SportSport

Gehavend Almere verslaat Hoornse in Nederlandse Badminton Eredivisie

Gehavend Almere verslaat Hoornse in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere heeft een goed resultaat geboekt in de Nederlandse Badminton Eredivisie door Hoornse BV met 6-2 te verslaan. Met Manon Sibbald, Ilse Vaessen en Sebastiaan Li in de ziekenboeg een mooi resultaat.

Maak kennis met Dyon van Wijlick!

Ook Cheryl Seinen was niet fit genoeg om te spelen. Zij zorgde, samen met haar dubbelpartner Selena Piek, deze week nog voor een daverende verrassing door de Japanse wereldkampioenen Mayu Matsumoto en Wakana Nagahara op de Denmark Open (met louter top 32 spelers) in twee games te verslaan. Met invallers Leon Nottelman, Gita Djajawasito, Rosalie Teuben en Diede Odijk is coach Erik Staats dan ook een tevreden man.

Voordat de wedstrijd begon werd Cynthia Soselisa in het zonnetje gezet. In een dankwoord van coach Erik Staats bedankte hij haar voor haar werk als teammanager de afgelopen vijf jaar. Haar opvolgster, Jeannette van Cruchten, overhandigde haar daarvoor een geschenk.

Het damesdubbel werd gevormd door Gita Djajawasito en Rosalie Teuben die het opnamen tegen Jessica Ottenhoff en de door Almere aan Hoorn verhuurde Madouc Linders. Madouc was nog vermoeid van de terugreis (aankomst 10.00 uur deze ochtend) uit Buenos Aires, waar zij deelnam aan de Jeugd Olympische Spelen. Maar zij weerde zich samen met Jessica kranig. Het verschil was miniem, maar Gita en Rosalie trokken in beide games aan het langste eind. Met 21-19 en 21-18 brachten zij Almere op een 1-0 voorsprong.

Dave Khodabux en Leon speelden tegen Dave Veerman en Dennis Lens. Dat zou naar verwachting een pittig potje worden en dat ondervonden onze mannen. De eerste game ging lang gelijk op. Bij 15-17 wisselde Leon tijdens een rally nog even van racket om vervolgens het 16e punt binnen te halen. Aan het eind van de game sloegen Dave en Dennis toe en wonnen die met 21-17. Hoe anders ging het in de tweede game. Dave en Leon herstelden zich uitstekend. Na een 9-3 en 11-5 voorsprong werd met 21-11 een derde game afgedwongen. Daarbij kwamen ze na 11-9 op een 13-14 achterstand. Maar met 4 punten op rij bogen zij die om een 17-14 voorsprong en speelden de game met 21-16 prima uit.

Aram Mahmoud speelde een wat merkwaardige partij tegen Niels Veenstra. Niet geheel bij de les stond hij snel met 1-5 achter. Maar Aram stelde snel orde op zaken. Na de break (11-9) won hij de game toch nog simpel met 21-10. De tweede game was een heel ander verhaal. Ook nu kwam hij achter (0-5) om vervolgens een 14-10 voorsprong te nemen. Maar te gemakzuchtig gaf hij met 20-22 de game alsnog uit handen. In derde game speelde Aram weer zoals je van hem mag verwachten. Met 21-8 was het verschil toch meer dan duidelijk.

Voor de tweede maal mocht Diede Odijk haar opwachting maken in het eerste team. Na haar verdienstelijke eerste optreden liet Diede ook nu zien een talent voor de toekomst te zijn. In een goede eerste game kwam zij met 21-18 net iets te kort tegen Chloë Mayer. Maar heel knap kwam zij terug in de tweede game. Met 11-5 aan de leiding bij de rust leek gamewinst er in te zitten. Chloë wist de achterstand nog wel tot 3 punten te verkleinen, maar Diede was geenszins van plan die game nog uit handen te geven. Met 21-18 bracht zij de onderlinge stand weer in evenwicht. Helaas was haar verzet in de derde game gebroken en moest ze die met 21-10 aan Chloë laten. Onder toeziend oog van haar ouders stal Diede (pas 14 jaar oud) wel de harten van de toeschouwers.

Leon Nottelman, die de plek van de geblesseerde Sebastiaan Li innam, kende geen problemen in zijn partij tegen Finn Achthoven. Men een eenvoudige 21-6 in de eerste game was het krachtsverschil meer dan duidelijk. In de tweede game bood Finn weliswaar meer tegenstand, maar wist vrijwel geen moment in zijn spel te komen en kwam de winst voor Leon nooit in gevaar. Met 21-12 bracht hij een 4-1 tussenstand op het scorebord.

Amy Tan begon met een kleine achterstand tegen Madouc Linders. Maar al snel nam zij het heft in handen en nam een 11-8 voorsprong en gaf Madouc in het vervolg geen enkele hoop. Met 21-11 was het verschil gemaakt. Ook in de tweede game liet Amy er geen gras over groeien wie er met de winst aan de haal moest gaan. Hoewel Madouc enkele mooie punten scoorde ging de game met 21-10 afgetekend naar Amy die daarmee het vijfde punt voor Almere binnenhaalde.

De eerste mix was die tussen Aram Mahmoud met Rosalie Teuben en Dave Veerman met Jessica Ottenhoff. Een gelijk opgaande eerste game waarbij Hoornse bij de break met 11-10 aan de leiding ging. Maar het gelegenheidsduo raakte wat beter op elkaar ingespeeld en kwamen langszij. De eerste game ging dan ook met 21-18 naar Almere. In de tweede game was constant de voorsprong voor Aram en Rosalie. Gedegen speelden zij de game met 21-15 uit.

Een heel lastige partij hadden Dave Khodabux en Amy Tan tegen Dennis Lens en Chloë Mayer. In de eerste game ontliepen ze elkaar nagenoeg niets en kwamen Dave en Amy na een kleine achterstand terug tot 21-21. Toch moesten ze met 23-21 de game aan Dennis en Chloë laten. In de tweede game moesten de Almeerders toch duidelijk hun meerdere erkennen in het duo uit Hoorn. Aan de hand van Dennis speelde met name Chloë een sterke partij en met 21-15 nam Hoornse BV uiteindelijk toch 2 punten mee naar huis.

Zaterdag 27 oktober om 19.00 uur gaat Almere op bezoek bij regerend landskampioen Duinwijck in Haarlem dat tweede staat in de competitie met 1 punt meer dan Almere.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!