SportSport

Stappen zetten in de vooruitgang

Stappen zetten in de vooruitgang

Afgelopen week heb ik uitvoerig gesproken met Jorrit de Ruiter. Hij is een tijdje geleden gestopt bij de Nationale Selectie omwille van financiën die niet toereikend waren.

clubzoeker

Maak kennis met Florine Wille!

Aangezien sponsoring een van mijn kerntaken is als bestuurslid, wilde ik graag van hem horen wat hij van ons als organisatie verwacht en gehoopt had om die financiën wel voor elkaar te krijgen. Met open vizier hebben we daar samen over zitten praten. Als Jorrit vol wilde gaan voor de Olympische Spelen, dan moest er geld komen en dat was/is er niet vanuit de bond. Althans, niet op basis van de keuzes die nu gemaakt zijn voor ons als bond. En keuzes zijn altijd betwistbaar, dat is helder, en daarom is het goed om dan te luisteren naar wat men er van vindt, net zoals ik wilde weten hoe Jorrit er in deze in stond.

Het gaat me te ver om alle details hier neer te zetten, maar het is me wel duidelijk geworden waar het wringt. Daar ga ik intern mee aan de slag zodat we daar voor de toekomst lering uit kunnen trekken. Zeker ook omdat ik vind dat we onze ex-topspelers moeten koesteren en in zouden moeten kunnen zetten voor promotionele activiteiten voor onze mooie sport. Overigens doet Jorrit dat al op eigen initiatief en is hij nog dagelijks bezig met onze fantastische sport. Clinics geven op scholen bijvoorbeeld, waarbij zijn sprong- en slagkracht de mondhoeken van de jeugd vochtig doet maken. Dan zien ze ineens dat het echt een vette gave snelle stoere sport is.

Gesprek Theo Plasschaert: media aandacht Carlton Eredivisie

Ook heb ik deze week gesproken met Theo Plasschaert. Theo is een badmintonliefhebber en werkt voor schrijvende media en is sport commentator bij Langs de Lijn. Theo weet dat we bezig zijn met een kwaliteitsimpuls voor de Carlton Eredivisie. En we willen graag ook meer aandacht krijgen voor de Carlton Eredivisie in de media. Ik was dan ook blij dat Theo met mij daarover van gedachte wilde wisselen. Willen we iets bereiken dan zullen we echt grote stappen moeten gaan maken. Daarbij is het ook zeker gewenst dat de verenigingen zelf hun verantwoordelijkheden nemen en dat Badminton Nederland daarin het voortouw neemt. En dat voortouw nemen, willen we graag doen, zijn we ook mee bezig en recentelijk hebben we de meeste verenigingen gesproken tijdens een wedstrijd in de Carlton Eredivisie. En ja, een paar verenigingen staan nog op de planning om ook met hun van gedachte te wisselen.

We zullen goed na moeten denken hoe we een professionaliseringsslag kunnen maken, want nu is het veel te amateuristisch. En dat heeft natuurlijk zijn redenen en dat moeten we helder krijgen, voor zover we dat nog niet hebben, en we zullen dan middelen beschikbaar zien te krijgen om die slag te maken. Het kan in mijn ogen niet zo zijn dat er naast de wedstrijd uit de Carlton Eredivisie, andere spelers op andere banen lopen te spelen. De focus moet volledig op het team liggen dat speelt in de Carlton Eredivisie op het moment dat deze thuis speelt. We zullen op matten moeten spelen en niet op de ondergrond met alle kleuren lijnen van de andere sporten. Zomaar een paar opmerkingen. We zullen keihard moeten werken aan een uitstraling die daadwerkelijk aangeeft dat het de top van Nederland is waar men naar komt kijken.

Ik ben me er van bewust dat wat ik hier nu even aangeef, stof zal doen opwaaien, want alle verenigingen uit de Carlton Eredivisie doen hun best, en natuurlijk lukt het de ene beter dan de andere. Maar willen we echt voor vol aangezien gaan worden, dan zullen we echt aan de slag moeten mensen. Realistisch zijn en niet onze kop in het zand steken. En dan doet de opzet van de competitie er helemaal niet toe. De opzet van de competitie is één, maar verdere professionalisering is twee en dat kan Badminton Nederland niet alleen. Alleen als we echt laten zien dat de Carlton Eredivisie het hoogste niveau in Nederland is, kunnen we aandacht krijgen van de media. En natuurlijk wordt er al volop aandacht gegenereerd, want de voorbeelden zie ik wekelijks passeren. Maar willen we landelijk brede aandacht, waardoor dat het publiek aanspreekt, dan gaat het er nu veel te amateuristisch aan toe.

