clubzoeker

Wat is de rol van Lars Uhre bij de Nederlandse nationale selectie?

Wat is de rol van Lars Uhre bij de Nederlandse nationale selectie?

Claus Poulsen, technisch directeur van Badminton Nederland, communiceert tijdens de jaarvergadering, misschien ook tijdens de bondsvergadering, maar daarbuiten is de technische staf van de afdeling topsport oorverdovend stil.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Vorige week zag ik in een video van badmintonvlogger en Nederlands Kampioene Gayle Mahulette ineens een derde coach bij de nationale selectie, naast U19-talentcoach Ruud Bosch en de broer van Nadia Lyduch. Een Deen hielp op facebook om vast te stellen dat het hier ging om Lars Uhre.

Deze Lars Uhre heeft met het Deense nationale team superresultaten behaald. Dat hij eventjes rondloopt op Papendal om met de Arnhemse badmintonners aan de slag te gaan of iets anders te doen, dat is 'nooit weg'.

Deze week bij het EK gemengde teams in polen zat Lars Uhre ineens achter de baan bij de dubbelaars. Dat leidde enerzijds tot de conclusie dat de broer van Nadia naar Nederland is gehaald als assistent-coach voor de tweederangs badmintonners van de nationale: de singelaars. Dat bleek niet uit de oorspronkelijke vacature, maar het beleid van Badminton Nederland is in ieder geval bevestigd: focus op de dubbelaars.

Anderzijds was de vraag bij het zien van de - verrassing - Deen Lars Uhre: als ie deze week in Lubin het Nederlandse team coacht, in wat voor capaciteit is dat dan? Is hij voor twee weekjes ingekocht of hebben we - een paar dagen na het herplaatsen van de vacature voor 'bondscoach' - per ongeluk al kennisgemaakt met de nieuwe bondscoach van Badminton Nederland?

Lars voldoet aan aan nogal wat zaken: een prachtige lijst van resultaten, lijkt aardig te weten waarmee ie bezig is en... je raadde het al: het is een Deen. Zoals Jeppe Nørregaard Billund op facebook al schreef:

I guess when you realize it might be possible to bring in a head coach that has won basically everything worth winning as a coach then you might ignore that you just posted a job offering...

Toch een kritiekpuntje: waarom communiceert technisch directeur Claus Poulsen niet? Waarom communiceert Badminton Nederland niet? Waarom communiceert de 'communicatiemanager' (0.6 FTE) van Badminton Nederland niet? Waarom betalen we salarissen (of Deense sportconsultancyfacturen) aan mensen die niet communiceren?

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!