Als rechtshandige schrijven met links: alle begin is moeilijk

Als rechtshandige schrijven met links: alle begin is moeilijk

Maandag had ik voor het grootste deel ingeruimd voor een bezoek aan Papendal. Het walhalla waar onze nationale helden hun badmintonvaardigheden door ontwikkelen.

SportSport

Maak kennis met Dion Hoegen!

Belangrijkste reden van mijn bezoek aan Papendal was het vervolg op de workshop crowdfunding voor de spelers en speelsters van de Nationale Selectie. Maar alvorens daarmee aan de slag te gaan vond ik het wel eens interessant om weer eens naar de training te kijken. Zeker omdat we aan de vooravond zitten van het WK in Jakarta.

Ik had Christ de Rooij van badmintonline.nl uitgenodigd om ook aanwezig te zijn bij de workshop crowdfunding zodat hij een indruk kreeg van hoe het er aan toe gaat. Christ was ook wat eerder gekomen en we hebben samen de training bezocht. Ik heb ook nog met Christ zitten sparren over een mogelijke verdergaande samenwerking tussen Badminton Nederland en badmintonline.nl. Het communicatieplan wat we hebben liggen, is ruim omvattend en met de huidige beschikbare middelen kunnen we dat niet in zijn geheel invullen. Dus zoek ik naar mogelijkheden om er het maximale uit te halen en dus is een samenwerking met badmintonline.nl een zeer serieuze optie. Daar hebben Christ en ik het dan ook over gehad. Christ heeft daar wel oren naar en dus zal ik hier nader mee aan de slag gaan op het bondsbureau.

Dromen zijn bedrog, maar je kunt dromen ook uit proberen te laten komen. Een droom is bijvoorbeeld om maandelijks een reportage te maken van een speler/speelster van de Nationale Selectie, gevolgd vanaf het ontbijt op zijn/haar weg naar Papendal en terug. En dan bedoel ik met nationale selectie ook de jeugd selecties. Maar waarom zouden we spelers van buiten de nationale selectie dan ook niet volgen? En dan kunnen we die reportages op ons YouTube-kanaal plaatsen die we dan misschien om moeten dopen tot BNL TV. Ook het maken van reportages rondom de wedstrijden uit de Carlton Eredivisie is dan mogelijk, of een vrijwilliger uit het land. Of reportages straks in de Week van het Badminton. Allemaal mogelijkheden om reportages van te maken die we kunnen plaatsen op ons YouTube-kanaal. Het zijn dromen en ik werk er hard aan om die dromen uit te laten komen. To be continued.

Vervolgens gingen we met de nationale selectie aan de slag met het vervolg op het crowdfunding project. Peter van Baak van SponsorVisie was weer afgereisd naar Papendal om de vragen die er nog zijn te beantwoorden en de spelers en speelsters de laatste tips en tricks mee te geven om een eigen project op te zetten. Daarnaast kwamen ook spontane ideeën uit de bus rollen voor collectieve acties die dan rondom de Yonex Dutch Open het daglicht gaan zien. Dus naast crowdfunding ook acties om geld te verdienen voor hun ultieme sportieve topprestaties. Want waarom zouden we rondom de Yonex Dutch Open geen Badminton Battle organiseren? Daarbij kan een fan de strijd aangaan met een speler/speelster van de nationale selectie voor een nader te bepalen bedrag. Men speelt dan drie punten en wint men de Badminton Battle, dan krijgt men bijvoorbeeld een gesigneerd shirt van de speler/speelster waartegen gebattled is. Ook ontstond het idee voor een loterij waarbij elke speler/speelster iets beschikbaar stelt als één van de te winnen prijzen. Die loten worden dan door de spelers/speelsters zelf verkocht met hulp van de nodige vrijwilligers. Zomaar ideeën die vanuit de groep ontstaan zijn en waar we nu mee aan de slag gaan. Bedoeling is uiterlijk 1 september de crowdfunding projecten klaar te hebben zodat we live kunnen gaan met het portaal en dan rondom de Yonex Dutch Open de climax daar mee kunnen hebben.

Na deze workshop heb ik nog zitten kletsen met bondscoach Rune Massing. Even samen zitten sparren over mijn ideeën en wensen en wat dit mogelijk voor gevolgen kan hebben voor topsport. Ik bemoei me niet met het technische deel van onze sport, heb daar totaal geen verstand van, maar het is wel de bedoeling dat we onze sport meer voor het voetlicht willen laten treden. Het is dus wenselijk dat er meer aandacht komt, en daar zal men rekening mee moeten houden. Niet dat dat vanaf morgen al gebeurt, die aandacht, maar ik werk er wel hard aan, met alles en iedereen om me heen, om die aandacht te gaan krijgen. Denk dan aan mijn dromen van die reportages, of de merchandising waar ik mee aan de slag wil gaan, de crowdfunding waar we al mee aan de slag zijn gegaan. Allemaal voor het ultieme doel: aandacht voor onze sport, waardoor de breedtesport er op mee kan liften.

