Amersfoort pakt 4 punten bij Barendrecht

Amersfoort pakt 4 punten bij Barendrecht

Amersfoort heeft een prima wedstrijd afgeleverd tegen de formatie van Barendrecht gezien het ontbreken van Edwin Ekiring en Koen Ridder.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Na een enerverende wedstrijd werd er met een score van 4-4 de hand geschud. Coach Joely Residay en assistent Arie Hof waren tevreden met dit resultaat.

De partij begon met een herendubbel waarin te merken was dat Luc Maessen last had van zenuwen. Hij herpakte zichzelf goed en de taktiek begon ook goed te werken. Hierdoor werd de partij in 3 sets in winst omgezet. Op de baan ernaast speelde Xandra en Debora en wonnen zonder al te veel moeite.

In de herenenkels deed coach Joely een beroep op Vincent en Harald. Ondanks het verlies van Vincent tegen Elias was goed te zien dat hij fitter begint te worden. Hij bleef goed bij maar Elias wist in beide sets halverwege een voorsprong van 3-4 punten te pakken die hij niet meer weg gaf. Harald speelde net als vorige week een sterkte partij, maar moest na ruim een uur spelen zijn meerdere erkennen in Ruud Nagel.

Xandra had in haar damesenkel partij weinig moeite waar Renske nog te veel ongedwongen fouten maakte en in beide sets op achterstand kwam. Het kwam dus aan op de mixen om de winnaar te bepalen.

In de eerste mix speelde het gelegenheidskoppel Harald/Debora te veel ballen op Saber waardoor ze lastig in de partij kwamen. In de 2e en 3e set kwamen ze goed op stoom en lieten ze mooi badminton zien. Helaas werd de partij in de verlening van de 3e set verloren. Luc en Renske wisten de stand gelijk te trekken door in beide sets een lichte voorsprong te pakken en te behouden.

Alhoewel er meer in had gezeten zijn beide coaches niet ontevreden. Volgende week volgt er een cruciale wedstrijd tegen Roosterse die doorslaggevend zou kunnen zijn voor een positie bij de bovenste drie.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!