clubzoeker

Roosterse laat VELO zweten in Tilburg

Roosterse laat VELO zweten in Tilburg

Twee punten pakken tegen de landskampioen is normaal gesproken een goede uitslag, maar achteraf hadden we gehoopt op meer puntjes. Met vier driesetters, die allen niet naar onze zijde vielen, had er een gelijkspel zeker ingezeten.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De twee punten werden gescoord door onze buitenlandse enkelaars. Onze Marijn, of zoals de omroeper zei: Martijn, speelde een zeer spannende wedstrijd tegen Alex Vlaar. In de loop van de eerste set pakte hij een voorsprong tot 20-16, vond het vervolgens een goed idee om een verlenging te spelen, zodat hij die kon winnen met 22-20. De tweede set wist hij uiteindelijk met 21-17 goed binnen te halen.

Jordan was van tevoren al klaar met haar singel. Tegen Marleen Kuipers waren het vooral concentratiefouten van Jordan die haar in de problemen konden werken. Maar met 10 en 15 punten voor de tegenstander, won ze de wedstrijd!

Rick en Wendy speelden beide een drie setter in de singel, die ook net zo goed de andere kant op had kunnen vallen. Waar Wendy als Usain Bolt uit de startblokken schoot en met 21-6 won, had Rick moeite met zijn eigen spel. Maar op karakter wist hij de set toch binnen te halen. In de tweede en derde set kreeg Wendy te maken met een veranderde tactiek van Lisa Khoeblal-Malaihollo, waar ze zaterdag geen antwoord op had. Met 14 in de tweede en 12 in de derde set moesten we dit punt aan VELO laten. Rick speelde de restant van de wedstrijd een ware thriller, die jammer genoeg niet verzilverd kon worden. Een verlenging in de tweede set, met matchpoints voor onze Rickert, werd uiteindelijk verloren met 25-27. Als je vervolgens de derde set met 19-21 verliest, is dat extra zuur voor ons.

Reni en Birthe wisten van tevoren dat ze een zware kluif gingen krijgen tegen Imke van der Aar en Myke Halkema en dat bleek uiteindelijk ook zo te zijn. Met 21-14 en 21-9 won VELO het eerste punt van de dag. Rick en Nico wisten er een zeer spannende pot van te maken tegen Jim Middelburg en Alex Vlaar. Onze mannen hadden een goed tactisch plan de eerste set, waar de tegenstanders perfect in meegingen. Deze werd in de verlenging met 25-23 gewonnen. In de tweede en derde set veranderden zij echter van tactiek door gecontroleerd te gaan spelen. Uiteindelijk moesten ze het hoofd buigen met 12 en 15.

Last but not least, Reni en Nico speelden de eerste mix tegen Jim en Myke. Zij hadden weinig in te brengen tegen het beste koppel uit de eredivisie. Met de setstanden 21-15 en 21-8 was deze partij dan ook in een rap tempo afgelopen. Marijn en Jordan speelden een spannende pot tegen Ewout Beukers en Imke. Een verlenging in de eerste set werd enigszins onnodig verloren, maar er werd goed hersteld in de tweede set door een sterke start door te zetten. En aangezien dit de vierde partij is die een drie setter is, werd deze ook verloren jammer genoeg. Zonder verlenging maar wel met maar twee punten verschil (21-19) ging deze partij ook naar VELO.

Uiteindelijk een 2-6 nederlaag en zoals gezegd had er meer ingezeten. Maar Ronald Wetzel (of Wetzels als we de interviewer mochten geloven) was tevreden met datgeen wat hij gezien had. We hebben het de landskampioen lastig gemaakt in 6 van de 8 partijen. Vervolgens gezamenlijk terug naar Roosteren om te eten en team 2 aan te moedigen. En aangezien zij met 7-1 over BCH heen vlogen, was dat extra mooi.

Volgende week speelt team 1 tegen Almere. Tegenwoordig speelt Almere met voormalig Roosterse alleskunner Leon. Hij zal ook weer te bewonderen zijn in de Albertzaal op de Ed de Vrieslaan. Dus mocht je nog twijfelen of je wilt komen kijken, kom dan vooral kijken! Om 19:00 gaat de strijd los!

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!