SportSport

Team Van Velzen in ruste

Team Van Velzen in ruste

Wellicht is het sommige van jullie opgevallen dat we al een tijdje niks meer op onze facebook-pagina hebben geplaatst.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

We hebben ervoor gekozen deze pagina niet te verwijderen, aangezien een deel van onze leuke herinneringen van Team Van Velzen hier te zien zijn. Eens een team, altijd een team, dus vandaar een korte update:

Wat vijf jaar geleden begon met 1 jaar privétraining en 1 badmintonner is uitgegroeid tot Team Van Velzen met 4 meiden en 1 toptrainer. Wij hebben allemaal keihard gewerkt om onze doelen te halen. Zijn al die doelen gehaald? Vele wel, maar nog lang niet allemaal. Is dat erg? Nee, dat vinden wij van niet. Wel kunnen wij zeggen dat we allemaal gegroeid zijn als badmintonners, maar ook als persoon. Dit was nooit gelukt zonder Leonard. Hij heeft iedere training voorbereid en uitgewerkt. Hij heeft ons individueel, maar ook als dubbel begeleid. Hij heeft al die jaren ontzettend veel tijd in ons gestoken en wij hebben eruit gehaald wat erin zat.

We hebben ontzettend veel getraind, meegemaakt, gelachen, gehuild en plezier gemaakt. En dit allemaal omdat we onze passie volgden en dit in 1 team hebben gestopt. We kijken met ontzettend veel trots terug op de afgelopen 5 jaar en ieder draagt het team in zijn hart.

We zijn gestopt met de woensdagavondtrainingen. Wel geven we af en toe nog bijscholingen of gaan we gezellig om de zoveel tijd een hapje eten. Nieuwe herinneringen worden ook nog steeds gemaakt, want wij maken altijd wel wat mee... toch Albert Beek en Leonard van Velzen?

Wij willen iedereen bedanken die betrokken is geraakt bij het team, want we hebben het zeker niet alleen gedaan. Het team bestaat natuurlijk niet alleen uit spelers en een trainer: sponsoren, gasttrainers, gastspelers, sparringpartners, betrokkenen, familie en vrienden horen hier ook bij, dank jullie wel voor alles wat jullie voor ons betekend hebben.

In het speciaal Albert, die in de ritjes naar België of Denemarken met (tegen)zin mee moest gaan zingen met Abba. Albert was er altijd als extra trainer en zorgde voor de leuke raadsels en grappen. Bedankt hiervoor.

In het speciaal de gasttrainers die op de vroege morgen in de sporthal stonden om het niveau om hoog te krikken. Bedankt hiervoor. In het speciaal Yonex, die ervoor zorgde dat wij er altijd tiptop uitzagen. Bedankt hiervoor.

En ohja... natuurlijk DE Trainer van dit hele team.

Dankjewel dat jij 5 jaar in ons hebt geloofd.
Dankjewel dat jij 5 jaar achter ons stond.
Dankjewel dat jij 5 jaar onze trainer wilde zijn.
(Voor de lezers... wij hebben Leonard al op een speciale manier bedankt.)

En dan nu, hoe is het eigenlijk met...

Tatum. Tatum was net weer begonnen met trainen. Helaas is zij weer door haar knie gegaan en zal ze geopereerd moeten worden aan haar 2e knie. Haar beide knieën zijn dan geopereerd en zij zal na haar herstel kijken of ze weer de baan op wil. Om toch betrokken te blijven in de badmintonwereld is zij jeugdtrainster bij BC Pijnacker.

Kyra. Kyra heeft dit seizoen competitie gespeeld in de 2de divisie bij DKC in Den Haag. Volgend seizoen zal zij te zien zijn bij Van Zijderveld in Amstelveen. Ze staat nog steeds te spetteren op de badmintonbaan maar doet het wel rustiger aan vanwege haar studie in Amsterdam.

Romy. Romy mocht dit seizoen in de eredivisie spelen bij TFS Barendrecht. Helaas heeft ze veel last van een heupblessure en daardoor kon zij niet badmintonnen. Momenteel is ze veel in de sportschool te vinden. Ze is er keihard voor aan het werk om terug te komen op de badmintonbaan.

Jessica. Jessica staat zoals altijd te knallen op de baan. Dit jaar heeft ze veel ingevallen in de eredivisie bij DKC in Den Haag, maar ze heeft het in haar eigen team (1e divisie) ook heel goed gedaan. Ze is jeugdtrainster bij haar eigen club en daarnaast studeert ze in Rotterdam.

Leonard. Leonard heeft het afgelopen jaar training gegeven op de maandag bij DKC in Den Haag. Daarnaast is hij eens in de twee weken in België om een dag training te geven. Hij is zelf ook weer aan het badmintonnen. Hij heeft het afgelopen seizoen competitie gespeeld bij BC Delft in de 6e divisie en hij is met zijn team zelfs kampioen geworden! Goed bezig Létje!

Wij vonden het altijd leuk om jullie op de hoogte te houden op facebook. Het is zo gaaf om te zien dat iets kleins kan uitgroeien tot een badmintongroep met 828 volgers. Nogmaals aan iedereen die ons team gevolgd heeft, heel erg bedankt!

Veel liefs,

Team Van Velzen

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!