BV Almere start eigen jeugdcompetitie en passeert Badminton Nederland

BV Almere start eigen jeugdcompetitie en passeert Badminton Nederland

Voor het seizoen 2016/2017 hebben we uiteindelijk 20 teams ingeschreven, maar ondanks de meer dan goede bedoelingen van de competitieleider van Noord-Holland, Nils van Hoegee, is Badmitnon Nederland er in geslaagd om van de 20 teams zegge en schrijve één team onder te brengen in de regio Centrum.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Van de andere 19 teams spelen er drie teams in een volledige poule met één BVA-team. Er zijn nog drie volledig poules, maar daarin zijn twee BVA-teams per poule ingedeeld. Alle andere poules zijn onvolledig en/of ingedeeld met twee of meer BVA-teams per poule. Een dieptepunt is een poule met zes teams, waaronder maar liefst drie BVA-teams.

Ons bestuur vraagt zich af of dit nog wel een jeugdcompetitie genoemd kan worden, waar we nota bene bijna €4.000 voor moeten neertellen! Maar niet alleen ons bestuur vraagt zich dat af. Ook ouders van onze jeugdspelers beginnen te morren over deze flutcompetitie en terecht.

Het bestuur heeft derhalve afgelopen maandag 13 juni 2016 besloten om met ingang van het seizoen 2017/2018 niet meer deel te nemen aan de jeugdcompetitie van BNL. De afgelopen seizoenen was het al kommer en kwel en nu voor het seizoen 2016/2017 is het weer meer dan erg. Het is dat we andere verenigingen niet willen duperen, maar anders hadden we ons voor het komende seizoen alsnog teruggetrokken.

Het bestuur zal zelf voor het seizoen 2017/2018 een jeugdcompetitie opstarten en op voorhand worden andere verenigingen uitgenodigd om hier aan deel te nemen. De kosten zullen zeer zeker geen € 185 per team bedragen, zoals de teambijdrage die verschuldigd is aan BNL.

Op basis van de resultaten van de afgelopen seizoenen weten we dat er in de Carlton Eredivisie vijf verenigingen zijn die om de hoofdprijs strijden. Opvallend is het vervolgens dat uit het programma voor het seizoen 2016/2017 blijkt dat er sprake is van een onevenwichtig programma in de eerste fase van de competitie. Zo speelt Almere één thuiswedstrijd tegen een sterk team en drie wedstrijden uit. Maar er is ook een vereniging die thuis driemaal een sterke tegenstander treft en slechts eenmaal uit. Je vraagt je dus af of dat niet evenwichtiger had gekund. Er staat bovendien een Freudiaanse verschrijving in dit programma, want DKC is al ingedeeld bij de play-offs. Of reikt de arm van bestuursleden zo ver dat er zelfs invloed op het programma wordt uitgeoefend? Je moet er maar niet aan denken.

Middels badmintonline heb ik een discussie gevolgd over het door BNL aanstellen van Deense trainers en het afwimpelen van kandidaten die een SL-4cursus willen volgen. Het doet mij de wenkbrauwen fronsen als ik het lees.

En steeds meer bekruipt mij de gedachte dat het eind van BNL nabij is.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!