Gayle Mahulette: Dream, believe, achieve

Gayle Mahulette: Dream, believe, achieve

Vrijdag 22 augustus 2014 was de dag dat de bruiloftscene voor de film Jefta werd opgenomen. Ik vond het heel gaaf om hierbij aanwezig te zijn, want wanneer maak je het nou mee dat er een film wordt gemaakt over Molukkers, met Molukkers en door Molukkers?

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Echt respect voor en trots op Maluku Cinema! Ik wil jullie graag meenemen naar deze bijzondere dag.

Laat ik bij het begin beginnen... De crowdfundingactie van Maluku Cinema trok begin dit jaar mijn aandacht. Eén van de hoofdonderwerpen in mijn afstudeerscriptie voor school is crowdfunding, vandaar dat ik erg geïnteresseerd ben in dit project. Ik bleef de acties van Maluku Cinema op de voet volgen en had al snel door dat het niet zomaar om een film gaat. Nee, er komt veel meer bij kijken. Zoals Maluku Cinema ook zegt: "Wij maken geen film over de geschiedenis. Wij maken liever geschiedenis met deze film."

Toen ik hoorde dat ze opzoek waren naar figuranten, leek het mij erg leuk om mee te doen en mijn steentje bij te dragen aan de film.

Samen met mijn mama ani (peetmoeder) ben ik afgereisd naar de Molukse stichting in Almelo om te figureren bij de bruiloft scene. Toen wij aankwamen zag iedereen er heel feestelijk uit, met een mooie mix tussen moderne en traditionele kleding. Aangezien ik nog nooit eerder figureerde, wist ik niet zo goed wat ik kon verwachten en vond ik het allemaal best spannend. Na de briefing van bung Henry en bung Joshua Timisela en het voorstellen van de Maluku Cinema crew konden we beginnen met de eerste scene.

Ik kan natuurlijk niets inhoudelijk verklappen over de scenes ;) Er moesten vijf scenes worden opgenomen, waaronder een one take als afsluitende scene (in één keer opgenomen scene). Hierbij is het zo dat als één dingetje niet goed gaat de hele scene opnieuw gedaan moet worden. Voordat we de one take opnamen, hadden we eerst een aantal keren geoefend en zoals ze zeggen: 'oefening baart kunst' dat bleek wel, want toen we voor het 'echie' gingen filmen was de regisseur snel tevreden.

Het was mooi om na de laatste scene de vele emoties te zien bij iedereen en voornamelijk bij de Maluku Cinema crew die deze dag tot een succes hebben begeleid. Het gevoel van blijdschap, opluchting, dankbaarheid en een stap dichterbij het realiseren van de droom te zijn was bijzonder om samen te ervaren. Er werd gelachen, gedanst en muziek gemaakt, een super gezellige afsluiting van een bijzondere dag.

Ik wens Maluku Cinema nog veel succes met het maken van de film! You can do it! Zoals mijn motto is:

Dream, Believe, Achieve.

Gayle Mahulette

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!