clubzoeker

Roosterse verliest van VELO

Roosterse verliest van VELO

Gezien VELO weer op sterkte begint te komen was tevoren al duidelijk dat het een pittige pot zou worden.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Dat er 6 punten ingeleverd zouden worden was natuurlijk zeker niet de bedoeling, maar uiteindelijk helaas wel een gegeven.

In de dubbelpartijen werden de verhoudingen al op scherp gezet, want beide dubbels waren duidelijk voor de gasten. De debuterende Anne Vievermans was samen met Wendy Hoeve niet opgewassen tegen Lisa Malaihollo en Myke Halkema en verlies met 2 X 21-14 was snel een feit.

Ceriel Weijers en Nico Hermans werden in de 1e game kansloos weggespeeld door Jim Middelburg en Russel Muns: 21-11. In de 2e game konden ze nog een keer aanhaken tot 18-18 om vervolgens toch met 21-18 te verliezen.

Vervolgens ging als eerste Rik Hermans op de baan die het op moest nemen tegen de boomlange Ruud Nagel. Rik bleef rustig en geconcentreerd en maakte op de beslissende momenten mooie punten, met een mooie zege tot gevolg, 2 X 21-18. Roxanne Molenmaker kon helaas niet echt in haar spel komen tegen de jonge, maar ook boomlange, Imke van de Aar en verlies met 21-16 en 21-18 was onvermijdelijk.

Vervolgens was het de beurt aan Wendy en dat werd toch wel de match van de avond tegen de altijd moeilijke Lisa. In de eerste game wist Wendy nog een mooie inhaalrace te maken, maar kwam desondanks net tekort, 21-19 verlies. In de 2e game nam Wendy het initiatief en met geweldig mooie punten trok ze de stand gelijk met 21-16. Dat wist ze in de derde set prima voort te zetten. Lisa leek nog even terug in de strijd te komen, maar Wendy trok de partij uiteindelijk duidelijk naar zich toe en won wederom met 21-16. Marijn Put moest vervolgens de baan op tegen Jim Middelburg en na verlies in een spannende eerste game, 21-17, zette Marijn behoorlijk aan in de 2e game. Met 21-11 werd de strijd weer open gemaakt. In de derde game was Jim echter duidelijk de betere en de winst voor Jim stond snel op het scorebord, 21-7. Dus 2-4 na de singles!

Nico en Anne speelden een mager 1e game tegen Ruud en Myke met veel foutjes en een afgetekend verlies tot gevolg, 21-11. In de 2e game liep het iets beter maar helaas nog niet genoeg, 21-16, en verlies was een feit. Helaas kwamen ook Marijn en Roxanne niet in hun spel waardoor Russel en Imke de wedstrijd makkelijk naar zich toe konden trekken met de game-standen 21-12 en 21-16. Eindresultaat een teleurstellende 6-2 nederlaag in de laatste thuiswedstrijd voor Roosterse van dit seizoen, maar wel mooie winstpartijen van Wendy en Rik!

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wereldranglijst Badminton op 6 december 2022: Piek en Tabeling in top 15

Wereldranglijst Badminton op 6 december 2022: Piek en Tabeling in top 15

De wereldranglijst badminton wordt elke week op dinsdag bijgewerkt. Van nummer 25 op 27 september jl. naar nummer 37 vandaag:…

6 december 2022

Tweede Fase van Nederlandse Badminton Eredivisie 2022-2023 begonnen

Tweede Fase van Nederlandse Badminton Eredivisie 2022-2023 begonnen

In Haarlem versloeg thuisploeg Duinwijck mede-titelkandidaat Almere met 6-2 tijdens de tweede fase van de Nederlandse Badminton…

5 december 2022

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Zaterdag 3 december, de start van de tweede helft van de Nederlandse Badminton Eredivisie. De eerste helft van de competitie werd…

4 december 2022

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Badminton is misschien wel één van de populairste activiteiten die we doen als we op vakantie gaan naar de camping.…

29 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!