Nederland verliest met 9-0 van Engeland tijdens 6 nations in Denemarken

Nederland verliest met 9-0 van Engeland tijdens 6 nations in Denemarken
Moederdag 2019

Na het individuele toernooi bij de 6-nations U17, werd vanmiddag begonnen met het teamtoernooi. Bij deze wedstrijden spelen alle deelnemende landen tegen elkaar (Zweden, Engeland, Duitsland, Frankrijk en Denemarken).

› alles over het Badminton Festival!

De talentcoaches hebben voorafgaand aan dit toernooi ervoor gekozen om de spelers die mee waren gegaan naar het EJK U19 thuis te laten, waardoor Nederland de jongste ploeg heeft op dit toernooi.

Nederland mocht om 15.30 uur aantreden tegen Engeland. Dennis Koppen speelde de eerste mannenenkel tegen Rory Easton. Dennis zette een goede wedstrijd neer en verloor nipt de eerste game met 17/21. Ook in de tweede game ging het gelijk op, maar op het einde van de game kon Dennis het net niet afmaken en verloor met 19/21.

Op de andere baan speelde gelijktijdig het gemengd dubbel Wessel van der Aar/ Chloe Mayer. Ze speelden tegen Sian Kelly en Ethan van Leeuwen. Ook dit werd een close wedstrijd die in de eerste game nipt met 21/23 werd verloren. De tweede game hadden de Nederlanders steeds een kleine voorsprong en die gaven zij niet meer uit handen: 21/15. Ook in de derde game begonnen Wessel en Chloe met een voorsprong, maar bij de eerste rust stond er toch een 9/11 voor de Engelsen op het scorebord. De Nederlanders kwamen nog wel in de buurt, 14/15 en 16/17, maar konden uiteindelijk de partij niet naar zich toetrekken: 18/21 voor Kelly/ van Leeuwen.

Als derde partij stond Finn Achthoven op de baan tegen de kersverse U17 kampioen Harry Huang. Finn gaf goed partij en bleef zeker tot de eerste rust goed bij, maar de Engelsman (niet voor niets de U17 titelhouder) liep daarna uit naar een overwinning in de eerste game (13/21). Ook in de tweede game lukte het Finn aardig om bij te blijven en mee te doen. Hij nam een mooie voorsprong bij de rust van 11/8, bleef scherp spelen en pakte zo zelfs de tweede game met 21/17. In de derde game herstelde de Engelsman zich, pakte een voorsprong bij de rust van 7/11 en speelde de wedstrijd daarna makkelijk uit: Huang wint met 15/21.

Amy Tan speelde de eerste damesenkel tegen Grace King. Het loopwonder uit Nederland had het lastig tegen deze sterke Engelse dame, die bij rust een 6/11 voorsprong had, het verschil op 4/5 punten wist te houden en de game won met 17/21. In de tweede game hetzelfde spelbeeld (rust 5/11 voor King) en wat Amy ook deed de Engelse bleef de betere speelster (12/21).

Daphne Jansen mocht de tweede damesenkel spelen tegen Pamela Reyes. Daphne had niet veel kansen en verloor de eerste game ruim met 9/21. Ook in de tweede game was de Engelse beter en won zij de game en de partij met 12/21.

Het eerste herendubbel Finn Achthoven Wessel van der Aar moest daarna aantreden tegen Rory Easten en Harry Huang. Dit werd een gelijk opgaande strijd:10-11 achter bij de rust. Daarna ging het initiatief weer naar de Engelsen die vrij gemakkelijk weg liepen naar 14-20 en met 17/21 de eerste game wisten te winnen. In de tweede game liepen de Engelsen over onze jongen heen en werd met 9/21 verloren.

