Mentale training met Kim Berkhout, sportpsycholoog in opleiding

Mentale training met Kim Berkhout, sportpsycholoog in opleiding

Het nieuwe seizoen staat voor de deur. Binnenkort begin je weer met trainen of ben je zelfs deze zomer doorgegaan.

Ken je BC DINO al?

Mentale training voor badmintonners

Je bereidt je voor op een goed seizoen: goede conditie, slagvastheid, snel voetenwerk, ingespeeld zijn op je dubbelpartner. Maar wist je dat je ook kan trainen op het mentale vlak? Het is echt zo!

Maar wat is dat dan? Denk maar eens aan het volgende: je bent goed voorbereid, je hebt veel getraind, maar toch komt het er op dat ene moment niet uit. Waar ligt het aan? Heb je moeite met concentreren, geloof je niet 100% in jezelf, ben je te gespannen? Dit zijn allemaal mentale factoren die belangrijk zijn voor het leveren van een goede prestatie. Maar hoe vaak train je hier eigenlijk op?

Vaak staat een goede wedstrijd los van winst of verlies. Het gaat erom dat je tevreden kunt zijn met je spel en het gevoel hebt dat je je best hebt gedaan. Daarnaast, niet onbelangrijk, dat je er plezier in hebt gehad om op de baan te staan. Dat is toch de reden waarom we uiteindelijk door gaan met onze geliefde sport.

Met mentale training kun je ervoor zorgen dat je vaker optimaal presteert en/of het plezier houdt in je sport. Slotermeerder Kim Berkhout is sportpsycholoog (in opleiding) en kan je bijvoorbeeld leren beter met spanning om te gaan, beter te leren focussen, je motivatie te behouden of terug te winnen, je zelfvertrouwen te vergroten, met teleurstellingen om te gaan, etc. Mentale training is overigens voor jong en oud en voor elk (wedstrijd)niveau. Iedereen kan er van profiteren. Je hoeft dus niet eerst ergens last van te hebben. Nieuwsgierig geworden naar wat mentale training voor jou kan betekenen? Vraag het eens aan Kim! Ze denkt graag met je mee.

Momenteel is Kim bezig met het afronden van een (postacademische) opleiding tot sportpsycholoog. Om haar accreditatie te kunnen halen moet ze veel 'vlieguren' maken en biedt ze mentale trainingstrajecten aan. Hiervoor is ze op zoek naar badmintonners (of andere sporters) die geïnteresseerd zijn in mentale training. Misschien kan ze dus wel wat voor jou betekenen! Vraag haar gerust om meer informatie. Haar e-mailadres is: berkhoutkim@hotmail.com.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Kaarten te koop voor Dutch Open in Topsportcentrum Almere

Kaarten te koop voor Dutch Open in Topsportcentrum Almere

Van woensdag 13 t/m zondag 17 oktober vindt de Dutch Open - dit jaar een international challenge toernooi - plaats in Almere. De…

2 augustus 2021

Viktor Axelsen wint badmintontoernooi Olympische Spelen in Tokio

Viktor Axelsen wint badmintontoernooi Olympische Spelen in Tokio

De Deense badmintonner en voormalig wereldkampioen Viktor Axelsen was in de finale mannenenkelspel in twee games te sterk voor…

2 augustus 2021

Selena Piek: I'm coming home

Selena Piek: I'm coming home

That's it. Our Olympic road is ending in the quarterfinals. Tried to gave it our all but the Koreans were simply better today.

29 juli 2021

Mark Caljouw on final performance in Tokyo: Heartbroken

Mark Caljouw on final performance in Tokyo: Heartbroken

That’s how I am feeling right now. Crazy how sports can go. If you would have told me up front that I would reach the last 16…

29 juli 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!