SportSport

Almere ongeslagen naar de kampioenspoule van Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere ongeslagen naar de kampioenspoule van Nederlandse Badminton Eredivisie

Met een ongeslagen status en 5 bonuspunten plaatst Almere zich voor de kampioenspoule. In Den Haag werd ook DKC aan de zegekar gebonden. Het werd 5-3 voor het team van coach Dave Khodabux.

› alles over de Nederlandse Badminton Eredivisie!

Alex Vlaar en Adam Hall haalden een simpele winst in de eerste game tegen Thomas Wijers en Gijs Duijs. Al snel stonden ze op 11-3 en ook in het vervolg van de game werd er met gemak gescoord. Met 21-9 was de eerste game binnen. In de tweede game hadden ze meer te duchten van de mannen van DKC. Met 11-10 bij de rust zaten Thomas en Gijs goed in de game. Een echte bedreiging voor Adam en Alex konden ze niet vormen en ook de tweede game ging naar Almere (21-17).

In het dames dubbel namen Rosalie Teuben en Tamara van der Hoeven het op tegen Kiona van der Werf en Charissa Kuiper. Na een wat twijfelend begin kwamen ze goed in de wedstrijd. De jeugdige dames van DKC speelden dan wel een prima partij maar het meer ervaren Almeerse duo gaf hen echter niet veel kans om het ze echt moeilijk te maken. De 21-15 en 21-14 gamewinst zetten Almere op een 2-0 voorsprong.

Hoewel Aram Mahmoud de laatste 5 ontmoetingen met Michiel Kruijt als winnaar van de baan stapte betekent dat niet dat er zo even 6e zege aan wordt toegevoegd. Aram had moeite om het spel van Michiel onder controle te krijgen. Na een ruime achterstand in de eerste game kon hij het gat nog wel enigszins dichten maar dat was niet voldoende. Met 21-15 was de game voor Michiel. Ook in de tweede game kwam Aram maar niet in zijn spel. Ook in tweede game maakte Michiel daar gretig gebruik van. Met 21-14 gaf hij ook nu Aram het nakijken.

Tegen Iris van Leijsen had Amy Tan een makkelijke avond. Na 11-3 had Iris weinig in te brengen en met 21-6 was de eerste game snel gelopen. Dat was in de tweede game niet veel anders. Opnieuw 11-3 maar vanaf dat moment kon Iris het prima bijbenen. Voldoende was het niet om Amy in de problemen te brengen. Met 21-13 zette Amy Almere op 3-1.

Zonder uit te blinken speelde Dennis Koppen een gedegen partij tegen Tom Blinde. Een snelle en ruime voorsprong bleek ruim voldoende om de eerste game winnend af te sluiten met 21-14. In de tweede game had Dennis het even wat lastiger maar echt geloof in de gamewinst gaf Dennis niet aan zijn tegenstander. Met 21-13 bracht hij AviAir op een comfortabele 4-1 voorsprong.

Voor Manon Sibbald kwam de wedstrijd tegen Ieva Pope nog wat te vroeg. Manon werkt er nog hard aan om weer op haar oude niveau te komen na een vervelende en langdurige blessure. De eerste game was er dan ook een om snel te vergeten. Met 21-9 ging die naar Ieva. Hoewel de tweede game nog niet super was ging dat wel beter. Manon scoorde een aantal prachtige punten maar dat bracht Ieva niet van de wijs. Met 21-16 was ook die game voor haar.

De eerste mix werd beslist in 3 games. Tamara van der Hoeven en Alex Vlaar leken op weg de eerste game te winnen maar zagen de winst met 21-18 toch nog naar Charissa Kuiper en Gijs Duijs gaan. Daar namen Tamara en Alex geen genoegen mee en moesten even een tandje bijschakelen. Na een ruime voorsprong kwamen Charissa en Gijs nog wel in de buurt maar met 21-14 moest een derde game de beslissing brengen. En in die derde game waren Tamara en Alex oppermachtig. Met 21-9 stelden zij de zege tegen DKC veilig door er 5-2 van te maken.