Er zijn initiatieven ondernomen met bijvoorbeeld de centrale Kick-Off van de Carlton Eredivisie, die we ook moeten door ontwikkelen. De eerste stappen zijn gezet en ik ben enorm blij met de inspanningen van Sport Report. De apotheose in de Maaspoort Sports & Events staat ook weer als een huis. Op zaterdag 13 februari zullen de twee beste teams strijden in een ambiance die zijn weerga niet kent. Daar wil elke speler toch staan? Ik geloof erin dat we er gezamenlijk iets van kunnen maken. Maar daar hebben we vele, vele handen bij nodig. En wellicht dat we dan Theo Plasschaert zien verschijnen tijdens wedstrijden in de Carlton Eredivisie omdat hij verslag moet doen voor Langs de Lijn.

Start bouw nieuw portaal Badminton Nederland

Deze week hadden we ook de kick-off van ons project met Webs wat moet leiden tot een spiksplinternieuw platform op internet voor Badminton Nederland. Vanaf heden tot medio april 2016 wordt dagelijks keihard gewerkt aan het nieuwe portaal. Tijdens de kick-off hebben we het te doorlopen traject met elkaar besproken. Wie wat wanneer doet en welke stappen er gevolgd worden om tot het gewenste resultaat te komen. Ik heb meerdere keren aangegeven dat mijn grootste zorg ligt bij het verenigingsportaal, want zo'n portaal bouwen is één, maar het ook laten gebruiken is twee. Ik heb er alle vertrouwen in dat daar zeer kritisch over nagedacht wordt om dat te realiseren. Mede doordat er input gevraagd wordt van een gebruikerspanel. Oftewel, mensen die uiteindelijk met dat portaal moeten gaan werken, wordt gevraagd hun behoefte aan te geven en hoe men dat wil krijgen.

Elke fase sluiten we af met een soort van "go-no go"-moment. Als we gezamenlijk een go geven, dan staan we als gehele projectgroep achter die fase en kunnen we verder met de volgende fase. Een no go is feitelijk niets anders dan even finetunen naar het go-moment. No go betekent niet dat we het gehele project afblazen. Zie het als een tussentijds evaluatie moment om in de volle overtuiging te kunnen zeggen dat we achter de fase zitten die we doorlopen hebben en verder kunnen met de volgende fase. De eerstvolgende fase is het opstellen van de persona's. Aan de hand van de verschillende persona's, het karakter van de gebruiker, kunnen we verder bepalen welke informatie we waar moeten gaan plaatsen en hoe we die beschikbaar kunnen stellen.

Daarna gaan we aan de slag met het functioneel ontwerp, gevolgd door het uitwerken van de wireframes, de schematische opbouw van het portaal. Daarna volgt het grafische ontwerp om vervolgens met de technische realisatie aan de slag te gaan. Spreekt voor zich dat we rekening houden met de technische ontwikkelingen op het gebied van internet, want ons portaal wordt responsive, waardoor deze zich aanpast aan het apparaat waarop je ons portaal bekijkt. Ook zullen we alles doen om de informatie via Google gevonden te krijgen. Als alles volgens plan verloopt, en daar ga ik wel vanuit, dan kunnen we medio april volgend jaar live gaan. Wordt vervolgd.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Paul Kleijn

Paul Kleijn

Paul is in zijn dagelijks leven Manager Verkoopkantoor bij Technische Unie en is oud-bestuurslid van Badminton Nederland.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni vinden in het T-Kwadraat in Tilburg de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024 (NJK) plaats en…

8 may 2024

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Per 1 augustus 2024 stromen Dion Hoegen, Vihaan Shah en Sterre Bang in bij de S-1 selectie op Papendal.

8 may 2024

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!