clubzoeker

Badmintonhappening eindigt onbeslist

Badmintonhappening eindigt onbeslist

Zaterdagavond 26 september 2015 waren 200 toeschouwers afgekomen op de kraker in de Carlton Eredivisie, Almere tegen Amersfoort in Sporthal Raggers.

SportSport

Ken je BC Flits al?

En die toeschouwers hebben waar voor hun geld gehad, alhoewel dit gezegde in feite niet opgaat, want de toegang was, evenals het parkeren, gratis. Qontent Almere keek na de dubbels tegen een 0-2 achterstand aan, maar kwam terug tot een 3-2 voorsprong om uiteindelijk genoegen te moeten nemen met een gelijkspel. Maar daar maalde niemand over, immers van het begin tot het eind viel er te genieten van prachtige badmintonpartijen.

De mannendubbel van Dave Khodabux met Stephan Branderhorst tegen Koen Ridder met Vincent de Vries deed de toeschouwers op het puntje van hun stoel belanden. Schitterende rally's en de spelers lieten ware kunststukjes zien. Zowel in de eerste als de tweede game deden de strijdende partijen niets voor elkaar onder, maar Amersfoort was de gelukkigste en pakte de winst met 18-21 en 19-21.

Cheryl Seinen met Manon Sibbald tegen Alida Chen en Debora Jille leken de bovenliggende partij te zijn, want de eerste game was voor de Almeerders (21-18). In de tweede game verspeelden de Qontent formatie een 16-12 voorsprong en werd het 19-21 voor de keistedelingen. Ook in de deerde game leek het Almeerse koppel de winst te verzilveren met en 20-18 voorsprong maar weer ging het mis en was de winst met 21-23 voor Amersfoort. Ongetwijfeld zal het acteren van de dames onderwerp van bespreking zijn voor de technische staf van Qontent Almere.

Eric Pang trok deze maal zijn singleschoenen aan en in zijn partij tegen Nick Smaling hoefde Pang bepaald niet tot het uiterste te gaan, hetgeen ook uit de game standen blijkt, 21-12 en 21-09.

Tamara van der Hoeven was in de eerste game Debora Jille de baas met 21-17. In de tweede game keek Van der Hoeven aanvankelijk tegen een kleine achterstand aan, maar met 15-20 in het voordeel van Jille, twijfelde niemand meer aan het feit dat er een derde game zou komen. Die kwam er echter niet, want Van der Hoeven putte uit de krochten van haar lichaam een eindsprint en won alsnog met 22-20. Daar zal naast Jille ook coach Joeli Residay van Amersfoort bepaald niet blij mee zijn geweest.

De winst van Pang en van der Hoeven in de singles maakt er weer een echte wedstrijd van en dat bleek ook, want de badmintonkoek was bepaald nog niet op.

Justin Teeuwen speelde zijn single tegen Vincent de Vries en de spelers kennen elkaar door en door. Teeuwen technisch zeer begaafd, De Vries onverzettelijk, kortom klasse tegen vechtlust.

Teeuwen kwam in de eerste game op een verdiende 16-12 voorsprong, maar dat was voor De Vries geenszins reden om zich over te geven en de game ging alsnog naar laatstgenoemde met 19-21. In de tweede game nam De Vries een voorsprong, maar nu knokte Teeuwen zich terug, dit tot genoegen van het publiek en werd het 21-19 voor de Almeerder. Ook in het eerste deel van de derde game ging het gelijk op, maar De Vries moest wel heel hard werken om de goochelballen van Teeuwen te blijven retourneren. Na de wisseling van helft was het gedaan met De Vries en liep Teeuwen à la Daphne Schippers weg van zijn tegenstander (21-11).

Als Manon Sibbald een ietsje meer geluk had gehad, dan had het wellicht echt spannend kunnen worden in haar single tegen Alida Chen. Nu werd het 17-21 en 14-21 voor Chen.

De twee mixen gingen gelijktijdig het veld op, maar Justin Teeuwen met Cheryl Seinen waren relatief snel klaar met Nick Smaling en Romy de Laak. Het klassenverschil was te groot en het werd 21-12 en 21-13 voor de Qontent Almerespelers.

In de andere mix gig het er stevig aan toe. Aan de ene kant van het net Dave Khodabux met Tamara van der Hoeven en aan de andere kant van het net Koen Ridder en Jie Yao. Drie zeer ervaren spelers op de baan met het 17-jarige talent Tamara van der Hoeven. Een enorme leerschool derhalve voor Van der Hoeven. De Buks weer als vanouds op dreef pakte met Van der Hoeven zeer nipt de eerste game met 24-22. De tweede game gaf opnieuw spektakel te zien, maar nu was de winst voor Ridder en Yao met 19-21. De derde game ging aanvankelijk ook gelijk op, maar drie foutjes op rij aan de zijde van Qontent Amere, betekende de genadeklap. Ridder en Yao grepen hun kans met 15-21.

Een geweldige badmintonhappening eindigde in 4-4 en daar had iedereen vrede mee, ook trainer-coach Emmy Vlaar, die Erik Staats verving als hoofdcoach. Staats heeft namelijk zeer onlangs een voetoperatie ondergaan. De toeschouwers kwamen aan hun trekken en het arbitrale trio, met referee Dumatubun en de scheidsrechters Dellebarre en De Kuyper, was bij de les.

Door het gelijkspel loopt koploper Qontent Almere in groep B twee punten uit op Duinwijck, want Duinwijck verloor met 6-2 van VELO.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Kaarten te koop voor Dutch Open in Topsportcentrum Almere

Kaarten te koop voor Dutch Open in Topsportcentrum Almere

Van woensdag 13 t/m zondag 17 oktober vindt de Dutch Open - dit jaar een international challenge toernooi - plaats in Almere. De…

2 augustus 2021

Viktor Axelsen wint badmintontoernooi Olympische Spelen in Tokio

Viktor Axelsen wint badmintontoernooi Olympische Spelen in Tokio

De Deense badmintonner en voormalig wereldkampioen Viktor Axelsen was in de finale mannenenkelspel in twee games te sterk voor…

2 augustus 2021

Selena Piek: I'm coming home

Selena Piek: I'm coming home

That's it. Our Olympic road is ending in the quarterfinals. Tried to gave it our all but the Koreans were simply better today.

29 juli 2021

Mark Caljouw on final performance in Tokyo: Heartbroken

Mark Caljouw on final performance in Tokyo: Heartbroken

That’s how I am feeling right now. Crazy how sports can go. If you would have told me up front that I would reach the last 16…

29 juli 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!