clubzoeker

WJK 2017: Nederlands kids ten onder tegen Thailand

WJK 2017: Nederlands kids ten onder tegen Thailand

Na de nederlaag van gisteren tegen de Filipijnen moest het jeugdteam U19 vandaag tegen het als 3-4 geplaatste Thailand.

SportSport

Maak kennis met Brian Wassink!

Deze wedstrijd werd begonnen met de mix. Wessel van der Aar en Alyssa Tirtosentono speelden tegen Thanapim Kaweenuntavong / Weeraphat Phakjarung. In de eerste game hadden zij weinig in te brengen, vlogen de Thailanders erop en werd uiteindelijk verloren met 9/21. In de tweede game herpakten Wessel en Alyssa zich enigszins en kwamen zij zelfs brutaal voor bij de eerste rust 11/9. Daarna deed het Thaise koppel er een schepje bovenop en wonnen zo toch nog vrij gemakkelijk met 13/21.

Dennis Koppen mocht aantreden in de single tegen de huidige nummer 1 op de wereldjeugdranglijst Kunlavut Vitidsarn. Deze jongen was een maatje te groot. Met verschillende mooie schijnbewegingen/slagen hield hij Dennis in de eerste game op 8 punten. In de tweede game kon Dennis beter meekomen, ging ook beter spelen en pakte toch 15 punten in de tweede game. De sfeer in het stadion werd ook leuk, omdat Indonesië moest spelen en er honderden fans luid aan het aanmoedigen waren.

Madouc Linders speelde de derde partij vandaag tegen Pattarasuda Chaiwan. Ook Madouc moest haar meerdere erkennen in de Thaise tegenstander. Met 13/21 en 9/21 kwam de 0-3 op het scorebord. Door dit verlies is Nederland laatste geworden in de poule en gaat het nu verder spelen om de plaatsen 25-44.

Gijs Duijs en Wessel van der Aar speelden in het mannendubbel tegen Wachirawit Sothon/ Natthapat Trinkajee. Onze jongens konden goed meekomen in het begin van de game. Bij een stand van 12/15 liepen de Thailanders echter uit en wonnen de eerste game met 13/21. De tweede game gaf hetzelfde beeld te zien en uiteindelijk werd het 11/21.

Het vrouwendubbel Debora Jille / Alyssa Tirtosentono kon de eer van het team nog redden door te winnen van het Thaise koppel Supisara Paewsampran / Kwanchanok Sudjaipraparat. De Nederlandse dames gingen goed van start en kwamen bij de 1e rust met 11/8 voor en bleven voor staan tot de 19. Toen kwamen de tegenstanders echter langszij en kregen zij het eerste gamepoint. Deze werd nog wel weggewerkt, maar het tweede gamepoint in de wedstrijd pakten ze toch: 20/22. Toch lukte het Debora en Alyssa om een game te pakken. Wederom een spannende tweede game die uiteindelijk nipt gewonnen werd 21/19. In de derde game hadden onze dames vleugels en vlogen naar een 11/4 voorsprong. Het lukte zelfs om de Thaise vrouwen in de enkele cijfers te houden 21-7!

Eindstand 1-4.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!