clubzoeker

Gelijkspel na confrontatie Roosterse en Slotermeer

Gelijkspel na confrontatie Roosterse en Slotermeer

De nummers 5 en 6 schotelden de toeschouwers een spannende wedstrijd voor. Voor Roosteren begon het niet naar wens nadat Ceriel en Rick tamelijk duidelijk verloren hadden tegen Tim en Ralph.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Toen moesten ook de dames Wendy en Linda onverwacht in de derde set de winst aan de gasten, Raquel en Jessica, laten en keek men dus tegen een 0-2 achterstand aan.

Maar zoals al zo vaak dit seizoen werden de mouwen opgestroopt en werden de schouders er onder gezet. Marijn begon tegen Léon als eerste met de singel. En dan gaat iedereen op het puntje van de stoel zitten. De voormalige kopman tegen de huidige publiekslieveling maakten er een waar titanenduel van waarbij net als in de uitwedstrijd Léon flink zijn reserves moest aanspreken en Marijn, fit zoals altijd, uiteindelijk in de derde set als winnaar de armen in de lucht mocht steken en een mooie overwinning op zijn palmares kon bijschrijven. Rick was inmiddels ook al bezig aan een super partij tegen Ralph Starren waar hij nog een appeltje mee te schillen had na de diverse nederlagen in de afgelopen onderlinge partijen. Rick, super geconcentreerd, was vanaf het begin de bepalende speler en Ralph wist op enig moment niet meer wat hij nog moest doen om de partij te keren. In 2 sets was ook deze singel voor Roosteren en had Rick zijn winst binnen.

Wendy tegen Esther was vooral zaak om geconcentreerd bij de les te blijven voor Wendy. Hoe hard Esther ook werkte en knokte al snel werd duidelijk dat Wendy hier geen cadeautjes ging uitdelen. In 2 sets werd het een duidelijke overwinning voor Wendy. Roxanne kwam in de singel tegen Raquel moeilijk op gang maar toen zij eenmaal op stoom kwam was er op enig moment geen houden meer aan en moest Raquel dusdanig haar reserves aanspreken dat zij ver in de tweede set met hyperventilatie de partij moest opgeven.

Met een 4-2 voorsprong op het scorebord werd er met de gemengddubbels begonnen. Linda en Ceriel moesten het opnemen tegen Léon en Esther en hier werd het twee sets een 'net nietje' en ging de winst naar de Slotermeerse combinatie. De mix van Marijn en Roxanne tegen Tim en Jessica werd jammer genoeg in de derde set verloren. De Roosterse combinatie kwam niet meer onder de druk uit. In totaal stond er een gelijkspel op het wedstrijdsheet en het publiek ging als winnaar naar huis omdat ze weer getuigen waren van waar badminton spektakel.

Na afloop wisten de spelers en begeleiders niet of men nu tevreden moest zijn of dat men te weinig had gekregen. Linda bracht de oplossing met haar waarheid als een koe: "We hebben een punt meer dan in de uitwedstrijd en dat is in ieder geval positief." Met deze wijze woorden werd deze wedstrijd afgesloten en het vizier gericht op de uitwedstrijd op zondag in en tegen Amersfoort.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wake Up Call voor badmintonspelers die denken dat ze de Olympische Spelen gaan halen

Wake Up Call voor badmintonspelers die denken dat ze de Olympische Spelen gaan halen

In de afgelopen 22 jaar hebben de volgende vrouwen zich voor de olympische spelen geplaatst in het enkelspel: Judith Meulendijks,…

16 augustus 2022

Waarom zou je badmintonner Joran Kweekel sponsoren?

Waarom zou je badmintonner Joran Kweekel sponsoren?

Op die vraag heeft top 100 speler Joran Kweekel (24 jaar) nog geen scherp antwoord. Op de vraag waarom hij zo wisselvallig kan…

16 augustus 2022

Viermaal Nederlands goud op Europese Veteranen Kampioenschappen 2022

Viermaal Nederlands goud op Europese Veteranen Kampioenschappen 2022

Vorige week waren de Europese Veteranen Kampioenschappen 2022 in Slovenië. De Nederlandse ploeg ging met een tas vol…

15 augustus 2022

Paul de Wit: mijn dochter Kirsten haalt absoluut de Olympische Spelen

Paul de Wit: mijn dochter Kirsten haalt absoluut de Olympische Spelen

Het leuke van een podcast is dat je iemands stem hoort en deze niet louter hoeft in te beelden op basis van diens geschreven…

10 augustus 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!