SportSport

Drie titels voor Jeannette van der Werff tijdens Carlton NVK 2015

Drie titels voor Jeannette van der Werff tijdens Carlton NVK 2015

In de Juliana van Stolberghal in Amersfoort verzamelden zich afgelopen weekend de beste veteranen van het Nederlandse badminton. Badminton Nederland organiseerde samen met Amersfoort alweer voor de 10e maal het Carlton Nationale Kampioenschap voor spelers vanaf 35 jaar.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De oudste deelnemer was ruim over de 70 jaar.

In de voorbereiding viel een aantal prominente spelers af; zo kampten Joris van Soerland, Arjan Regtien en de winnaar van de vorige editie Quint Hofmann met blessures.

Desondanks werd er veel strijd geleverd en waren er prachtige partijen te zien. Bij de mannen in de klasse 35 werd de 1e divisiespeler Roy Rouwhorst van Mariken uit Nijmegen de nieuwe Nationale Kampioen: in een mooie finale klopte hij Duinwijcker Joost Kool.

De spectaculairste wedstrijd van de dag was de mannendubbel 35 waarin mooie rally's met duikende spelers de handen op elkaar brachten. De winnaars werden Roy Rouwhorst en Alex van Gent.

Georgy van Soerland, regelmatig uitkomend in de Eredivisie bij Almere, speelde ook een prima toernooi; de altijd goedlachse speelster behaalde weer twee titels. Bij het enkelspel was zij superieur; in de finale klopte zij Petra Landmeter van TFS'57 Bergen op Zoom.

De kroon spande dit weekend de 52e jarige Jeannette van der Werff, de speelster van TFS Barendrecht, afgelopen jaar nog uitkomend in de eredivisie. Ze vergaarde drie titels. In de 45 klasse won Jeannette de single door Grace Kakiay in de finale te kloppen, met Bas von Barnau Sijthoff pakte zij ook de mix in de klasse 45. In de vrouwendubbel was er een Nationale titel samen met Maureen Kleijwegt van de organiserende vereniging.

Saillant detail dit weekend was dat de voorzitter van Badminton Nederland Clemens Wortel de finale speelde in de 65-klasse; hierin moest de fitte voorzitter van BNL zijn meerder erkennen in de al jaren in titels grossierende Ad Verhoof.

Na afloop bij de prijsuitreiking loofde de Bondsvoorzitter de organisatie en de organiserende vereniging en sprak de hoop uit dat Amersfoort ook weer voor 2016 de organisatie op zich zal nemen.

Voor Amersfoort waren er ook wat leuke prestaties. Zo won Marcel Poorts de mannendubbeltitel 45 met Rolf Koch, Maureen Kleijwegt pakte de titel in het vrouwendubbel 50, Bas van den Hoven haalde de finale 50 waarin hij niet op kon tegen Pieter Slits, twee 2e plaatsen in de mix en dubbel 35 waren er voor Ilja Bakker. Rob Peperkamp won een zilveren medaille in de dubbel 50. Helaas liep op de finaledag Kristiaan de Lange een zware blessure op; met een afgescheurde achillespees werd Kristiaan naar het ziekenhuis gebracht. We hopen dat hij snel zal herstellen.

Verder werd er stil gestaan bij de ons dit jaar ontvallen en veteranenpromotor bij uitstek Peter Bijen.

De wedstrijdleiding kampte ook met blessures. Marieke Geurtsen, net uit het gips van een gebroken kuitbeen, kreeg zoveel last dat zij moest afhaken voor de rest van het weekend. Jos Weinberg, Bart Los en Hans Macaré vingen dit uitstekend op en tekenden voor een mooi toernooi.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!