Leuke pot in Wateringen

Leuke pot in Wateringen

Qontent Almere heeft zaterdagmiddag 3 januari 2015 in Wateringen met 3-5 gewonnen van VELO.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het was bepaald geen makkelijke overwinning, want é:én ding is zeker: als we VELO als een zieke patiënt zouden beschouwen, dan kan worden vastgesteld dat deze aan de beterende hand is. Het verschil in deze wedstrijd werd vooral gemaakt bij de damessingels. Twee spannende driegamers, maar wel de winst voor zowel Manon Sibbald als Tamara van der Hoeven.

Stephan Branderhorst en Dave Khodabux speelden het mannendubbel tegen het sterke Wateringse koppel Russell Muns met Jim Middelburg. De Almeerders wonnen de eerste game keurig met 16-21, maar konden in de tweede game het goede niveau van de eerste game niet vasthouden en het werd 21-15. In de derde game keken De Buks en Branderhorst al snel tegen een forse achterstand aan, die ze niet meer goed wisten te maken. Een verdiende winst in de derde game derhalve voor Van Zundert Velo met 21-12.

Cheryl Seinen en Yvonne Sie liepen in het vrouwendubbel achter de feiten aan. Myke Halkema en Lisa Malaihollo waren de bovenliggende partij en zij wonnen met 21-16 en 21-15.

Al met al door het verlies in de dubbels geen lekkere start van het jaar 2015 voor de Almeerders, want ze stonden 2-0 achter. Qontent Almere stond dus voor een inhaalrace en dat lukte wonderwel.

Justin Teeuwen zette de achtervolging in door volgens de verwachting te winnen van Ruud Nagel, 16-21, 21-18 en 10-21, maar dat het drie games zouden worden, was niet voorzien.

Tamara van der Hoeven won eveneens in drie games van Imke van der Aar. Mag je van Justin Teeuwen verwachten dat hij wint, in deze damespartij lag dat even anders. Van der Aar won de eerste game met 21-16. De tweede game was voor Van der Hoeven die bij de stand 17-17 ineens naar 17-21 spurtte. De derde game was zo mogelijk nog spannender, maar de winst was voor Van der Hoeven met 21-23. Een compliment waard.

Alex Vlaar speelde de tweede mannensingle tegen Rob Theunissen. Binnen de kortste keren stond Vlaar met 7-1 achter, maar dat was niet van lange duur, want de eerste game was toch voor Vlaar met 15-21. En in de tweede game was het al snel 9-21 voor Vlaar en daarmede was de achterstand van 2-0 omgebogen in een 2-3 voorsprong.

Manon Sibbald stond voor een berenklus tegen Lisa Malaihollo. Het werd een prima partij, van beide zijden. Malaihollo greep aan het slot van de eerste game de winst met 22-20. De tweede game ging weer gelijk op. Malaihollo had tweemaal matchpoint, maar wist die niet te verzilveren, omdat Sibbald forse tegenstand bleef bieden. En dat deed ze goed, want de tweede game was voor Sibbald met 24-26.

Allemaal leuk voor een neutrale toeschouwer, maar niet als je fan bent van één van de dames. In de derde game begon Sibbald niet geweldig en keek tegen een 4-1 achterstand aan, die ze vervolgens ook weer wegwerkte en toen feitelijk steeds een kleine voorsprong hield op Malaihollo. En die kleine voorsprong was voldoende om de game (17-21) en daarmede de partij over de streep te strekken. Grandioos gespeeld door Sibbald.

Dave Khodabux en Yvonne Sie namen in de eerste game een ruime voorsprong op Jim Middelburg en Myke Halkema, maar die voorsprong konden ze toch niet vasthouden en de winst was voor het VELO-duo. Ook de tweede game gaf hetzelfde beeld te zien. Een mooie voorsprong voor De Buks en Sie, maar Halkema en Middelburg plaatste een Velo-demarrage en wonnen alsnog met 21-18.

In de laatste mix speelde Justin Teeuwen met Cheryl Seinen tegen Russell Muns met Imke van der Aar. Als tegenstander moet je bijna wanhopig worden van het slagenarsenaal van Teeuwen en dat geldt zeker als hij zijn dag heeft. Met tweemaal 12-21 was de winst voor het Almeerse koppel en daarmede was de 3-5 overwinning voor Qontent Almere een feit.

Qontent Almere heeft nog twee wedstrijden te gaan. Op 17 januari 2015 uit tegen Duinwijck en op 24 januari 2015 thuis tegen de Roosterse BC.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!