Badmintonhappening eindigt onbeslist

Badmintonhappening eindigt onbeslist

Zaterdagavond 26 september 2015 waren 200 toeschouwers afgekomen op de kraker in de Carlton Eredivisie, Almere tegen Amersfoort in Sporthal Raggers.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

En die toeschouwers hebben waar voor hun geld gehad, alhoewel dit gezegde in feite niet opgaat, want de toegang was, evenals het parkeren, gratis. Qontent Almere keek na de dubbels tegen een 0-2 achterstand aan, maar kwam terug tot een 3-2 voorsprong om uiteindelijk genoegen te moeten nemen met een gelijkspel. Maar daar maalde niemand over, immers van het begin tot het eind viel er te genieten van prachtige badmintonpartijen.

De mannendubbel van Dave Khodabux met Stephan Branderhorst tegen Koen Ridder met Vincent de Vries deed de toeschouwers op het puntje van hun stoel belanden. Schitterende rally's en de spelers lieten ware kunststukjes zien. Zowel in de eerste als de tweede game deden de strijdende partijen niets voor elkaar onder, maar Amersfoort was de gelukkigste en pakte de winst met 18-21 en 19-21.

Cheryl Seinen met Manon Sibbald tegen Alida Chen en Debora Jille leken de bovenliggende partij te zijn, want de eerste game was voor de Almeerders (21-18). In de tweede game verspeelden de Qontent formatie een 16-12 voorsprong en werd het 19-21 voor de keistedelingen. Ook in de deerde game leek het Almeerse koppel de winst te verzilveren met en 20-18 voorsprong maar weer ging het mis en was de winst met 21-23 voor Amersfoort. Ongetwijfeld zal het acteren van de dames onderwerp van bespreking zijn voor de technische staf van Qontent Almere.

Eric Pang trok deze maal zijn singleschoenen aan en in zijn partij tegen Nick Smaling hoefde Pang bepaald niet tot het uiterste te gaan, hetgeen ook uit de game standen blijkt, 21-12 en 21-09.

Tamara van der Hoeven was in de eerste game Debora Jille de baas met 21-17. In de tweede game keek Van der Hoeven aanvankelijk tegen een kleine achterstand aan, maar met 15-20 in het voordeel van Jille, twijfelde niemand meer aan het feit dat er een derde game zou komen. Die kwam er echter niet, want Van der Hoeven putte uit de krochten van haar lichaam een eindsprint en won alsnog met 22-20. Daar zal naast Jille ook coach Joeli Residay van Amersfoort bepaald niet blij mee zijn geweest.

De winst van Pang en van der Hoeven in de singles maakt er weer een echte wedstrijd van en dat bleek ook, want de badmintonkoek was bepaald nog niet op.

Justin Teeuwen speelde zijn single tegen Vincent de Vries en de spelers kennen elkaar door en door. Teeuwen technisch zeer begaafd, De Vries onverzettelijk, kortom klasse tegen vechtlust.

Teeuwen kwam in de eerste game op een verdiende 16-12 voorsprong, maar dat was voor De Vries geenszins reden om zich over te geven en de game ging alsnog naar laatstgenoemde met 19-21. In de tweede game nam De Vries een voorsprong, maar nu knokte Teeuwen zich terug, dit tot genoegen van het publiek en werd het 21-19 voor de Almeerder. Ook in het eerste deel van de derde game ging het gelijk op, maar De Vries moest wel heel hard werken om de goochelballen van Teeuwen te blijven retourneren. Na de wisseling van helft was het gedaan met De Vries en liep Teeuwen à la Daphne Schippers weg van zijn tegenstander (21-11).

Als Manon Sibbald een ietsje meer geluk had gehad, dan had het wellicht echt spannend kunnen worden in haar single tegen Alida Chen. Nu werd het 17-21 en 14-21 voor Chen.

De twee mixen gingen gelijktijdig het veld op, maar Justin Teeuwen met Cheryl Seinen waren relatief snel klaar met Nick Smaling en Romy de Laak. Het klassenverschil was te groot en het werd 21-12 en 21-13 voor de Qontent Almerespelers.

In de andere mix gig het er stevig aan toe. Aan de ene kant van het net Dave Khodabux met Tamara van der Hoeven en aan de andere kant van het net Koen Ridder en Jie Yao. Drie zeer ervaren spelers op de baan met het 17-jarige talent Tamara van der Hoeven. Een enorme leerschool derhalve voor Van der Hoeven. De Buks weer als vanouds op dreef pakte met Van der Hoeven zeer nipt de eerste game met 24-22. De tweede game gaf opnieuw spektakel te zien, maar nu was de winst voor Ridder en Yao met 19-21. De derde game ging aanvankelijk ook gelijk op, maar drie foutjes op rij aan de zijde van Qontent Amere, betekende de genadeklap. Ridder en Yao grepen hun kans met 15-21.

Een geweldige badmintonhappening eindigde in 4-4 en daar had iedereen vrede mee, ook trainer-coach Emmy Vlaar, die Erik Staats verving als hoofdcoach. Staats heeft namelijk zeer onlangs een voetoperatie ondergaan. De toeschouwers kwamen aan hun trekken en het arbitrale trio, met referee Dumatubun en de scheidsrechters Dellebarre en De Kuyper, was bij de les.

Door het gelijkspel loopt koploper Qontent Almere in groep B twee punten uit op Duinwijck, want Duinwijck verloor met 6-2 van VELO.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni vinden in het T-Kwadraat in Tilburg de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024 (NJK) plaats en…

8 may 2024

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Per 1 augustus 2024 stromen Dion Hoegen, Vihaan Shah en Sterre Bang in bij de S-1 selectie op Papendal.

8 may 2024

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!