SportSport

Almere-voorzitter Henk Staats: en dan de bestuurscrisis bij Badminton Nederland

Almere-voorzitter Henk Staats: en dan de bestuurscrisis bij Badminton Nederland

Het kan eerlijk gezegd geen verrassing zijn dat deze crisis zich voordoet, dat zat er aan te komen. Te veel bestuursleden zijn in feite geen bestuurders.

SportSport

Maak kennis met Joep Strooper!

Van bestuurders mag je een visie op de toekomst verwachten, maar dat zit er bij een aantal niet in. Wel zijn er bestuursleden goed in belangen te verstrengelen en als sleepankers te fungeren, maar daar zitten we nu juist niet op te wachten. En we zitten er ook niet op te wachten dat Paul Kleijn sneuvelt als bestuurder, want eerlijk gezegd Paul Kleijn en Clemens Wortel zijn nu juist de enige twee waar ik persoonlijk vertrouwen in heb als bestuurders en ik hoop nu maar dat de afgevaardigden in de eerstvolgende bondsvergadering hun verantwoordelijkheid nemen en het bestuur naar huis sturen en tegelijkertijd Clemens de opdracht geven een nieuw bestuur te formeren met daarin Paul Kleijn.

Laten Clemens en Paul dan vooral niet vergeten om de bezem door de LCW te halen, want die leveren nu al jaren prutswerk met als recentste voorbeeld de onevenwichtigheid bij het vaststellen van de uit- en thuiswedstrijden in de eerste fase van de Carlton Eredivisie. Ronduit een genante zaak die riekt naar bevoordeling!

En dan de kwaliteit van de medewerkers van het bondsbureau. We moeten niet vergeten dat zij jarenlang gewerkt hebben onder het juk van de voormalige directeur. Die bedrijfscultuur raak je niet eenvoudig kwijt. Iets aanleren is moeilijker dan afleren. Wellicht is het een optie om twee of drie deskundigen aan te trekken die niet aan de bak komen wegens leeftijdsdiscriminatie. Twee dagdelen in de week, tegen een vrijwilligersvergoeding, en dat kan niet alleen een grote steun zijn voor de medewerkers, maar tegelijkertijd kunnen ze beleidsondersteunend zijn voor de bestuurders.

Ik begrijp dat de huisvesting van het bondsbureau ook een probleem kan worden nu het Huis van de Sport leegloopt. Misschien kan worden volstaan met een klein kantoor en veel medewerkers thuis laten werken. Ron Daniels schreef dat ook al. Op zich nog niet zo'n gek idee.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Tijdens de Yonex All England, een Super 1000 toernooi waar de gehele badmintonwereldtop aan meedoet, speelden Selena Piek en…

17 march 2024

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

De ploeg van coach Dave Khodabux was in de halve finale te sterk voor Drop Shot uit Den Haag. DKC plaatste zich na de…

10 march 2024

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

De spanning stijgt nu de Nederlandse Badminton Eredivisie zijn climax bereikt met de finale op zaterdag 23 maart om 13.30 uur in…

10 march 2024

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!