DKC speelt inhaalwedstrijd tegen Amersfoort

DKC speelt inhaalwedstrijd tegen Amersfoort

In de Carlton Eredivisie staat er komend weekend slechts één wedstrijd op het programma. Het betreft dan ook een inhaalduel.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Zondag ontvangt Badmintonclub DKC in eigen huis BC Amersfoort, een confrontatie tussen de huidige nummers drie en vier van de ranglijst. De winnaar kan het gat naar koploper Duinwijck tot een minimum beperken.

Een aantal weken geleden werd DKC - Amersfoort uitgesteld, omdat veel spelers van beide verenigingen in actie moesten komen op het kwalificatietoernooi voor het EK gemengde teams. In het aanstaande competitievrije weekend werd er uiteindelijk een gaatje gevonden om de wedstrijd in te halen. Heel badmintonnend Nederland zal de ogen zondag dan ook gericht hebben op Den Haag. Want het gaat wel om een heuse topper.

DKC is na elf gespeelde duels nog altijd ongeslagen. Er werd acht keer gewonnen, drie keer stond er een 4-4 gelijkspel op het scorebord. Bijvoorbeeld in de uitwedstrijd tegen Amersfoort op 6 september. Die remise voelde als een kleine overwinning voor DKC, aangezien coach Leonard van Velzen geen fitte selectie tot zijn beschikking had. Dat is de laatste weken wel anders. Sinds eind september werd er een reeks van zes zeges ingezet. Duinwijck maakte daar een einde aan door vorige maand vier punten mee te nemen uit Den Haag. DKC staat nu derde met 62 punten, zeven achter de lijstaanvoerder.

Ook nummer vier Amersfoort heeft dit seizoen nog geen wedstrijd verloren. En dat is een klein wonder. De bekerwinnaar wordt deze jaargang geteisterd door blessures. Daarom moest coach Joeli Residay al een beroep doen op maar liefst zeventien (!) spelers. Net als DKC heeft ook Amersfoort 62 punten vergaard. De ploeg uit de Keistad won zelfs één wedstrijd meer dan de tegenstander van zondag. Of Residay dan een representatief team kan opstellen, is nog maar de vraag.

De wedstrijd DKC - BC Amersfoort wordt gespeeld op zondag 7 december in sporthal 't Zandje in Den Haag. Adres: Schimmelweg 202, 2524 XK Het duel begint om 14.00 uur.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Het bondsbestuur heeft vorige maand de principekalender voor het seizoen 2025-2026 goedgekeurd.

26 june 2024

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een…

25 june 2024

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!