SportSport

Almere verslaat koploper Hoornse met 6-2

Almere verslaat koploper Hoornse met 6-2

Almere heeft zijn eerste wedstrijd van de twee dit weekend weten te winnen. In en tegen Hoorn werd het 6-2 voor het keurkorps van Dave Khodabux.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Manon Sibbald en Tamara van der Hoeven vormden het dames dubbel voor Almere en speelden en prima eerste game tegen Chloë Mayer en Jessica Ottenhoff. Een opgebouwde voorsprong werd niet meer weggeven en met 21-13 nog even een tweede game. Maar hierin waren de rollen omgedraaid. Chloë en Jessica herpakten zich en bij Manon en Tamara lukte het minder. Met 21-15 moesten ze dan ook de game aan Hoornse laten. Ook in het begin van de derde game begonnen ze niet goed en kwamen op 8-4 achter. Maar een sterke periode bracht Manon en Tamara op een comfortabele 17-12 voorsprong. Nu kwamen Chloë en Jessica nog gevaarlijk dicht bij (20-19) maar een ietwat gelukkige score op matchpoint maakte op 21-19 een einde aan de partij. Winst voor Almere.

Dennis Koppen en Alex Vlaar kenden geen sterk begin. Maar bij een 11-7 en 19-16 achterstand knokten zij zich knap terug in de game en pakten op 20-19 het gamepoint. Tegenstanders Ruben Wijnands en Niels Veenstra werkten dit nog weg maar op de tweede was het raak (22-20). In de tweede game bleven de Almeerders steeds aan de goede kant van de score. Met 21-16 werd ook die gewonnen en nam AviAir inmiddels een 2-0 voorsprong.

Aram Mahmoud kende in eerste game weinig problemen met Finn Achthoven. Die kon nog even bijblijven tot 7-6 maar daarna liep Aram snel weg en met 21-10 was de game voor hem. Dat na een eenvoudige eerste game de tweede geen formaliteit is dat weten we. Dat ondervond Aram andermaal. Nog wel een 11-8 voorsprong maar de focus leek verdwenen en werd Aram met 19-21 te kijk gezet en dat gaf Finn nog enige hoop. Maar de derde game was weer als de eerste en die hoop was snel vervlogen. Aram speelde de game solide uit en wederom met 21-10 zette hij Almere op een 3-0 voorsprong.

Dennis Koppen verloor nog zijn laatste ontmoeting met Thomas Sibbald en wilde graag nog iets goed maken. Na de 11-7 bij de break liep Dennis snel uit naar 16-7. Thomas kwam nog sterk terug maar echt in gevaar kwam de gamewinst niet. Met 21-15 was de eerste set voor Dennis. De tweede game verliep nagenoeg hetzelfde als de eerste. Een mooie voorsprong van 17-11 werd nog bijna door Thomas teniet gedaan want hij kwam terug tot 17-15. Maar verder liet Dennis het niet komen. Met 21-16 bracht hij AviAir op een comfortabele 4-0 voorsprong.

Amy Tan stond op de baan voor haar single tegen Chloë Mayer. De nummer 1 van de nationale Junior Ranglijst won de vorige ontmoeting met ruime cijfers. Nu waren de dames meer aan elkaar gewaagd. Een gelijk opgaande eerste game kende een tussenstand bij 16-16 waarna Amy een beslissend gaatje wist te slaan. Met 21-17 was de game voor haar. In de tweede game eenzelfde beeld. Op 10-11 achter bij de rust maar toen werd het verschil toch duidelijk. Amy wist de punten op de juiste momenten binnen te halen. Met 21-16 bleek Amy ook nu de sterkste.

Na de zwaar bevochten zege van vorige week trad Manon Sibbald nu aan tegen de Deense Iben Bergstein. Van Manon kunnen we nog niet verwachten dat ze nu al weer op haar oude niveau is. Een vervelende langslepende blessure heeft haar vrijwel het hele vorige seizoen gekost. Tegen Iben ging de eerste game gelijk op. Maar in het tweede deel kon de Deense na de break (10-11) een voorsprong nemen en uitbouwen. Met 21-15 was de game voor Iben. In de tweede kwam Manon nog wel op voorsprong maar na de 9-11 speelde Iben de game uit op 21-14. Goed gespeeld maar de tijd zal leren hoe het Manon verder zal vergaan dit seizoen. Natuurlijk wensen we haar het allerbeste.

De eerste mix was die van Tamara van der Hoeven en Alex Vlaar tegen Jessica Ottenhoff en Niels Veenstra. Het initiatief lag direct bij het Almeerse koppel en werd in die partij niet meer uit handen gegeven. Met 21-15 was de eerste game binnen en in de tweede game werd het verschil nog maar eens goed duidelijk gemaakt. Als snel kwamen Tamara en Alex op 11-3 en konden de game simpel uitspelen. Door de game met 21-14 te winnen kwam de tussenstand op 6-1 in Almeers voordeel.

Een moeilijke partij was er voor Amy Tan en Aram Mahmoud. Met een 18-15 voorsprong werd toch nog de game met 21-19 verspeeld tegen Iben Bergstein en Ruben Wijnands. Een mooie voorsprong in de tweede game ging ook bijna verloren maar nu bleven Amy en Aram met 21-19 aan de goede kant van de score. Na de 11-10 in de derde game sloegen Iben en Ruben een gaatje van 3 punten. Dat werd nog wel ingelopen tot 16-17 maar met 21-16 moesten Amy en Aram toch het onderspit delven.

Een mooie 6-2 overwinning brengt AviAir Almere aan kop in de eredivisie. Die koppositie moet zien worden verstevigd in de wedstrijd tegen Roosterse BC op zondag de 29e.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Thuisbasis BV Almere verkocht: club moet op zoek naar nieuwe sporthal

Thuisbasis BV Almere verkocht: club moet op zoek naar nieuwe sporthal

In een kort berichtje op bvalmere.nl wordt de leden van eredivisieclub BV Almere medegedeeld dat Sporthal Raggers is verkocht aan…

21 mei 2022

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Enkele maanden lang gaf de website probeerbadminton.nu een foutmelding: veel badmintonclubs dachten dat Badminton Nederland de…

20 mei 2022

Dennis Eversdijk speelt een lokaal toernooi in Vietnam

Dennis Eversdijk speelt een lokaal toernooi in Vietnam

De eerste dag was het vooral uitrusten van de reis. Ik hoorde de verhalen van spelers die te snel wilden gaan trainen en daardoor…

16 mei 2022

Terugblik NVK Badminton 2022: badmintonfeestje in Amersfoort!

Terugblik NVK Badminton 2022: badmintonfeestje in Amersfoort!

Na een gedwongen onderbreking van twee jaar kon afgelopen weekend een vervolg worden gegeven aan de lange reeks door Badminton…

16 mei 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!