Nieuwe website Badminton Nederland medio juni online

Nieuwe website Badminton Nederland medio juni online

Vorige week zaterdag ben ik naar Veenendaal gereden om daar naar de Nederlandse Kampioenschappen Parabadminton te gaan kijken en natuurlijk niet alleen dat.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Er wordt dan ook weer heel veel gesproken met diverse mensen. Aangekomen bij de sporthal in Veenendaal kun je er niet omheen want daar is duidelijk zichtbaar dat de Nederlandse Kampioenschappen Parabadminton daar gespeeld worden. Een mooie gezellige setting waar de atleten zich goed kunnen meten met hun tegenstanders.

Inmiddels loopt er ook al een paar weken een crowdfunding campagne voor de parabadmintonners om naar Azië te kunnen voor toernooien en trainingen. Ervaring opdoen in de landen waar badminton in de genen van de gehele bevolking zit. De doelstelling van €4.000 is nog niet binnen maar inmiddels zijn we wel de 60% gepasseerd van hun te behalen doelstelling. En dan is aandacht tijdens de Nederlandse Kampioenschappen natuurlijk een uitgelezen mogelijkheid.

Tijdens het NK natuurlijk ook met diverse mensen gesproken, onder andere bondscoach parabadminton Annie van Daal, de ouders van Erik Meijs en de organisatoren van het NK Para, de heren Edwin Schriemer en Rudi van Brienen. Vorig jaar pakten de heren al goed uit met dit NK, wat inmiddels navolging heeft gekregen met een congres in samenwerking met Badminton Europe. De heren zijn uitstekende ambassadeurs van het parabadminton. Mooi was trouwens ook de demonstratie paraschermen. Elke van Achterberg wil graag naar de paralympische spelen. En na uitleg door haar trainer werd er een partij gespeeld. Twee mensen in een rolstoel die schuin tegenover elkaar zitten, vast gebonden aan een metalen frame om zo het wegrollen te voorkomen. En het gaat er dan wild aan toe, wat de rolstoelen komen los van de vloer. Respect.

Afgelopen donderdag ben ik in de auto gestapt om met de collega's van het bondsbureau te spreken over de vorderingen wat communicatie betreft. De website staat in de steigers en het eind is in zicht. Medio juni willen hem graag live zetten en momenteel wordt hard gewerkt om de reeds bestaande informatie te screenen. De nieuwe website kan daar dan mee gevuld worden. Ook hebben we het gehad over onze toppers, we volgen ze op de voet! De afgelopen weken zijn ze op tournee geweest door Azië om aan drie toernooien deel te nemen. De Olympische Spelen komen steeds dichterbij. Via de website en social media van Badminton Nederland is dat allemaal te volgen.

We hebben ook gesproken over de plannen voor 2017. En daar spreekt ambitie uit en dat doet me enorm goed, dan kunnen we weer wat stappen maken. En ja, dan maken we stappen, en nee, we zijn er dan nog lang niet. Het is echter wel heel erg gaaf om medewerkers te zien, die hun enthousiasme in die plannen leggen en er ook vol voor willen gaan. Complimenten zijn zeer zeker op zijn plaats.

Inmiddels ben ik ruim een jaar actief voor Badminton Nederland en waar ik in het begin heel veel zelf deed en wilde doen, laat ik dat nu steeds meer over aan de collega's van het bondsbureau. Daarmee zeg ik niet dat ik niets meer onderneem, integendeel, echter is het uitwerken van de gemaakte plannen niet iets voor mij als vrijwillig bestuurslid. Daar heb ik simpelweg de tijd niet voor naast m'n baan. Wel zal ik continu op pad blijven gaan om mensen te spreken, om zo te horen wat er leeft in het land, zodat ik daar de plannen verder op kan uitbouwen. Besturen op afstand noemen ze dat bij NOC*NSF en wat ze onderstreepte tijdens de training die ik vorig jaar heb gevolgd. Dus ja, ik blijf op de barricades klimmen, maar ga wel steeds meer het uitvoerende gedeelte over laten aan de collega's op het bondsbureau. Je zou kunnen zeggen dat ik mijn rol begin te kennen.

Zondag ben ik naar de Victor Dutch International geweest wat voor de 17e keer in successie werd georganiseerd door Velo in Wateringen. Een mooi internationaal toernooi wat deel uit maakt van het Badminton Europe Circuit. En leuk was de finaleplaats voor Myke Halkema en Lisa Khoeblal-Malaihollo, beide spelend voor VELO in de Carlton Eredivisie. Helaas waren ze niet opgewassen tegen de Engelse dames waarin ze hun meerdere moesten erkennen. Tevens was dit toernooi een mooie gelegenheid om met Gerard van Zundert te spreken, de oud-voorzitter van VELO, die na 23 jaar het stokje heeft over gedragen aan Cock Diemel. Leuke gesprekken gevoerd met beide heren en met name Gerard heeft een uitgesproken mening over onze organisatie. Binnenkort zit ik samen met collega Clemens Wortel bij VELO om van gedachten te wisselen met onder andere de genoemde heren. Verre doelen bereiken we immers beter samen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Paul Kleijn

Paul Kleijn

Paul is in zijn dagelijks leven Manager Verkoopkantoor bij Technische Unie en is oud-bestuurslid van Badminton Nederland.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!