SportSport

Hoornse doet zichzelf tekort tegen Limburgers uit Roosteren

Hoornse doet zichzelf tekort tegen Limburgers uit Roosteren

De Hoornse BV wist dat het tegen Roosterse een lastige partij zou worden. Vooraf werd Roosterse ingeschat als sterkste team in de handhavingspoule.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Desondanks werd de hoop op een stunt groot, toen bleek dat Roosterse niet met het volledige team op kwam dagen in Sporthal Nieuwe Steen.

De Horinezen gingen hoopvol van start, maar al vlug bleek het geluk niet aan Hoornse zijde. De mannendubbel van de gebroeders Veerman werd kansloos verloren. Het vrouwendubbel van de ervaren Mylene Mozer en Marsha van Beusekom was een partij om van te smullen. In de beslissende derde game ging het lange tijd gelijk op, maar Roosterse trok aan het langste eind met 19-21.

Steef van Wooning had weinig in te brengen in zijn single partij. Chloe Mayer maakte er nog een derde game van in haar single, maar kwam in de beslissende game te kort om aanspraak te maken op de winst. Kopman Dave Veerman had tegen Rick Steuten twee matchpoints in de derde game, maar wist deze niet te verzilveren. Wederom een nipt verlies in de derde game.

Marsha van Beusekom pakte het enige punt van de dag. Zij won gedecideerd in twee games haar partij van Reni Hasan. Uiteindelijk bleek dit het enige punt voor de Hoornse BV.

In het gemengddubbel van Steef en Chloe zaten ze er beide games dichtbij, maar Roosterse ging er met de winst vandoor. In de laatste wedstrijd was het drama voor Hoorn compleet: Nick Veerman en Mylene Mozer leken op weg naar game-winst, totdat Mylene zich geblesseerde en met een gescheurde achillespees het strijdtoneel moest verlaten.

We wensen Mylene veel sterkte met haar blessure!

Hoornse BV moet hopen dat de concurrentie niet te ver uitloopt na deze teleurstellende nederlaag.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Tijdens de Yonex All England, een Super 1000 toernooi waar de gehele badmintonwereldtop aan meedoet, speelden Selena Piek en…

17 march 2024

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

De ploeg van coach Dave Khodabux was in de halve finale te sterk voor Drop Shot uit Den Haag. DKC plaatste zich na de…

10 march 2024

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

De spanning stijgt nu de Nederlandse Badminton Eredivisie zijn climax bereikt met de finale op zaterdag 23 maart om 13.30 uur in…

10 march 2024

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!