Henk Staats: En Paul Kleijn maar de positivo uithangen

Henk Staats: En Paul Kleijn maar de positivo uithangen

Op badmintonline.nl las ik een reactie van Paul Kleijn met onder meer de tekst: Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Een waarheid als een koe, maar als je dan als Badminton Nederland een competitiebijdrage vraagt van €185 per jeugdteam, dan hoef je geen helderziende te zijn om vast te stellen dat BNL de toekomst met een dergelijke exorbitante competitiebijdrage zelf fors blokkeert.

Mij zou het niet verbazen als kleine clubs hun jeugdteams niet meer inschrijven, omdat de verhouding van de contributie van een jeugdlidmaatschap van deze verenigingen tot de competitiebijdrage volkomen zoek is. En dan hebben we het nog niet eens over het feit dat er heel veel onvolledige poules zijn.

Van onze 19 jeugdteams spelen er precies twee in een volledige poule van acht teams, de andere 17 teams spelen in poules van zeven en zes teams. En in al deze poules vinden we dan ook nog acht poules met twee Almereteams. En dan rustig op botte wijze €185 per team vragen. Vorig seizoen gaf het zelfde beeld te zien en op een brief van ons in oktober 2014 en een herinneringsbrief in februari 2015 over deze gemankeerde poules, hebben we nimmer antwoord gekregen.

Nu heb ik onze voorzitter Clemens Wortel daar persoonlijk op aangesproken en nu is het bondsbureau op zoek naar deze brieven, die we zowel per post als per mail hebben verzonden. En Paul Kleijn maar de positivo uithangen, nog even en hij gaat er tsjaka bij roepen.

Zo kan ik ook nog even de administratieve verwerking van de VOG-verklaringen aanstippen. We hebben er 15 aangevraagd en gekregen, maar de financiële bijdrage van het NOC*NSF komt na driekwart jaar maar niet af en het gaat toch om €450. Dan verzoek je BNL om even actie te ondernemen richting NOC*NSF, maar op hulp hoef je niet te rekenen. Je krijgt niet eens antwoord op je verzoek.

Qontent Almere boekt mooie resultaten in de Carlton Eredivisie en is tot nu toe ongeslagen. Op kop in poule B met elf punten voorsprong op Duinwijck dat met 6-2 thuis werd verslagen. Op naar de eerste ronde van de play-offs.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!