Ook de andere mix leverde een winnaar op na 3 games. Ilse Vaessen en Adam Hall kwamen tegen Kiona van der Werf en Michiel Kruijt op een 14-9 achterstand maar na een prima serie slaagden ze er in om langszij te komen en van 15-15 op een 19-18 voorsprong. Op het tweede gamepoint pakten ze alsnog de eerste game met 22-20. In de tweede game waren ze op weg naar de zege. Echter bleken de 4 matchpoints op 20-16 niet voldoende om winst naar zich toe te trekken. Het Kiona en Michiel die bij 20-21 op matchpoint kwamen. Die werd nog wel weggewerkt bij het tweede moesten de Almeerders de gamewinst laten aan de DKC-ers. In derde game keken Ilse en Adam al snel tegen een 14-7 achterstand aan, kwamen nog wel terug tot 13-15 maar de winst was met 21-18 uiteindelijk voor Kiona en Michiel.

Niettemin wel de negende zege uit even zoveel wedstrijden en dus de eerste plaats in de eerste competitieronde. Landskampioen Duinwijck volgt op 9 punten achterstand als tweede. Drop Shot, Hoornse en DKC completeren de kampioenspoule. Daarin zullen de eerste wedstrijden in het weekend van 30 november en 1 december worden gespeeld. AviAir Almere is de eerste ronde vrij en zal een weekend later in actie komen.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badminton Nederland kan wel maar wil niet gered worden

Badminton Nederland kan wel maar wil niet gered worden

De afgelopen twee è drie decennia heeft Badminton Nederland uitgeblonken door gebrek aan inspiratie, leiderschap,…

12 november 2019

Nederlands kampioene Soraya de Visch Eijbergen bij Irish Open 2019

Nederlands kampioene Soraya de Visch Eijbergen bij Irish Open 2019

Van woensdag 13 tot en met zaterdag 16 november vindt in Dublin de AIG FZ FORZA Irish Open 2019 plaats, een International…

12 november 2019

KPMG rapport: Badminton Nederland in top 10 van krimpende sportbonden

KPMG rapport: Badminton Nederland in top 10 van krimpende sportbonden

Badminton Nederland heeft zich in de top 10 van sportbonden met een absolute krimp in ledenaantal (2008-2018) weten te plaatsen.…

11 november 2019

Hong Kong Open 2019 met Nederlandse dubbelaars

Hong Kong Open 2019 met Nederlandse dubbelaars

Van dinsdag 12 tot en met zondag 17 november vindt in Hong Kong de Yonex-Sunrise Hong Kong Open 2019 plaats, onderdeel van de…

11 november 2019

Halve finales FZ FORZA Norwegian International eindstation Joran Kweekel

Halve finales FZ FORZA Norwegian International eindstation Joran Kweekel

In Sandefjord (Noorwegen) heeft Joran Kweekel helaas niet de finale weten te bereiken van de FZ Forza Norwegian International…

10 november 2019

Nederland U15 tweede bij teamtoernooi Swedish Youth Games 2019

Nederland U15 tweede bij teamtoernooi Swedish Youth Games 2019

Bij het teamtoernooi van de Swedish Youth Games 2019 in Malmö is de Nederlandse jeugd U15 als tweede geëindigd in groep…

8 november 2019

De mythe van de Olympische Spelen (deel 1)

De mythe van de Olympische Spelen (deel 1)

Binnen de sportwereld en een groot deel van onze samenleving is rond de Olympische Spelen een soort van mythe ontstaan. Als je…

7 november 2019

Fuzhou China Open voorbij voor Robin Tabeling en Selena Piek

Fuzhou China Open voorbij voor Robin Tabeling en Selena Piek

Bij de Fuzhou China Open 2019 in Fuzhou is het koppel Robin Tabeling / Selena Piek (WRL-15) uitgeschakeld in de tweede ronde.

7 november 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!