SportSport

VELO niet naar de kampioenspoule na nederlaag tegen Drop Shot

VELO niet naar de kampioenspoule na nederlaag tegen Drop Shot

Zaterdagavond is het eerste team van VELO er niet in geslaagd zich te kwalificeren voor de kampioenspoule in de Nederlandse Badminton Eredivisie. Door de 7-1 nederlaag tegen het Haagse Drop Shot is VELO zelfs een plaatsje gezakt naar de 7e plek.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

cDoor dit teleurstellende resultaat rest het team nu de strijd om plaats 6 in de Nederlandse Badminton Eredivisie.

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen BC Drop Shot was al duidelijk dat de kans op kwalificatie voor de kampioenspoule klein was. Le Credit Sportif VELO moest zelf zeer ruim winnen van de Haagse opponent en was vervolgens nog afhankelijk van de resultaten van de concurrentie. Helaas bleek al snel dat een overwinning van BC Drop Shot er niet in zat. Desondanks heeft het team gestreden voor ieder punt en is de einduitslag van 7-1 enigszins geflatteerd.

Zoals gebruikelijk ging de wedstrijd van start met het dames- en herendubbel. Myke Halkema en Milou Lugters brachten direct het eerste, en achteraf enige, punt voor VELO op het bord door in drie sets te winnen. Jim Middelburg en Ruben Kweekel speelden een goede wedstrijd. Na verlies in de eerste game nam het VELO-duo in de tweede game een voorsprong, maar helaas bleek de tegenstander te sterk en ging de wedstrijd nipt verloren. Dit bleek helaas een voorbode voor andere wedstrijden deze avond.

Fredrika Lagerstedt speelden wederom een marathonpartij. Na winst in de eerste game en verlies in de tweede game volgde een spannende beslissende game. Beide dames vochten voor ieder punt, maar uiteindelijk ging de winst met 21-19 naar Dropshot. Ook Dion Rovers ging in drie sets onderuit in zijn singel, al was het verschil dit keer duidelijk in de derde game. Ewout Beukers en Simone Hermsen vochten op hun beurt ook voor ieder punt, maar de winst ging in beide partijen overtuigend naar de tegenstander.

Tot slot de gemengddubbels. Myke Halkema en Ruben Kweekel begonnen sterk en wonnen de eerste game. De tweede game liet een ander spelbeeld zien en dus werd ook deze wedstrijd beslist in de derde game. Helaas bleek ook hier de tegenstander op de valreep te sterk met 21-19. Milou Lugters en Jim Middelburg verloren de laatste partij van de avond in twee sets, waardoor de 7-1 eindstand een feit is.

Al met al een teleurstellend seizoen voor het team van coaches Paul de Graaf en Franklin Telwin. Op dit moment overheerst de teleurstelling. Gelukkig heeft het team de komende drie weken de tijd om zich voor te bereiden op deel twee van de competitie. Le Credit Sportif VELO is er alles aan gelegen om in het vervolg van de competitie succesvol te volbrengen en de zesde plaats veilig te stellen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!