Voetbal is geen badminton

Voetbal is geen badminton

De voetbalbond heeft een congres over de toekomst van het voetbal en er komen letterlijk dezelfde dingen naar voor als dat we al jaren bespreken in de badminton.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Wij zeggen dat de voetbal niet te klagen heeft want die hebben alle media-aandacht. Maar zo zien zij dat helemaal niet. Zij vinden dat de problemen net zo groot zijn.

Ik vind onze sport superieur aan het voetbal wat ik een vrij simpele sport vind, waar je niet bijzonder slim hoeft te zijn, geen echte goede conditie nodig hebt en in het algemeen lang niet tegen de veelzijdigheid van onze sport op kan komen. Maar voor een sport die zo 'slim' is voeren we wel een belachelijk langzaam beleid met betrekking tot het veranderen van de slechte opleidingen, wordt er niet geluisterd naar eigen specialisten en trainers in het buitenland en denkt men dat de eredivisie in ons land een goed niveau heeft, terwijl er geen enkel Nederlands team zich staande zou kunnen houden in de tweede divisie in Denemarken laat staan dat ze in de eredivisie mee zouden kunnen doen.

Bondscoach Guus Hiddink (video) na afloop van het eerste deel van het congres:

Dat heeft ook met opleiding te maken. We moeten kijken wat we daaraan kunnen doen. Er is iets weggevallen wat er vroeger met straatvoetbal van nature in werd gebracht bij spelers.

Het eerste deel van het congres ging over de ervaringen van Nederlandse trainers in het buitenland. Daar deed ook Johan Cruijff zijn verhaal.

Ik heb gezegd wat ik ervan denk. Wat ze ermee gaan doen weet ik niet.

Bondscoach Hiddink was wel te spreken over de bijdrage van Cruijff.

Zijn invalshoek is altijd goed. Hij spreekt vrijuit en recht uit zijn hart. Dat is altijd goed.

In de tweede helft spraken onder anderen Clarence Seedorf, Mark van Bommel, Jaap Stam en Giovanni van Bronckhorst over het verschil in opleiding tussen de eredivisie en buitenlandse competities.

Er was niet alleen nieuws over het voetbalcongres, maar er was ook het bericht dat de rugbybond 1.000.000 euro tekort heeft en in dezelfde problemen zit als waar onze bond zich in bevindt. Als er zo verschrikkelijk veel problemen zijn bij sportbonden en hun opleidingen, dan zou het NOC*NSF ook eens de hand flink in eigen boezem moeten steken. Het is een overkoepelend orgaan waar alle bonden lid van zijn. Ze schrijven ook nog eens de wet voor aan de bonden over goed bestuur en eisen voor steun, zouden ze er niet eens goed aan doen voor een gezonde structuur bij bonden te zorgen zonder deze overkill aan regelgeving zonder gezond verstand?

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Oranje-vrouwen plaatsen zich voor EK Teams 2024

Oranje-vrouwen plaatsen zich voor EK Teams 2024

Na de Nederlandse badmintonners hebben ook de Oranje-vrouwen zich geplaatst voor het EK mannen- en vrouwenteams 2024 in Polen. De…

10 december 2023

Overtuigende zege Nederlandse mannen bij kwalificatie EK Teams 2024

Overtuigende zege Nederlandse mannen bij kwalificatie EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben een overtuigende overwinning geboekt in hun tweede duel tijdens de kwalificatie voor het EK…

8 december 2023

Goede start Nederlandse teams in kwalificatie EK-teams 2024

Goede start Nederlandse teams in kwalificatie EK-teams 2024

Op Sportcentrum Papendal in Arnhem hebben zowel de Nederlandse mannen als vrouwen een goede start gemaakt tijdens de kwalificatie…

7 december 2023

Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

De Badminton World Federation (BWF) heeft het lidmaatschap van de Nationale Badminton Federatie van Rusland opgeschort. Deze…

1 december 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!