SportSport

Loting WK Badminton 2015 in Jakarta is gereed: geen Eric Pang

Loting WK Badminton 2015 in Jakarta is gereed: geen Eric Pang

De wereldkampioenschappen badminton in Jakarta gaan op 10 augustus van start en inmiddels is de loting verricht. Nederlands Kampioen Eric Pang ontbreekt in de schema's - vermoedelijk kampt hij nog met een voetblessure.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Van alle Nederlandse en Belgische spelers treft alleen 'independent player' Erik Meijs een geplaatste opponent: Parupalli Kashyap [10]. Een taaie dobber voor de eerste ronde. Maar op een WK is 'iedereen' sterk, dat zal ook Nederlands Kampioene Soraya de Visch Eijbergen beamen. Zij speelt tegen Lindaweni Fanetri, de huidige nummer 30 van de wereld. De Visch Eijbergen zelf staat ruim 40 plaatsen lager en heeft dus een 'uphill battle' in het vooruitzicht.

Sterdubbels Muskens, Piek en Arends

De echte focus van de Nederlandse delegatie ligt bij Selena Piek en Eefje Muskens en, een ring verder, bij Jacco Arends en Piek. Eefje en Selena (op twitter te volgen met hashtag #muspie) zijn 9e geplaatst en genieten in ronde één een bye. We weten niet of er bij een WK uitbetaald wordt voor bye's in de eerste ronde, maar het is een aantrekkelijk idee. In de tweede ronde treffen ze waarschijnlijk Wu Fang Chien en Chiang Kai Hsin uit Chinese Taipei (WR65). Het behalen van een derde ronde is dus niet ondenkbaar.

Piek en Arends zijn als 15e geplaatst en hebben eveneens een bye in de eerste ronde. In de tweede ronde zullen ze gaan spelen tegen de winnaars van de partij tussen Shevon Jemie Lai / Chee Tean Tan (WR42, Maleisië) en Ronan Labar / Emilie Lefel (WR27, Frankrijk). Beide koppels maken een gezonde groei naar de top en het is lastig te voorspellen wie er zegevieren zal. Het overleven van de tweede ronde is een gezonde doelstelling voor deze Nederlandse Kampioenen.

Deze beknopte voorbeschouwing zou niet compleet zijn zonder Jorrit de Ruiter en Samantha Barning (WR19) te noemen. Deze bronzen medaillewinnaars van het EK 2014 spelen hun eerste ronde tegen Audrey Fontaine en Gaetan Mittelheisser (WR34) uit Frankrijk. Hun head-to-head toont een 1-1 onderlinge stand en een drie games verlies in het laatste treffen (21-13 14-21 21-18). Het Nederlandse koppel heeft goede papieren voor een plaats in de tweede ronde, wat laten ze zien op de baan?

Het WK Badminton 2015 wordt gespeeld van maandag 10 augustus t/m zondag 16 augustus 2015 in Istora, Jakarta (Indonesië). Nederland neemt deel met negen spelers, België met drie spelers.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!