VELO klaar voor nieuwe seizoenstart: Stijn de Langhe (BE) completeert team

VELO klaar voor nieuwe seizoenstart: Stijn de Langhe (BE) completeert team

Nadat VELO vorige week al overeenstemming bereikte met Alex Vlaar over zijn overstap naar de 10-voudig landskampioen, wordt het team compleet gemaakt met wederom een jeugdig talent.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Belgisch international Stijn de Langhe maakt de selectie voor het komende seizoen compleet. Samen met de bekendmaking van de technische staf in de personen van Ciraar Slaats en Rikkert Suijkerland als trainers/coaches voor het eerste team, is het nog slechts aftellen tot de start van het nieuwe seizoen. Voorzitter Gerard van Zundert is trots op deze samenstelling: "Ik zie een mix van talent en ervaring bij de spelers, het zelfde geldt voor het begeleidingsteam."

Stijn de Langhe speelt al sinds zijn 10e badminton, behaalde meerdere Belgische jeugdtitels en werd afgelopen twee jaar met zijn team Kampioen van België. "Tien jaar lang ben ik mijn club BC Zwijndrecht trouw gebleven, maar de toffe sfeer bij spelers en coaches hebben mij doen besluiten de overstap naar deze mooie club te maken", aldus Stijn. Het 19-jarige talent wordt de eerste Belgische speler die uitkomt voor het eerste team van VELO. "Ik kijk er naar uit me binnen deze club verder te ontwikkelen als speler", voegt Stijn hier nog aan toe.

Slaats en Suijkerland zijn geen onbekenden voor de Wateringse club. Na een jaar afwezigheid keert Slaats, de meest succesvolle hoofdcoach uit de historie van de club, terug op zijn vertrouwde plek. Suijkerland kwam tot vorig seizoen zelf nog uit voor het eerste team en maakt nu de stap naar het trainersschap.

De complete samenstelling van het team voor het seizoen 2015/2016 is daarmee als volgt: Jim Middelburg, Alex Vlaar, Stijn de Langhe, Lisa Khoeblal-Malaihollo, Myke Halkema en Imke van der Aar. Trainers/coaches: Ciraar Slaats en Rikkert Suijkerland.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!