clubzoeker

Van Zijderveld sleept vier wedstrijdpunten uit dubbelweekend Carlton Eredivisie

Van Zijderveld sleept vier wedstrijdpunten uit dubbelweekend Carlton Eredivisie

Het was een druk weekend voor het eerste team van Van Zijderveld in de Carlton Eredivisie. Het begon allemaal op zaterdagavond 24 september in Haarlem tegen BC Duinwijck.

SportSport

Maak kennis met Dion Hoegen!

Het team van Duinwijck had nog geen wedstrijd verloren, dus we wisten dat het een zware wedstrijd ging worden.

Elwin Wu en Maikel Spruyt begonnen in de herendubbel tegen Ralph Starren en Ties van de Lecq. Maikel Spruyt kon gelukkig deze wedstrijd als invaller met ons meedoen. In het begin konden de mannen goed meekomen, maar helaas werd de eerste set met 21-19 verloren. In de tweede set stonden Maikel en Elwin meer onder druk, waardoor het lastiger werd om mee te komen. De tweede set werd verloren met 21-13.

Ieva Pope en Mireille van Daal hadden een goede start in de damesdubbel tegen Akvile Stapusaityte en Betty Timmermans. Het werd een spannende set. Ieva en Mireille kregen op 18-20 twee setpunten tegen, maar zij wisten dit om te zetten naar 22-20. De dames van Duinwijck leken beter in hun spel te komen, terwijl onze dames meer foutjes maakte. Deze set ging met 21-7 naar Duinwijck. Aan het begin van de derde set ging de stand gelijk op, maar de dames van Duinwijck konden toch een groot gat slaan en wonnen uiteindelijk met 21-11. Tussenstand: 2-0 in het voordeel van Duinwijck.

Maikel Spruyt en Manouk Los speelden beide de eerste singel. Bij beide wedstrijden waren de tegenstanders een maatje te groot. Maikel verloor met 21-16 en 21-7 van Jordy Hilbrink en Manouk met 21-12 en 21-9 van Akvile.

Thomas Sibbald en Ieva Pope waren daarna aan de beurt! Thomas had een lastige wedstrijd en kwam niet toe aan het spelen van zijn eigen spel. Hij verloor van Jerry Natenstedt met 21-9 en 21-12. Ieva had net als de vorige keren tegen Dorien Lups een spannende wedstrijd. In de eerste set kwam Ieva een beetje laat op gang en verloor deze met 21-17. Daarna kwam ze goed terug! De tweede set werd gewonnen met 21-19! In de derde set wist Ieva op het einde een gat te slaan. Er waren vijf matchpoint en bij matchpoint nummer vijf was het raak! De laatste set werd met 21-18 gewonnen! Tussenstand: 5-1 in het voordeel van Duinwijck.

De eerste mix werd gespeeld door Elwin Wu en Mireille van Daal. Vorige weekend lieten ze een goede mix zien, maar deze tegenstander was iets sterker. Het werd 21-18 en 21-17 voor Jerry en Betty. Thomas Sibbald en Manouk Los gingen voor het eerst samen de baan op. Het was zeker geen slechte wedstrijd, maar ook zij konden helaas de partij niet naar zich toe trekken. Dorien en Ralph wonnen met 22-20 en 21-14. De eindstand: 7-1 voor Duinwijck.

BC Amersfoort

De volgende dag werd er gespeeld in Amstelveen tegen BC Amersfoort. Net zoals bij de vorige wedstrijd tegen Victoria was er ook ditmaal geen compleet referee team aanwezig toen de wedstrijd moest beginnen. De dames dubbel startte daarom later.

Elwin Wu en Virgil Soeroredjo begonnen de herendubbel tegen Luc Maessen en Koen Ridder. Dit keer kon Virgil bij ons invallen. De eerste set konden de mannen goed meekomen en waren er veel leuke rally's te zien! Helaas waren de heren van Amersfoort op het einde net wat sterker en wonnen de set met 21-17. In de tweede set kwamen Elwin en Virgil meer onder druk te staan. De tweede set werd met 21-10 verloren.

Mireille van Daal en Ieva Pope begonnen de damesdubbel goed tegen Renske Kwakkenbos en Xandra Stelling. De eerste set lieten zij goed aanvallend badminton zien en wonnen deze set met 21-15. De tweede set was spannender. Tot en met het einde liep het gelijk op, maar onze dames wisten een klein gaatje te slaan en wonnen met 21-18! De eerste winst in de damesdubbel! Tussenstand: 1-1.

Elwin Wu en Manouk Los mochten de eerste singels spelen. Elwin nam het op tegen Vincent de Vries. In de eerste set maakte Elwin helaas veel fouten en verloor deze met 21-11. In de tweede set startte Elwin heel goed en liet veel aanvallend spel zien. Tot 11-11 liep het gelijk op, daarna begon Elwin helaas wat foutjes te maken en eindigde de wedstrijd in 21-12. Manouk nam het op tegen Xandra. In de eerste set kwam Manouk niet goed in haar spel en verloor de set met 21-11. In de tweede set startte Manouk heel goed. Bij de rust stond het 11-6 in haar voordeel, maar door de spanning ziet zij het helaas liggen. De tweede set werd 21-19.

Thomas Sibbald en Ieva Pope mochten de tweede singels spelen. Thomas speelde tegen Nick Smaling. De eerste set liep de stand gelijk op. Thomas stond net elke keer een puntje achter, maar wist aan het einde van de set met 24-22 te winnen! In de tweede set liet Thomas goed badminton zien en wist deze met 21-16 te winnen! Ieva mocht het opnemen tegen Debora Jille. Vorig jaar het Ieva het lastig tegen Debora, dus dit was een mooie gelegenheid om zich te revancheren. Ieva speelde net zoals gister tegen Dorien een goede wedstrijd. Zij wist goed rustig te blijven spelen, waardoor het tegenstandster het moeilijk had. De eerste set werd gewonnen met 21-12. De tweede set was spannender. Er waren veel leuke lange rally's te zien, maar Ieva bleef rustig en wist de wedstrijd te winnen met 21-18! Tussenstand: 3-3.

De eerste mix werd gespeeld door Mireille van Daal en Virgil Soeroredjo tegen Koen en Debora. Helaas was het Amersfoortse koppel te sterk en werd er verloren met 21-10 en 21-12. Manouk Los en Thomas Sibbald namen het op tegen Luc en Renkse. In de eerste set waren er nog te veel foutjes en werd er verloren met 21-15. De tweede set ging beter, maar op het einde waren de fouten helaas weer beslissend. Het werd 21-19. Eindstand: 3-5. Toch 3 mooie punten voor het eerste team!

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Gemengddubbel Tabeling en Piek officieel gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024

Gemengddubbel Tabeling en Piek officieel gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024

Badmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben zich officieel gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs.

15 may 2024

Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni vinden in het T-Kwadraat in Tilburg de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024 (NJK) plaats en…

8 may 2024

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Per 1 augustus 2024 stromen Dion Hoegen, Vihaan Shah en Sterre Bang in bij de S-1 selectie op Papendal.

8 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!