SportSport

Mentale training met Kim Berkhout, sportpsycholoog in opleiding

Mentale training met Kim Berkhout, sportpsycholoog in opleiding

Het nieuwe seizoen staat voor de deur. Binnenkort begin je weer met trainen of ben je zelfs deze zomer doorgegaan.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Mentale training voor badmintonners

Je bereidt je voor op een goed seizoen: goede conditie, slagvastheid, snel voetenwerk, ingespeeld zijn op je dubbelpartner. Maar wist je dat je ook kan trainen op het mentale vlak? Het is echt zo!

Maar wat is dat dan? Denk maar eens aan het volgende: je bent goed voorbereid, je hebt veel getraind, maar toch komt het er op dat ene moment niet uit. Waar ligt het aan? Heb je moeite met concentreren, geloof je niet 100% in jezelf, ben je te gespannen? Dit zijn allemaal mentale factoren die belangrijk zijn voor het leveren van een goede prestatie. Maar hoe vaak train je hier eigenlijk op?

Vaak staat een goede wedstrijd los van winst of verlies. Het gaat erom dat je tevreden kunt zijn met je spel en het gevoel hebt dat je je best hebt gedaan. Daarnaast, niet onbelangrijk, dat je er plezier in hebt gehad om op de baan te staan. Dat is toch de reden waarom we uiteindelijk door gaan met onze geliefde sport.

Met mentale training kun je ervoor zorgen dat je vaker optimaal presteert en/of het plezier houdt in je sport. Slotermeerder Kim Berkhout is sportpsycholoog (in opleiding) en kan je bijvoorbeeld leren beter met spanning om te gaan, beter te leren focussen, je motivatie te behouden of terug te winnen, je zelfvertrouwen te vergroten, met teleurstellingen om te gaan, etc. Mentale training is overigens voor jong en oud en voor elk (wedstrijd)niveau. Iedereen kan er van profiteren. Je hoeft dus niet eerst ergens last van te hebben. Nieuwsgierig geworden naar wat mentale training voor jou kan betekenen? Vraag het eens aan Kim! Ze denkt graag met je mee.

Momenteel is Kim bezig met het afronden van een (postacademische) opleiding tot sportpsycholoog. Om haar accreditatie te kunnen halen moet ze veel 'vlieguren' maken en biedt ze mentale trainingstrajecten aan. Hiervoor is ze op zoek naar badmintonners (of andere sporters) die geïnteresseerd zijn in mentale training. Misschien kan ze dus wel wat voor jou betekenen! Vraag haar gerust om meer informatie. Haar e-mailadres is: berkhoutkim@hotmail.com.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Vrijdag is de loting verricht voor het badmintonevent op de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Selena Piek en Robin Tabeling…

12 july 2024

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Het bondsbestuur heeft vorige maand de principekalender voor het seizoen 2025-2026 goedgekeurd.

26 june 2024

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een…

25 june 2024

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!