clubzoeker

Almere mist play-offs nipt na tijdens laatste wedstrijd coach Erik Staats

Almere mist play-offs nipt na tijdens laatste wedstrijd coach Erik Staats

Het team Almere heeft de play-offs net niet gehaald. Directe concurrent VELO werd weliswaar met 5-3 verslagen maar kwam één punt tekort in de eindrangschikking. Niettemin mag er teruggekeken worden op een prima seizoen gezien de langdurige blessures van drie basisspelers.

Maak kennis met Quinlen Chau!

Alvorens aan de wedstrijd werd begonnen werd er een minuut indrukwekkende stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan Eric Khodabux de vader van teamcaptain Dave Khodabux. Eric was zeer geliefd binnen onze vereniging en natuurlijk een trouw supporter. BV Almere wenst Dave en zijn familie veel sterkte met dit tragische verlies. Uit respect speelde Almere de wedstrijd met rouwbanden.

De opdracht was niet eenvoudig want er moest met minimaal vier punten verschil, dus 6-2, gewonnen worden.

Het sterke koppel Jim Middelburg en Alex Vlaar was de tegenstander van Leon Nottelman en Dennis Koppen. En sterk waren ze. Jim en Alex namen snel afstand met 14-7 en pakten de eerste game dan ook met ruime cijfers: 21-13. In de tweede game was het verschil wel kleiner maar kwam het Almeerse duo niet onder de druk uit en met 21-16 moesten Léon en Dennis hun meerder erkennen in de mannen van VELO.

Bij de damesdubbel namen Cheryl Seinen en Rosalie Teuben het op tegen Myke Halkema en Dorien Lups en namen een 11-7 voorsprong. Met sterk spel kwamen onze dames al bij 20-10 op gamepoint. De Wateringsen kwamen nog sterk terug maar op het zevende gamepoint was de game toch voor Cheryl en Rosalie. Maar er moest natuurlijk ook nog een tweede game worden gespeeld. Cheryl en Rosalie pakten hun spel van de eerste game weer op en maakten opnieuw het verschil. Na 11-6 gaven ze Myke en Dorien met 21-13 opnieuw het nakijken en wonnen verrassend de partij. Met deze uitstekende prestatie trokken ze stand met 1-1 weer gelijk.

Aram Mahmoud kende geen problemen in zijn partij tegen Ewout Beukers. Hij begon voortvarend en stond al snel op 11-1. Ook in het vervolg van de game gaf hij Ewout geen enkele kans en won met 21-4. Ook in de tweede game ging het snel. Met speels gemak kwam Aram op 11-4 maar in het tweede deel liep er toch wat zand in de motor. Ewout begon er toch nog in geloven en scoorde 10 punten maar dat deed Aram ook en met 21-14 de voorsprong van 2-1 op VELO.

In het eerste damesenkel maakte Diede Odijk voor de derde keer haar opwachting in team 1. Zij nam het op tegen Tamara van der Hoeven en begon prima. Maar na een 4-0 en 11-9 voorsprong nam Tamara het heft in handen in het vervolg van de partij. De eerste game ging met 21-13 naar Tamara. Die ging in de tweede game door waar ze in de eerste mee eindigde. Met 21-9 kwam Diede duidelijk tekort maar van de pas 15-jarige kan je geen wonderen verwachten en horen we later zeker meer van.

Amy Tan speelde tegen Dorien Lups. Zij ontliepen elkaar in het eerste de game weinig maar in het vervolg sloeg Amy een gaatje en pakte de game met 21-15. In de tweede game had Amy het toch een stuk moeilijker, kwam met 11-8 achter en leek de game bij 16-12 in het voordeel van Dorien te gaan verliezen. Maar Amy was niet van plan de game aan Dorien te laten en scoorde zes maal achtereen en zo stond het ineens 18-16 voor de Almeerse. Dorien gaf nog even alles maar het was niet voldoende om Amy van de winst af te houden en die bracht Almere met 21-18 op een mooie 3-2 voorsprong.

Inmiddels was Dennis Koppen zijn partij tegen Ralph Starren begonnen en dat deed hij prima. Ralph kon het begin nog wel bijbenen maar in het tweede deel nam Dennis afstand en won de game met 21-15. Ook in de tweede game speelde Dennis een prima partij. Hij voerde de druk nog iets verder op en gaf Ralph geen hoop op om maar aan winst te denken. Met 21-12 was het verschil overduidelijk. Dennis speelde dit seizoen dan wel als invaller maar met 11 winst- en slechts twee verliespartijen in zijn singles kan hij zich prima meten met zijn tegenstanders.

Ondertussen een toch wel verrassende tussenstand van 4-2 in Almeers voordeel. Zou het dan toch? Het werd in ieder geval een stuk stiller in de hal en waren voornamelijk de Almeerse supporters nadrukkelijk aanwezig.

De beide mixen moesten de doorslag geven. Maar Leon en Amy konden het niet bolwerken tegen Jim en Myke. Het ervaren koppel van VELO bleek te sterk. Een 11-5 achterstand in de eerste game leidde tot een 21-14 winst voor Jim en Myke. In het begin van de tweede game konden Leon en Amy het nog aardig bijhouden met het vervolg was duidelijk voor het duo van VELO. Na 11-9 werd het opnieuw 21-14 en greep Almere naast een ticket voor de play-offs.

De andere mix, Aram en Cheryl tegen Alex en Tamara, moest nog wel uitgespeeld worden. Alex en Tamara wonnen de eerste game met 21-14. Maar Aram en Cheryl wilden de competitie waardig afsluiten en gingen voor de winst in de partij. Door de tweede game met 21-13 te winnen lagen daarvoor nog alle kansen. Die werden benut en met opnieuw 21-13 werd er een 5-3 overwinning behaald tegen de nummer één uit de eerste ronde van de competitie.

Dat bleek een punt tekort om de play-offs te halen. Landskampioen Duinwijck plaatste zich rechtstreeks voor de finale door DKC op 4-4 te houden dat nu tegen VELO zal strijden om de andere finaleplaats. TFS Barendrecht is gedegradeerd en Van Zijderveld is veroordeeld tot het spelen van een promotie- / degradatiewedstrijd en zal zo zich proberen te handhaven op het hoogste niveau.

Ondanks het missen van de play-offs kan Almere terug kijken op een prima seizoen gezien al het blessureleed wat het parten heeft gespeeld. Natuurlijk hopen we Manon Sibbald, Ilse Vaessen en Sebastiaan Li komend seizoen weer in het vertrouwde geel-zwart terug te zien en wensen hen en voorspoedig herstel. Voor Erik Staats was het zijn laatste wedstrijd als coach, maar daar komen we nog op terug in een apart artikel.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!