VELO klaar voor nieuwe seizoenstart: Stijn de Langhe (BE) completeert team

VELO klaar voor nieuwe seizoenstart: Stijn de Langhe (BE) completeert team

Nadat VELO vorige week al overeenstemming bereikte met Alex Vlaar over zijn overstap naar de 10-voudig landskampioen, wordt het team compleet gemaakt met wederom een jeugdig talent.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Belgisch international Stijn de Langhe maakt de selectie voor het komende seizoen compleet. Samen met de bekendmaking van de technische staf in de personen van Ciraar Slaats en Rikkert Suijkerland als trainers/coaches voor het eerste team, is het nog slechts aftellen tot de start van het nieuwe seizoen. Voorzitter Gerard van Zundert is trots op deze samenstelling: "Ik zie een mix van talent en ervaring bij de spelers, het zelfde geldt voor het begeleidingsteam."

Stijn de Langhe speelt al sinds zijn 10e badminton, behaalde meerdere Belgische jeugdtitels en werd afgelopen twee jaar met zijn team Kampioen van België. "Tien jaar lang ben ik mijn club BC Zwijndrecht trouw gebleven, maar de toffe sfeer bij spelers en coaches hebben mij doen besluiten de overstap naar deze mooie club te maken", aldus Stijn. Het 19-jarige talent wordt de eerste Belgische speler die uitkomt voor het eerste team van VELO. "Ik kijk er naar uit me binnen deze club verder te ontwikkelen als speler", voegt Stijn hier nog aan toe.

Slaats en Suijkerland zijn geen onbekenden voor de Wateringse club. Na een jaar afwezigheid keert Slaats, de meest succesvolle hoofdcoach uit de historie van de club, terug op zijn vertrouwde plek. Suijkerland kwam tot vorig seizoen zelf nog uit voor het eerste team en maakt nu de stap naar het trainersschap.

De complete samenstelling van het team voor het seizoen 2015/2016 is daarmee als volgt: Jim Middelburg, Alex Vlaar, Stijn de Langhe, Lisa Khoeblal-Malaihollo, Myke Halkema en Imke van der Aar. Trainers/coaches: Ciraar Slaats en Rikkert Suijkerland.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

De badmintonners van DKC zijn er niet in geslaagd om voor de tweede keer in de clubgeschiedenis de landstitel te veroveren. De…

27 maart 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling hebben de halve finale in het gemengddubbel op de Yonex Swiss Open in Basel verloren.

25 maart 2023

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck heeft voor de 28e keer het landskampioenschap veroverd. In de finale play-off Nederlandse Badminton Eredivisie in de…

25 maart 2023

Robin Tabeling en Selena Piek naar halve finale Swiss Open

Robin Tabeling en Selena Piek naar halve finale Swiss Open

De Nederlandse topbadmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben de halve finale bereikt in het gemengddubbel op de Yonex…

24 maart 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!