SportSport

Laatste dubbelweekend voor DKC

Laatste dubbelweekend voor DKC

Badmintonclub DKC uit Den Haag heeft komend weekend voor de laatste keer dit seizoen een dubbelprogramma in de Carlton Eredivisie.

clubzoeker

Maak kennis met Ties van der Lecq!

Op zaterdag staat de derby bij landskampioen Van Zundert / VELO uit Wateringen op de rol. Een dag later ontvangt koploper DKC het als derde geklasseerde BV Almere.

Voor DKC verloopt het seizoen tot nu toe op rolletjes. De formatie van coach Leonard van Velzen heeft na twaalf speelrondes nog geen enkele wedstrijd verloren. Daarmee is de vice-landskampioen van 2013, samen met Duinwijck, de enige ploeg die nog ongeslagen is. Er werden negen duels in winst omgezet, drie maal stond er een 4-4 eindstand op het scorebord. DKC draait logischerwijs de hele competitie al mee in de bovenste regionen van de ranglijst. Afgelopen weekend werd zelfs de koppositie veroverd door een klinkende 8-0 zege op BC Amersfoort. In totaal hebben de Hagenaars zeventig punten behaald.

Tot voor kort leverden wedstrijden tussen DKC en VELO vrijwel altijd een overwinning op voor laatstgenoemde ploeg. Deze jaargang is DKC echter de torenhoge favoriet, ondanks het feit dat de Wateringers regerend landskampioen zijn. Die titel prolongeren zit er niet meer in. Mede door blessures staat VELO slechts op een zevende plek en kan het een ticket voor de play-offs wel vergeten. Desondanks zal deze derby wederom garant staan voor een hoop spanning en strijd. Op 28 september won DKC in Den Haag met 6-2 van VELO.

De wedstrijd van zondag zal vermoedelijk een stuk 'closer' worden. Het verschil op de ranglijst tussen DKC en Almere is een schamele drie punten. Bovendien hebben de Flevolanders tot nu toe evenveel confrontaties in winst omgezet als DKC. Gezien de heenwedstrijd, die een 5-3 uitzege opleverde voor de ploeg van Van Velzen, lijkt DKC zondag, ook vanwege het thuisvoordeel en het spelersmateriaal, de beste papieren te hebben.

De wedstrijd VELO - DKC wordt gespeeld op zaterdag 13 december in de Velohal in Wateringen. Adres: Noordweg 26, 2291 EE. Het duel begint om 19.00 uur.

De wedstrijd DKC - BV Almere wordt gespeeld op zondag 14 december in sporthal 't Zandje in Den Haag. Adres: Schimmelweg 202, 2524 XK. Het duel begint om 14.00 uur.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Bamito wint Participation Award van Badminton World Federation

Bamito wint Participation Award van Badminton World Federation

Badminton Nederland heeft een fantastische prijs gewonnen op de Annual General Meeting (AGM) van de Badminton World Federation…

27 mei 2023

Uitspraak Tuchtcommissie inzake invallen in de bondscompetitie

Uitspraak Tuchtcommissie inzake invallen in de bondscompetitie

De Tuchtcommissie van Badminton Nederland heeft op woensdag 19 april jl. een uitspraak gedaan. De uitspraak betrof het beroep dat…

26 mei 2023

Almere wint VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023

Almere wint VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023

In de finale van het bekertoernooi van Badminton Nederland in Den Haag was de formatie uit Flevoland met 3-0 te sterk voor DKC 2.

20 mei 2023

Badmintonservice die niemand kon stoppen, wordt verboden

Badmintonservice die niemand kon stoppen, wordt verboden

In een sporthal ergens in Denemarken ontwikkelde Marcus Rindshoj een vernietigend badmintonwapen. Een nieuwe service, die…

17 mei 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!