Het tweede herendubbel Timo Stoffelen en Brian Wassink bleven goed volgen in de wedstrijd tegen David Hong en Ethan van Leeuwen. Aan het eind van de eerste game maakten ze echter wat foutjes waardoor de winst met 17/21 naar de Engelsen ging. Onze mannen speelden niet slecht, maar de punten werden door de Engelsen gemaakt en via 6-11 werd het in de tweede game uiteindelijk 16/21.

Het eerste vrouwendubbel Amy Tan en Charissa Kuiper speelden tegen Grace King en Hope Warner. Wederom een gelijk opgaande strijd met bij de rust een 11/10 voorsprong, waarna de Engelsen een paar extra punten pakte en zo de eerste game naar zich toetrokken: 17/21. In de tweede game werd uiteindelijk met 14/21 verloren. Chloe Mayer en Cera Samuels mochten als laatste proberen om de eer van het team te redden, zij speelden tegen Molly Chapman en Freya Patel Redfearn. Ook Chloe en Cera lukte het niet om de nul van het scorebord af te krijgen. Ze verloren met 11/21 en 13/21 en werd door Nederland toch nog ruim van de Engelsen verloren.

Morgen staan er drie wedstrijden op het programma voor het Nederlandse U17 team, tegen respectievelijk Denemarken om 09.00 uur, Frankrijk om 13.30 uur en Zweden om 17.30 uur.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Selena Piek en Cheryl Seinen door bij Victor China Open 2019

Selena Piek en Cheryl Seinen door bij Victor China Open 2019

In het Chinese Changzhou heeft het koppel Selena Piek / Cheryl Seinen de tweede ronde weten te bereiken van de Victor China Open…

18 september 2019

Hoornse koploper in Nederlandse Badminton Eredivisie na winst op Smashing

Hoornse koploper in Nederlandse Badminton Eredivisie na winst op Smashing

Na de 6-2 winst vorige week op BC Amersfoort tijdens de kickoff, stond dit weekend de uitwedstrijd tegen Smashing op het…

16 september 2019

Drop Shot wint Nederlandse Badminton Eredivisie topper tegen Limburgse Roosterse

Drop Shot wint Nederlandse Badminton Eredivisie topper tegen Limburgse Roosterse

De tweede wedstrijd van het seizoen bracht gelijk de nummers 1 (Roosterse) en 2 (Drop Shot) tegen elkaar in Sportcentrum…

16 september 2019

Smashing niet opgewassen tegen Hoornse in Nederlandse Badminton Eredivisie

Smashing niet opgewassen tegen Hoornse in Nederlandse Badminton Eredivisie

Zaterdag 14 september om 19:00 was het zover, de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. De tegenstander van deze avond was…

15 september 2019

VELO speelt gelijk tegen landskampioen Duinwijck in tweede speelweek Nederlandse Badminton Eredivisie

VELO speelt gelijk tegen landskampioen Duinwijck in tweede speelweek Nederlandse Badminton Eredivisie

De eerste thuiswedstrijd van het seizoen is voor VELO in gelijkspel geëindigd tegen Duinwijck. Even leek VELO er in de…

15 september 2019

Almere wint ook tweede wedstrijd in Nederlandse Badminton Eredivisie 2019-2020

Almere wint ook tweede wedstrijd in Nederlandse Badminton Eredivisie 2019-2020

Na de winst op VELO afgelopen weekend heeft AviAir Almere ook zijn tweede wedstrijd in winst omgezet. Met 5-3 waren de Almeerders…

15 september 2019

Twee Nederlandse kwartfinales bij de Yonex Belgian International 2019

Twee Nederlandse kwartfinales bij de Yonex Belgian International 2019

Bij de Yonex Belgian International 2019 in Leuven (België) staan de koppels Ruben Jille / Ties van der Lecq en Debora Jille…

13 september 2019

De verdwenen 10.000 leden

De verdwenen 10.000 leden

Het is lang geleden, dat ik een column schreef over onze sport. Waarom ik aan Christ de Rooij, hoofdredacteur van dit platform,…

11 september 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!