SportSport

Kim Nielsen stopt na de Spelen als bondscoach van Badminton Nederland

Kim Nielsen stopt na de Spelen als bondscoach van Badminton Nederland

Kim Nielsen heeft aangegeven na de Olympische Spelen van Rio te stoppen als bondscoach van Badminton Nederland. De 39-jarige Nielsen, die sinds april 2014 in dienst is van Badminton Nederland, is op zoek naar een nieuwe uitdaging en keert daarvoor terug naar Denemarken.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De afgelopen twee jaar heeft Kim Nielsen er met zijn kennis van zaken en passie voor de badmintonsport voor gezorgd dat de dubbelspelers een geweldige ontwikkeling hebben doorgemaakt en hen begeleid naar een vaste plek in de wereldtop.

Naast successen op diverse internationale toernooien, een zilveren en bronzen medaille op het EK van april jl., wisten onder leiding van Kim Nielsen het vrouwendubbel Eefje Muskens/ Selena Piek en het gemengddubbel Jacco Arends/ Selena Piek zich te plaatsen voor de Spelen van Rio. Nielsen zal hen bij de Spelen in augustus in Rio de Janeiro begeleiden. Kim Nielsen heeft voor zijn komst naar Nederland in de Deense nationale selectie samengewerkt met de huidige technisch directeur Claus Poulsen en maakte deel uit van het begeleidingsteam van vele succesvolle Deense spelers.

Technisch Directeur Claus Poulsen: "Ik vind het jammer dat Kim heeft besloten de bond na de Spelen te verlaten na. Kim heeft een zeer grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling en vooruitgang van de spelers van de Nationale selectie, vooral aan de spelers van de dubbels en heeft daarnaast samen met de andere leden van de technische staf gezorgd voor meer professionalisering in de manier van trainen van de Nationale selectie. Kim heeft daarnaast een grote rol gehad in het succesvol kwalificeren van Jacco, Eefje en Selena voor de Olympische Spelen. Ik wil Kim dan ook danken voor al zijn werk en hem nu de ruimte en ondersteuning geven die hij nodig heeft om samen met de spelers een zo goed mogelijk resultaat te halen in Rio. Ik wens hem het allerbeste voor de toekomst."

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!