clubzoeker

Van Zijderveld verliest in Almere

Van Zijderveld verliest in Almere

Zondagmiddag 3 oktober speelde Van Zijderveld haar tweede uitwedstrijd van dit seizoen tegen Almere. Eindelijk was ons team compleet, aangezien Marco weer terug was uit Maleisië.

SportSport

Ken je BC Flits al?

De herendubbel werd gespeeld door Marco den Haan en Elwin Wu. Ze hadden een moeilijke match tegen Dave Khodabux en Leon Nottelman. Onze mannen konden het niveau van de Almeerders niet bijhouden en ze verloren de wedstrijd met 21-8 en 21-11.

Ieva Pope en Mireille van Daal speelden de damesdubbel tegen Tamara van der Hoeven en Ilse Vaessen. Onze meiden speelde een goede match. In beide sets lagen Ieva en Mireille wat puntjes achter, maar bij elf punten wisten de dames nog terug te komen. Helaas was het net niet genoeg en met iets te veel fouten verloren zij de wedstrijd met 21-18 en 21-17.

Deze week speelden Ieva Pope en Thomas Sibbald de eerste singles. Ieva kon helaas niet de juiste tactiek vinden om tegen Manon Sibbald te spelen en ze verloor met 21-10 en 21-16. Thomas speelde een goede wedstrijd tegen Leon Nottelman. De eerste set verloor Thomas met 21-13, maar in de tweede set liet Thomas zeer goed spel zien en verloor helaas maar net met 23-21.

De tweede singles werden gespeeld door Manouk Los en Marco den Haan. Manouk speelde echt een goede wedstrijd tegen Tamara van der Hoeven die in drie sets gespeeld werd. De eerste set was spannend. Helaas kwam Manouk een beetje tekort in de punten om te winnen. In de tweede set nam Manouk de leiding in het spel en wist ze de set te pakken. In de derde set werd Manouk moe en kon ze de rally's niet meer bijhouden. Zij kwam helaas op achterstand en verloor uiteindelijk de wedstrijd met 21-19 13-21 en 21-13. Marco speelde zijn enkel tegen Sebastiaan Li. Vanwege zijn reis naar Azië en zijn recente ziekte was Sebastiaan dit weekend te sterk. Marco verloor met 21-6 en 21-8.

De laatste twee wedstrijden waren gemengddubbels. Beide wedstrijden waren spannend en heel goed gespeeld. Manouk en Thomas speelden de eerste mix tegen Dave Khodabux en Madouc Linders. De eerste set ging naar de spelers van Almere. In de tweede set wisten Manouk en Thomas terug te komen en na het overleven van 2 matchpunten, winnen ze de set. In de derde en beslissende set namen de spelers van Almere het initiatief en wonnen ze de wedstrijd met 21-17 20-22 en 21-12. De tweede mix werd gespeeld door Mireille en Elwin tegen Sebastiaan Li en Gita Djajawasito. Mireille en Elwin stonden zelfverzekerd op de baan en ze waren in staat om de voorsprong door de hele wedstrijd te behouden. Ze wonnen met 17-21 en 16-21. Toch nog een punt gelukkig.

Het eind resultaat was 7-1, ondanks dat er veel goede wedstrijden gespeeld zijn. Er is dus potentie voor meer punten in de toekomst.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

De Badminton World Federation (BWF) heeft het lidmaatschap van de Nationale Badminton Federatie van Rusland opgeschort. Deze…

1 december 2023

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Om de voordelen van een lidmaatschap bij Badminton Nederland nog concreter te maken lanceert Badminton Nederland vandaag een…

27 november 2023

Jaarplan Badminton Nederland AFGEKEURD tijdens Bondsvergadering 18 november 2023

Jaarplan Badminton Nederland AFGEKEURD tijdens Bondsvergadering 18 november 2023

Afgelopen zaterdag 18 november 2023 vond in Nijkerk de najaarse Bondsvergadering plaats. Naast afgevaardigden, bestuursleden en…

20 november 2023

Uitkomst data-analyse Landelijke Jeugdcompetitie

Uitkomst data-analyse Landelijke Jeugdcompetitie

Na een jarenlange daling van het aantal deelnemende verenigingen, teams en individuele jeugdleden is er afgelopen jaar een…

20 november 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!