clubzoeker

DKC speelt inhaalwedstrijd tegen Amersfoort

DKC speelt inhaalwedstrijd tegen Amersfoort

In de Carlton Eredivisie staat er komend weekend slechts één wedstrijd op het programma. Het betreft dan ook een inhaalduel.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Zondag ontvangt Badmintonclub DKC in eigen huis BC Amersfoort, een confrontatie tussen de huidige nummers drie en vier van de ranglijst. De winnaar kan het gat naar koploper Duinwijck tot een minimum beperken.

Een aantal weken geleden werd DKC - Amersfoort uitgesteld, omdat veel spelers van beide verenigingen in actie moesten komen op het kwalificatietoernooi voor het EK gemengde teams. In het aanstaande competitievrije weekend werd er uiteindelijk een gaatje gevonden om de wedstrijd in te halen. Heel badmintonnend Nederland zal de ogen zondag dan ook gericht hebben op Den Haag. Want het gaat wel om een heuse topper.

DKC is na elf gespeelde duels nog altijd ongeslagen. Er werd acht keer gewonnen, drie keer stond er een 4-4 gelijkspel op het scorebord. Bijvoorbeeld in de uitwedstrijd tegen Amersfoort op 6 september. Die remise voelde als een kleine overwinning voor DKC, aangezien coach Leonard van Velzen geen fitte selectie tot zijn beschikking had. Dat is de laatste weken wel anders. Sinds eind september werd er een reeks van zes zeges ingezet. Duinwijck maakte daar een einde aan door vorige maand vier punten mee te nemen uit Den Haag. DKC staat nu derde met 62 punten, zeven achter de lijstaanvoerder.

Ook nummer vier Amersfoort heeft dit seizoen nog geen wedstrijd verloren. En dat is een klein wonder. De bekerwinnaar wordt deze jaargang geteisterd door blessures. Daarom moest coach Joeli Residay al een beroep doen op maar liefst zeventien (!) spelers. Net als DKC heeft ook Amersfoort 62 punten vergaard. De ploeg uit de Keistad won zelfs één wedstrijd meer dan de tegenstander van zondag. Of Residay dan een representatief team kan opstellen, is nog maar de vraag.

De wedstrijd DKC - BC Amersfoort wordt gespeeld op zondag 7 december in sporthal 't Zandje in Den Haag. Adres: Schimmelweg 202, 2524 XK Het duel begint om 14.00 uur.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lodz moest Oranje twee…

14 february 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in…

14 february 2024

Licentiewaardige bijscholing op zaterdag 2 maart in Haarlem

Licentiewaardige bijscholing op zaterdag 2 maart in Haarlem

Op zaterdag 2 maart organiseren de VBO en Badminton Nederland de bijscholing Trainers Congres Dutch Junior 2024. De dag wordt…

14 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!