SportSport

Duinwijck moet genoegen nemen met gelijkspel tegen Amersfoort

Duinwijck moet genoegen nemen met gelijkspel tegen Amersfoort

Duinwijck heeft aan haar uitwedstrijd tegen Amersfoort 4 punten overgehouden. Koen Ridder deed Duinwijck pijn met twee overwinningen in drie sets en ook de damesdubbel ging in drieën naar Amersfoort.

SportSport

Maak kennis met Joran Kweekel!

Daar stelde Duinwijck overwinningen in de singles van Jordy en Akvile tegenover. Beiden moesten hun wedstrijd als kopman en kopvrouw spelen tegen invallers uit lagere divisies en er was dan ook geen enkele uitdaging voor beide spelers. Het is een terugkerende trend dat er wordt gegoocheld met opstellingen in de singles en dat valt natuurlijk allemaal onder de noemers tactiek en slim, maar resulteert er wel in dat er voor het publiek weinig te genieten is en de betere singelaars zich vaak doodvervelen in de Carlton Eredivisie. Het alternatief is natuurlijk om ook mee te gaan doen in de opstelcarrousel. De coaches komen vast met een passend antwoord.

De partij waarin er wel strijd te bewonderen was, was die tussen Vincent de Vries (de eigenlijke eerste heer van Amersfoort) en Jerry. De heren kennen elkaar door en door en lijken ook qua postuur en spelstijl behoorlijk op elkaar, helaas voor ons was Vincent iets doortastender aan het eind van beide sets en won hij met miniem verschil. Dorien versloeg de eigenlijke eerste dame van de tegenstander Xandra Stelling eenvoudig in twee sets, zodat die tactische omzetting in ieder geval onbeloond bleef. Dorien beleefde sowieso een goede avond, want ook in de mix met Ralph werd korte metten gemaakt met de tegenstander.

Duinwijck zakt sinds de eerste ronde iedere week een plek in de eredivisie en is nu vierde. Reden tot zorgen is dit echter allerminst; vanwege de duidelijke scheiding tussen de bovenste en de onderste teams is het speelschema behoorlijk van invloed op het ritme van de ranglijst. Duinwijck houdt de drie kampioenskanididaten die het tot nu toe tegen kwam op een gelijkspel. De eerstvolgende wedstrijd is die tegen Almere, misschien wel de grootste kandidaat. Als daar een positief resultaat kan worden behaald kan een inhaalslag in de laatste drie wedstrijden van de eerste helft worden ingezet. Koploper VELO treft bijvoorbeeld nog Almere, DKC en Amersfoort in die laatste paar wedstrijden. Het is spannend bovenin.

Eerstvolgende afspraak: zaterdag 8 oktober, 19.00 uur tegen Almere.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Tijdens de Yonex All England, een Super 1000 toernooi waar de gehele badmintonwereldtop aan meedoet, speelden Selena Piek en…

17 march 2024

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

De ploeg van coach Dave Khodabux was in de halve finale te sterk voor Drop Shot uit Den Haag. DKC plaatste zich na de…

10 march 2024

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

De spanning stijgt nu de Nederlandse Badminton Eredivisie zijn climax bereikt met de finale op zaterdag 23 maart om 13.30 uur in…

10 march 2024

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!