clubzoeker

Roosterse laat VELO zweten in Tilburg

Roosterse laat VELO zweten in Tilburg

Twee punten pakken tegen de landskampioen is normaal gesproken een goede uitslag, maar achteraf hadden we gehoopt op meer puntjes. Met vier driesetters, die allen niet naar onze zijde vielen, had er een gelijkspel zeker ingezeten.

SportSport

Ken je BC DINO al?

De twee punten werden gescoord door onze buitenlandse enkelaars. Onze Marijn, of zoals de omroeper zei: Martijn, speelde een zeer spannende wedstrijd tegen Alex Vlaar. In de loop van de eerste set pakte hij een voorsprong tot 20-16, vond het vervolgens een goed idee om een verlenging te spelen, zodat hij die kon winnen met 22-20. De tweede set wist hij uiteindelijk met 21-17 goed binnen te halen.

Jordan was van tevoren al klaar met haar singel. Tegen Marleen Kuipers waren het vooral concentratiefouten van Jordan die haar in de problemen konden werken. Maar met 10 en 15 punten voor de tegenstander, won ze de wedstrijd!

Rick en Wendy speelden beide een drie setter in de singel, die ook net zo goed de andere kant op had kunnen vallen. Waar Wendy als Usain Bolt uit de startblokken schoot en met 21-6 won, had Rick moeite met zijn eigen spel. Maar op karakter wist hij de set toch binnen te halen. In de tweede en derde set kreeg Wendy te maken met een veranderde tactiek van Lisa Khoeblal-Malaihollo, waar ze zaterdag geen antwoord op had. Met 14 in de tweede en 12 in de derde set moesten we dit punt aan VELO laten. Rick speelde de restant van de wedstrijd een ware thriller, die jammer genoeg niet verzilverd kon worden. Een verlenging in de tweede set, met matchpoints voor onze Rickert, werd uiteindelijk verloren met 25-27. Als je vervolgens de derde set met 19-21 verliest, is dat extra zuur voor ons.

Reni en Birthe wisten van tevoren dat ze een zware kluif gingen krijgen tegen Imke van der Aar en Myke Halkema en dat bleek uiteindelijk ook zo te zijn. Met 21-14 en 21-9 won VELO het eerste punt van de dag. Rick en Nico wisten er een zeer spannende pot van te maken tegen Jim Middelburg en Alex Vlaar. Onze mannen hadden een goed tactisch plan de eerste set, waar de tegenstanders perfect in meegingen. Deze werd in de verlenging met 25-23 gewonnen. In de tweede en derde set veranderden zij echter van tactiek door gecontroleerd te gaan spelen. Uiteindelijk moesten ze het hoofd buigen met 12 en 15.

Last but not least, Reni en Nico speelden de eerste mix tegen Jim en Myke. Zij hadden weinig in te brengen tegen het beste koppel uit de eredivisie. Met de setstanden 21-15 en 21-8 was deze partij dan ook in een rap tempo afgelopen. Marijn en Jordan speelden een spannende pot tegen Ewout Beukers en Imke. Een verlenging in de eerste set werd enigszins onnodig verloren, maar er werd goed hersteld in de tweede set door een sterke start door te zetten. En aangezien dit de vierde partij is die een drie setter is, werd deze ook verloren jammer genoeg. Zonder verlenging maar wel met maar twee punten verschil (21-19) ging deze partij ook naar VELO.

Uiteindelijk een 2-6 nederlaag en zoals gezegd had er meer ingezeten. Maar Ronald Wetzel (of Wetzels als we de interviewer mochten geloven) was tevreden met datgeen wat hij gezien had. We hebben het de landskampioen lastig gemaakt in 6 van de 8 partijen. Vervolgens gezamenlijk terug naar Roosteren om te eten en team 2 aan te moedigen. En aangezien zij met 7-1 over BCH heen vlogen, was dat extra mooi.

Volgende week speelt team 1 tegen Almere. Tegenwoordig speelt Almere met voormalig Roosterse alleskunner Leon. Hij zal ook weer te bewonderen zijn in de Albertzaal op de Ed de Vrieslaan. Dus mocht je nog twijfelen of je wilt komen kijken, kom dan vooral kijken! Om 19:00 gaat de strijd los!

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badmintonner Imke van der Aar verhuist naar Denemarken voor badmintondroom

Badmintonner Imke van der Aar verhuist naar Denemarken voor badmintondroom

Het badmintonlooppad van Instagram-fanate Imke van der Aar is danig van koers veranderd nadat ze uit de selectie is gezet door de…

5 augustus 2021

Ruben Jille trekt zich terug uit Denmark Masters

Ruben Jille trekt zich terug uit Denmark Masters

Vanochtend maakte nationale selectie speler Ruben Jille bekend dat hij zich heeft afgemeld voor de Denmark Masters. Een blessure…

5 augustus 2021

Wereldranglijst van 3 augustus 2021: Olympiër Mark Caljouw klimt omhoog

Wereldranglijst van 3 augustus 2021: Olympiër Mark Caljouw klimt omhoog

De wereldranglijst badminton wordt elke dinsdag bijgewerkt. Topsporter Mark Caljouw behaalt deze week zijn hoogste notering:…

4 augustus 2021

Kaarten te koop voor Dutch Open in Topsportcentrum Almere

Kaarten te koop voor Dutch Open in Topsportcentrum Almere

Van woensdag 13 t/m zondag 17 oktober vindt de Dutch Open - dit jaar een international challenge toernooi - plaats in Almere. De…

2 augustus 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!