Smashing niet opgewassen tegen Hoornse in Nederlandse Badminton Eredivisie

Smashing niet opgewassen tegen Hoornse in Nederlandse Badminton Eredivisie

Zaterdag 14 september om 19:00 was het zover, de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. De tegenstander van deze avond was Hoornse. Zij waren vorig seizoen nieuwkomers in de eredivisie, maar wisten toen meteen een plek in de kampioenspoule te bemachtigen.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Met de aanwezigheid van de trouwe supporters werd er begonnen met de dubbels. Dit waren meteen twee spannende 3-setters. Luuk en Roy namen het op tegen Niels Veenstra en Ruben Wijnands. De eerste set ging vrij duidelijk naar Hoornse BV. De tweede set werd een thriller en wonnen Luuk en Roy met 28-26. De laatste beslissende game namen Niels en Ruben al vrij snel een voorsprong die onze heren helaas niet meer konden overbruggen. Ze kwamen nog goed terug maar verloren de set met 21-18.

Op de baan ernaast speelde onze dames Denise en Lieke tegen Iris Tabeling (WR 65), die de week ervoor nog mee had gedaan aan de YONEX Belgian International, en Kelly van Buiten. Ze wisten de eerste knap naar zich toe te trekken met 22-20. De tweede set ging het gelijk op, maar door een aantal foutjes kwamen ze op een achterstand die uiteindelijk leidde tot een verlies van 21-17. De laatste beslissende game ging met een spannende 21-19 naar de tegenstanders. Tussenstand 0-2.

Omdat de damesdubbel iets eerder klaar was dan de herendubbel, werden vervolgens de damessingels op de baan gezet. Maureen had vandaag als tegenstandster Chloë Mayer. Maureen heeft goed gespeeld, maar kwam de hele wedstrijd net een paar puntjes tekort. Ze verloor met 21-18 en 21-15. Denise speelde tegen de uit Denemarken ingevlogen Iben Bergstein. Ze heeft gevochten voor wat ze waard was, maar Iben was toch een maatje te groot. Ze verloor met 21-11 en 21-12.

Bij de herensingels speelde Luuk tegen Thomas Sibbald. Hij verloor de eerste set met 21-12, wist in het begin van de tweede set het spel compleet een andere draai te geven en behaalde vervolgens een voorsprong van 11-3. Deze set won hij uiteindelijk met 21-12. In de derde set maakte Thomas weinig foutjes en heeft hij geen moment de voorsprong afgegeven. Hij won met 21-8. Yannic speelde tegen een sterk spelende Niels. Yannic kwam geen moment lekker in de wedstrijd en daar maakte Niels gebruik van. Niels won met 21-11 en 21-12. Tussenstand 6-0.

Als eerste gemengd dubbel namen Roy en Lieke het op tegen Ruben en Iris. De eerste set begonnen Ruben en Iris erg sterk en gaven ze Roy en Lieke geen kans om hun eigen spel te spelen. In de tweede set ging het iets beter maar alsnog waren Ruben en Iris de duidelijke winnaars. Ze wonnen met 21-7 en 21-15.

In de andere mix waren de mixkoppels meer aan elkaar gewaagd. Nadat de eerste set met duidelijke cijfers werd gewonnen door Brandon en Ella, ging de tweede set met bijna dezelfde cijfers naar Thomas en Iben. De laatste set was erg spannend, het ging de hele set gelijk op. Maar wederom trokken de Hoornse spelers aan het langste eind. Ze wonnen de wedstrijd met 13-21, 21-12 en 21-19. Einduitslag 8-0.

Bedankt voor alle supporters die wederom aanwezig waren! De volgende wedstrijd is zaterdag 21 september uit tegen Almere.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Tijdens de Yonex All England, een Super 1000 toernooi waar de gehele badmintonwereldtop aan meedoet, speelden Selena Piek en…

17 march 2024

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

De ploeg van coach Dave Khodabux was in de halve finale te sterk voor Drop Shot uit Den Haag. DKC plaatste zich na de…

10 march 2024

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

De spanning stijgt nu de Nederlandse Badminton Eredivisie zijn climax bereikt met de finale op zaterdag 23 maart om 13.30 uur in…

10 march 2024

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!