Van Zijderveld verliest in Almere

Van Zijderveld verliest in Almere

Zondagmiddag 3 oktober speelde Van Zijderveld haar tweede uitwedstrijd van dit seizoen tegen Almere. Eindelijk was ons team compleet, aangezien Marco weer terug was uit Maleisië.

SportSport

Maak kennis met Jason de Graaf!

De herendubbel werd gespeeld door Marco den Haan en Elwin Wu. Ze hadden een moeilijke match tegen Dave Khodabux en Leon Nottelman. Onze mannen konden het niveau van de Almeerders niet bijhouden en ze verloren de wedstrijd met 21-8 en 21-11.

Ieva Pope en Mireille van Daal speelden de damesdubbel tegen Tamara van der Hoeven en Ilse Vaessen. Onze meiden speelde een goede match. In beide sets lagen Ieva en Mireille wat puntjes achter, maar bij elf punten wisten de dames nog terug te komen. Helaas was het net niet genoeg en met iets te veel fouten verloren zij de wedstrijd met 21-18 en 21-17.

Deze week speelden Ieva Pope en Thomas Sibbald de eerste singles. Ieva kon helaas niet de juiste tactiek vinden om tegen Manon Sibbald te spelen en ze verloor met 21-10 en 21-16. Thomas speelde een goede wedstrijd tegen Leon Nottelman. De eerste set verloor Thomas met 21-13, maar in de tweede set liet Thomas zeer goed spel zien en verloor helaas maar net met 23-21.

De tweede singles werden gespeeld door Manouk Los en Marco den Haan. Manouk speelde echt een goede wedstrijd tegen Tamara van der Hoeven die in drie sets gespeeld werd. De eerste set was spannend. Helaas kwam Manouk een beetje tekort in de punten om te winnen. In de tweede set nam Manouk de leiding in het spel en wist ze de set te pakken. In de derde set werd Manouk moe en kon ze de rally's niet meer bijhouden. Zij kwam helaas op achterstand en verloor uiteindelijk de wedstrijd met 21-19 13-21 en 21-13. Marco speelde zijn enkel tegen Sebastiaan Li. Vanwege zijn reis naar Azië en zijn recente ziekte was Sebastiaan dit weekend te sterk. Marco verloor met 21-6 en 21-8.

De laatste twee wedstrijden waren gemengddubbels. Beide wedstrijden waren spannend en heel goed gespeeld. Manouk en Thomas speelden de eerste mix tegen Dave Khodabux en Madouc Linders. De eerste set ging naar de spelers van Almere. In de tweede set wisten Manouk en Thomas terug te komen en na het overleven van 2 matchpunten, winnen ze de set. In de derde en beslissende set namen de spelers van Almere het initiatief en wonnen ze de wedstrijd met 21-17 20-22 en 21-12. De tweede mix werd gespeeld door Mireille en Elwin tegen Sebastiaan Li en Gita Djajawasito. Mireille en Elwin stonden zelfverzekerd op de baan en ze waren in staat om de voorsprong door de hele wedstrijd te behouden. Ze wonnen met 17-21 en 16-21. Toch nog een punt gelukkig.

Het eind resultaat was 7-1, ondanks dat er veel goede wedstrijden gespeeld zijn. Er is dus potentie voor meer punten in de toekomst.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!