Hei-sessie in Brielle

Vrijdagmiddag was ingeruimd om met het bestuur van Badminton Nederland in zijn nieuwe samenstelling, te komen tot een eensluidende werkwijze waar we met zijn allen achter staan en waar we met z'n allen van weten wie wat doet en hoe we dat gaan doen. De nieuwkomers Bram Reudink en Remco Wieland hadden deze middag voorbereid en hadden de middag in drie thema's opgedeeld.

Tijdens het eerste deel gingen we de persoonlijkheden van alle bestuurders bekijken om zo te bepalen wat voor soort vlees we in de kuip hebben. Op deze manier kunnen we bepalen waar de valkuilen liggen van dit bestuur. Die valkuilen kunnen opgevangen worden door afspraken te maken om die valkuilen steeds weer in herinnering te brengen waardoor je er op anticipeert. Het is namelijk geen onwil, maar meer een gewoonte. Zie het als je gewoonte om met links of rechts te schrijven. Als je rechtshandig bent, dan zal het schrijven met links niet goed gaan. Echter als het niet anders kan, omdat je bijvoorbeeld je rechterarm hebt gebroken, dan ga je vanzelf steeds beter schrijven met links. Zo werkt dat dus ook met je karakter, je eigenschappen die heel moeilijk te veranderen zijn. Het gaat te ver om de gehele theorie toe te lichten, maar op deze manier hebben we een beeld gevormd van de persoonlijkheden binnen ons bestuur.

In het tweede deel werd de organisatie van Badminton Nederland tegen het licht gehouden. Waar komen we vandaan en waar willen we naar toe. Wat waren de redenen van de transitie waar we nu in zitten met Badminton Nederland. Dus even goed ingezoomd op het gehele traject wat uiteindelijk heeft geleid tot het A Clear Future. Even goed helder hebben wat de verenigingen, de leden van Badminton Nederland, van ons verwachten als bond, waar moeten wij voor moeten staan. Van daaruit hebben we de kerntaken benoemd, die we terug willen laten komen in de bestuursfuncties. Dus aan de hand van de bestuursfuncties is dan duidelijk wat de kerntaken zijn en wie daar verantwoordelijk voor is. Geheel in lijn met de wensen vanuit het land.

Tijdens het derde deel gingen we dieper in op de bestuursfuncties, de omschrijvingen ervan en wie dat in gaat vullen. Aan de hand van een aantal stellingen hebben we eerst een beeld gevormd van hoe we als bestuur dienen te acteren. Is besturen op afstand gewenst of moeten we met de handen uit de mouwen besturen? Gezien het traject waar we nu in zitten, zullen we zeker de handen uit de mouwen moeten steken. De kar trekken en de collega’s van het bondsbureau en alle vrijwilligers in het land ondersteunen in hun passie voor de sport. We zijn geen grote sportbond en dus is samenwerken met de collega's van het bondsbureau een must. Omdat we er nog niet helemaal aan uit waren afgelopen vrijdag, en we naar de afscheidsborrel moesten van Marloes van Heteren en Karin van der Valk, hebben we besloten om maandagavond, voorafgaand aan de bestuursvergadering, hier nog afrondend op door te gaan zodat goed helder is wie welke portefeuille gaat bekleden.

Afscheid Marloes en Karin

Marloes van Heteren en Karin van der Valk zijn gestopt met hun bestuurstaken voor Badminton Nederland. Echter is het toch wel zo respectvol om die geweldige meiden heel hartelijk te danken voor hun bijdrage die ze geleverd hebben. Om de dames een waardig afscheid te geven zijn we vanuit Brielle door gereden naar Vierpolder om bij Karin thuis met z'n allen te proosten en te genieten van een BBQ. Uiteraard heeft onze voorzitter Clemens Wortel een prachtig woord gericht tot deze dames die met het uitreiken van de erepenning de waardering kregen die ze verdienen. Respect dames, heel veel respect.

Badminton Nederland bestuurslid Paul Kleijn maakte vanmiddag een korte opname van het afscheid van oud-bestuursleden Marloes van Heteren en Karin van der valk.

Posted by badmintonline.nl on vrijdag 7 augustus 2015

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Paul Kleijn

Paul Kleijn

Paul is in zijn dagelijks leven Manager Verkoopkantoor bij Technische Unie en is oud-bestuurslid van Badminton Nederland.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!