SportSport

Forse nederlaag in Nederlandse Badminton Eredivisie voor VELO

Forse nederlaag in Nederlandse Badminton Eredivisie voor VELO

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen het Limburgse Roosterse op het programma. Het werd een teleurstellende avond. Met een eindstand van 6-2 in het voordeel van Roosterse heeft het team uit Wateringen belangrijke punten laten liggen. De enige winstpunten werden behaald in het mannendubbel en de eerste gemengddubbel.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Jim Middelburg en Russell Muns hadden weinig moeite met hun tegenstanders. Zij wonnen overtuigend in twee sets. De dames van VELO hadden daarentegen geen gemakkelijke avond. Door de kwaliteiten van beide kanten werd het een heuse marathonwedstrijd met lange intensieve rally's. De eerste set werd nipt gewonnen door Myke Halkema en Milou Lugters, maar in de tweede set hadden de tegenstanders duidelijk de overhand. Door wat tactische wisselingen van het VELO-duo ging de derde set weer gelijk op, maar uiteindelijk trokken de Limburgers aan het langste eind. Een 1-1 tussenstand na de dubbels.

Vooraf werd gehoopt dat VELO in de enkelspelen minstens twee punten zou kunnen verzilveren. Jim Middelburg begon sterk aan zijn wedstrijd, maar kon het hoge tempo niet volhouden en verloor in twee sets. Ruben Kweekel kwam ook goed uit de startblokken, maar zag de eerste set door te gehaast spel door zijn vingers glippen. In de tweede set kreeg hij geen vat meer op de wedstrijd. Na een lange blessure maakte Simone Hermsen haar opkomst voor het eerste team van VELO. Ze was duidelijk nog zoekende, speelde geregeld goede rally's, maar moest haar meerdere erkennen in haar sterke tegenstandster. In de vierde en laatste poging een singel naar VELO toe te trekken, trad Frederika Lagerstedt aan. Wederom een goede start van de wedstrijd, maar helaas was ook hier het beeld van de gehele avond zichtbaar: de eerste set werd verloren in de verlenging en tempoversnellingen in de tweede set van Roosterse zorgden ervoor dat Frederika geen derde set kon veiligstellen.

De eerste gemengddubbel van Russell Muns en Milou Lugters ging in duidelijke cijfers naar VELO en op de andere baan leken Ruben Kweekel en Myke Halkema ook geen problemen te hebben met hun tegenstanders. Na een overtuigende eerste set, werd de tweede set echter onnodig verloren. In de beslissende set kon het koppel uit Wateringen het tij niet keren en verspilden hiermee een belangrijke winstpartij.

Al met al een zeer teleurstellende wedstrijd voor Le Credit Sportif VELO waar cruciale punten zijn verspild. Een vrij weekend geeft de spelers en staf wat tijd om te reflecteren en de koppen weer positief te krijgen richting de eerstvolgende thuiswedstrijd. Hier ontmoet VELO het eerste team van Smashing uit Wijchen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!