SportSport

Badmintontalent Alex Vlaar versterkt VELO

Badmintontalent Alex Vlaar versterkt VELO

VELO heeft overeenstemming bereikt met Alex Vlaar over zijn overstap naar de 10-voudig landskampioen. Het 18-jarige talent komt over van BV Almere en tekent een overeenkomst voor twee jaar.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Vlaar kijkt er enorm naar uit om voor VELO uit te komen. "Niet alleen op sportief gebied trekt deze VELO mij aan, juist ook de sfeer binnen de club heeft mij doen besluiten deze stap te nemen." Ook het bestuur van VELO is zeer verheugd met zijn komst.

"Een speler als Vlaar past uitstekend binnen het vernieuwde technische beleid van de vereniging waarin het bouwen aan een nieuw kampioensteam centraal staat", aldus voorzitter Gerard van Zundert. Vlaar is een speler die inzetbaar is op alle onderdelen, maar een voorkeur heeft voor het enkelspel. Naast zijn positie in het eerste team wordt Vlaar aangesteld als jeugdtrainer.

Vlaar begon op 11-jarige leeftijd met badminton en speelde zijn gehele jeugd bij BV Almere. Zijn sportieve carrière kende tot nu toe vele hoogtepunten: winst op vele nationale en internationale toernooien, bronzen medaille op de Six Nations onder 17, 8e finale op de Wereld Jeugd Kampioenschappen in het herendubbel en deelname aan de Jeugd Olympische Spelen in China. VELO en Vlaar gaan er samen alles aan doen om een aantal mooie sportmomenten toe te voegen aan dit lijstje!

Met het aantrekken van Vlaar heeft VELO het eerste team voor het komende seizoen grotendeels ingevuld. Vorige week werd al bekend dat Jim Middelburg, Myke Halkema, Lisa Malaihollo en Imke van der Aar ook volgend seizoen voor VELO uitkomen. Op korte termijn verwacht VELO ook de verdere invulling van het team en de technische staf bekend te kunnen maken.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni vinden in het T-Kwadraat in Tilburg de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024 (NJK) plaats en…

8 may 2024

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Per 1 augustus 2024 stromen Dion Hoegen, Vihaan Shah en Sterre Bang in bij de S-1 selectie op Papendal.

8 may 2024

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!