clubzoeker

Nederland verliest met 9-0 van Engeland tijdens 6 nations in Denemarken

Nederland verliest met 9-0 van Engeland tijdens 6 nations in Denemarken

Na het individuele toernooi bij de 6-nations U17, werd vanmiddag begonnen met het teamtoernooi. Bij deze wedstrijden spelen alle deelnemende landen tegen elkaar (Zweden, Engeland, Duitsland, Frankrijk en Denemarken).

clubzoeker

Maak kennis met Joshua Donker!

De talentcoaches hebben voorafgaand aan dit toernooi ervoor gekozen om de spelers die mee waren gegaan naar het EJK U19 thuis te laten, waardoor Nederland de jongste ploeg heeft op dit toernooi.

Nederland mocht om 15.30 uur aantreden tegen Engeland. Dennis Koppen speelde de eerste mannenenkel tegen Rory Easton. Dennis zette een goede wedstrijd neer en verloor nipt de eerste game met 17/21. Ook in de tweede game ging het gelijk op, maar op het einde van de game kon Dennis het net niet afmaken en verloor met 19/21.

Op de andere baan speelde gelijktijdig het gemengd dubbel Wessel van der Aar/ Chloe Mayer. Ze speelden tegen Sian Kelly en Ethan van Leeuwen. Ook dit werd een close wedstrijd die in de eerste game nipt met 21/23 werd verloren. De tweede game hadden de Nederlanders steeds een kleine voorsprong en die gaven zij niet meer uit handen: 21/15. Ook in de derde game begonnen Wessel en Chloe met een voorsprong, maar bij de eerste rust stond er toch een 9/11 voor de Engelsen op het scorebord. De Nederlanders kwamen nog wel in de buurt, 14/15 en 16/17, maar konden uiteindelijk de partij niet naar zich toetrekken: 18/21 voor Kelly/ van Leeuwen.

Als derde partij stond Finn Achthoven op de baan tegen de kersverse U17 kampioen Harry Huang. Finn gaf goed partij en bleef zeker tot de eerste rust goed bij, maar de Engelsman (niet voor niets de U17 titelhouder) liep daarna uit naar een overwinning in de eerste game (13/21). Ook in de tweede game lukte het Finn aardig om bij te blijven en mee te doen. Hij nam een mooie voorsprong bij de rust van 11/8, bleef scherp spelen en pakte zo zelfs de tweede game met 21/17. In de derde game herstelde de Engelsman zich, pakte een voorsprong bij de rust van 7/11 en speelde de wedstrijd daarna makkelijk uit: Huang wint met 15/21.

Amy Tan speelde de eerste damesenkel tegen Grace King. Het loopwonder uit Nederland had het lastig tegen deze sterke Engelse dame, die bij rust een 6/11 voorsprong had, het verschil op 4/5 punten wist te houden en de game won met 17/21. In de tweede game hetzelfde spelbeeld (rust 5/11 voor King) en wat Amy ook deed de Engelse bleef de betere speelster (12/21).

Daphne Jansen mocht de tweede damesenkel spelen tegen Pamela Reyes. Daphne had niet veel kansen en verloor de eerste game ruim met 9/21. Ook in de tweede game was de Engelse beter en won zij de game en de partij met 12/21.

Het eerste herendubbel Finn Achthoven Wessel van der Aar moest daarna aantreden tegen Rory Easten en Harry Huang. Dit werd een gelijk opgaande strijd:10-11 achter bij de rust. Daarna ging het initiatief weer naar de Engelsen die vrij gemakkelijk weg liepen naar 14-20 en met 17/21 de eerste game wisten te winnen. In de tweede game liepen de Engelsen over onze jongen heen en werd met 9/21 verloren.

Het tweede herendubbel Timo Stoffelen en Brian Wassink bleven goed volgen in de wedstrijd tegen David Hong en Ethan van Leeuwen. Aan het eind van de eerste game maakten ze echter wat foutjes waardoor de winst met 17/21 naar de Engelsen ging. Onze mannen speelden niet slecht, maar de punten werden door de Engelsen gemaakt en via 6-11 werd het in de tweede game uiteindelijk 16/21.

Het eerste vrouwendubbel Amy Tan en Charissa Kuiper speelden tegen Grace King en Hope Warner. Wederom een gelijk opgaande strijd met bij de rust een 11/10 voorsprong, waarna de Engelsen een paar extra punten pakte en zo de eerste game naar zich toetrokken: 17/21. In de tweede game werd uiteindelijk met 14/21 verloren. Chloe Mayer en Cera Samuels mochten als laatste proberen om de eer van het team te redden, zij speelden tegen Molly Chapman en Freya Patel Redfearn. Ook Chloe en Cera lukte het niet om de nul van het scorebord af te krijgen. Ze verloren met 11/21 en 13/21 en werd door Nederland toch nog ruim van de Engelsen verloren.

Morgen staan er drie wedstrijden op het programma voor het Nederlandse U17 team, tegen respectievelijk Denemarken om 09.00 uur, Frankrijk om 13.30 uur en Zweden om 17.30 uur.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!