SportSport

Hoornse bereikt kampioenspoule Nederlandse Badminton Eredivisie

Hoornse bereikt kampioenspoule Nederlandse Badminton Eredivisie

Het team van Hoornse wist dat dit weekend de beslissing van het seizoen zou gaan vallen. Tegenstander was topclub VELO, dat zich de afgelopen jaren steevast voor de kampioenspoule plaatst.

clubzoeker

Ken je BC Castellum al?

De spanning was volop aanwezig en ook in de rest van het land werd uitgekeken naar deze ontmoeting tussen de nummers 3 en 6 van de ranglijst. Voor DKC en Drop Shot (nummer 4 en 5) was de uitslag ook van cruciaal belang. Wie gaat de kampioenspoule halen?

Vanwege het belang van de wedstrijd was de volledige selectie van Hoornse aanwezig. Ruben Wijnands kon door zijn blessure nog niet spelen. Daarom werd Eizlan Muneer, een vriend van Iben die als reservespeler bij Hoornse is ingeschreven, opgeroepen om het team te versterken.

Het spektakel van de avond zat gelijk aan het begin. Bij Hoornse werd gevreesd voor de sterke dubbelcombinaties van Velo. Bij de heren speelden Niels en Eizlan tegen Jim Middelburg en Ruben Kweekel. Logischerwijs moesten de Hoornse spelers nog aan elkaar wennen en de eerste game ging met 21-18 naar Velo. Maar Hoornse herstelde zich knap: Eizlan was ongenaakbaar aan het net en met een smashende Niels in het achterveld werd de wedstrijd gewonnen met de spannende gamestanden 20-22 en 18-21.

Bij de dames was het minstens zo spannend. Iris en Jessica wilden hun ongeslagen status in de eredivisie koste wat het kost vasthouden, maar hadden het niet makkelijk tegen Myke Halkema en Milou Lugters. De eerste game werd nipt gewonnen (19-21), de tweede nipt verloren (26-24!). In de derde game namen de Hoornse spelers een kleine voorsprong en gaven die niet meer uit handen: 18-21.

Daarmee stond het verrassend al 0-2 voor Hoornse en dat was een geweldige opsteker voor de ploeg. De singles zijn immers niet het sterkste punt voor VELO en verwacht werd dat daar ook nog wel winstpunten zouden worden binnengehaald.

En dat bleek zeker waar. Thomas was duidelijk een maatje sterker dan Ewout Beukers. Hij stond een game en 17-19 voor, toen hij de shuttle tegen zijn gezicht kreeg en een bloedneus ontstond. Na een behandeling en het inplanten van een propje, was Thomas even de focus kwijt en verloor de tweede game alsnog. Maar gelukkig stelde hij orde op zaken in de derde game en won deze met liefst 8-21.

Niels was in twee games te sterk voor Dion Rovers (17-21, 18-21) en Chloe boekte eveneens een degelijke overwinning op Simone Hermsen (18-21, 16-21). De beste singelaar van VELO, Frederika Lagerstedt, had niets in te brengen tegen Iben: met 6-21 en 12-21 werd het zesde punt voor Hoornse binnengeslagen en was de winst een zekerheid.

In de gemengddubbels is Velo dit seizoen het sterkst en dit bleek ook tegen Hoornse. Finn en Iris bleken niet opgewassen tegen de mix-specialisten Jim en Milou. Met 21-12 en 21-15 sloeg Velo het eerste punt binnen.

Iben en Eizlan konden meer tegenstand bieden tegen Ruben en Myke, maar met 21-18 en 21-19 was VELO toch iets sterker en werd het verlies van VELOiets draaglijker gemaakt: 2-6.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!