SportSport

Erik was de verbindende factor

Erik was de verbindende factor

Daar zit je dan en je staart naar die kist. De meest levendige persoon die je ooit training hebt gegeven ligt daar stil. Tranen stromen keer op keer over mijn gezicht en je zoekt naar de hand van je vrouw die naast je zit en je ziet dat ook haar ogen steeds dikker worden.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Je goede vriend die aan de andere kant zit, moet zich sterk houden. Hij moet nog spreken. Het gaat met moeite en als hij terugkomt van zijn toespraak geef ik ook hem even mijn hand. Een geweldige man waar ik trots op ben.

Beelden komen voorbij, vrienden komen aan het woord en het eindigt met een laatste applaus voor Erik en er is niemand die als eerste wil stoppen met klappen, de medewerker van het crematorium moet het applaus doven.

Dan komen de mensen voor hun laatste groet aan Erik en ze komen en komen en komen... Er komt geen eind aan en de grootste multishuttle feeding oefening die Erik ooit heeft beleefd is aan de gang, want zoveel shuttles heeft hij nog nooit verwerkt op een training.

Mensen waar je jarenlang tegen heb gevochten geven je een hand en je ziet de pijn in hun ogen en zij in die van mij. Even zijn we allemaal badmintonliefhebbers die geen problemen hebben met elkaar. Vader en zoon Ridder zijn groter dan hun schaduw: daar heb ik respect voor.

Ik heb ook gedacht was ik maar Duits, wat hebben deze badmintonvrienden veel bijgedragen bij dit afscheid. Mark Zwiebler met zijn toespraak vol liefde naar Erik en zijn familie, Isabel Herttrich die met een van pijn vertrokken gezicht me kwam omhelzen. Ze was in Hongkong en gaf haar kwartfinale in het Superseries toernooi daar op om bij de uitvaart te kunnen zijn. Tobias Wadennka waarmee Erik samen met ons in Vietnam was, heeft er alles aan gedaan om er te kunnen zijn en wist nog niet hoe hij terug zou komen.

Wat ben ik gelukkig dat ik zoveel mooie mensen ken en dat ze allemaal naar Erik willen komen, want hij was de verbindende factor.

Stef, Karin en Anouk. Je kan ze niet troosten en iedereen wil juist dat doen, deze mensen in je armen sluiten is een onvoorstelbaar gevoel. En tenslotte praat je met Birgit die je kan zeggen dat Erik terug komt terwijl ze op haar buik wijst. Het is diep verdrietig maar ook mooi zoals iedereen nu even is en denkt.

Erik, Erik als je eens wist wat je in beweging hebt gezet zonder het willen.

Rust zacht lieve jongen,
Huynh en Ron

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Tijdens de Yonex All England, een Super 1000 toernooi waar de gehele badmintonwereldtop aan meedoet, speelden Selena Piek en…

17 march 2024

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

De ploeg van coach Dave Khodabux was in de halve finale te sterk voor Drop Shot uit Den Haag. DKC plaatste zich na de…

10 march 2024

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

De spanning stijgt nu de Nederlandse Badminton Eredivisie zijn climax bereikt met de finale op zaterdag 23 maart om 13.30 uur in…

10 march 2024

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!