Maximale score Almere tegen Hoornse

Maximale score Almere tegen Hoornse

Almere heeft in zijn eerste wedstrijd in de kampioenspoule de maximale score van 8-0 behaald tegen Hoornse BV. Alle partijen werden winnend afgesloten ondanks de afwezigheid van Adam Hall en Irina Andersen.

Maak kennis met Ties van der Lecq!

Daarmee zet het team een goede stap om in ieder geval de play-offs te halen. Veel tijd om na te genieten is er niet want de volgende dag wacht alweer DKC in Den Haag. Een prima partij van Alex Vlaar en Sebastiaan Li die eigenlijk geen moment in de problemen kwamen. Na een prima start (11-3) kwamen tegen tegenstanders Thomas Sibbald en Finn Achthoven er niet meer aan te pas. Een snelle eerste game (21-7) werd dan wel gevolgd door een wat moeilijker begin van de tweede (11-9) maar na de break liepen ze toch vrij gemakkelijk naar de 21-14 winst.

Een minder goed begin voor Cheryl Seinen en Tamara van der Hoeven. Een 7-3 achterstand werd nog ingelopen (17-20 naar 20-20) maar het volgende matchpoint was toch raak voor Jessica Ottenhoff en Iris Tabeling (22-20). Ook in de tweede game een achterstand (11-8) maar vanaf dat moment lag het initiatief steeds meer bij Cheryl en Tamara. Met 21-17 sleepten ze er een derde game uit. Daarin konden de Hoornse dames het tot 11-8 nog bijbenen maar daarna was het snel gebeurd. Cheryl en Tamara waren oppermachtig en wonnen de game met 21-10 en dus de partij.

De eerste heren enkelpartij was die tussen Aram Mahmoud en Niels Veenstra. Zij hielden elkaar tot de break aardig in evenwicht (11-9) maar voor Aram was het toen tijd om echt afstand te nemen en dat deed ie. Hij stoomde snel door naar 21-12. In de tweede game lukte het, de overigens uitstekend spelende, Niels meer partij te bieden. Maar met de klasse van Aram bleef ook dit punt in Almere. Met 21-15 bracht hij de stand op 3-0 in Almeers voordeel.

Inmiddels was Amy Tan begonnen aan haar partij tegen Chloe Mayer. Die bleef tot 11-6 nog wel aardig in het spoor van Amy maar met 21-10 was het verschil toch duidelijk. In de tweede game stond Chloe bij de break zowaar op voorsprong (10-11) maar dat bracht Amy niet van de wijs. De achterstand werd vlotjes omgebogen in een voorsprong en met 21-15 bouwde Amy de voorsprong op Hoornse uit tot 4—0 voor Almere.

Dennis Koppen mocht het weer eens opnemen tegen Thomas Sibbald. In moeilijkheden kwam hij nimmer. Na 11-7 scoorde Dennis er vrolijk op los en met 21-11 was de eerste game voor hem. Ook in de tweede game een ruime voorsprong voor Dennis. Thomas scoorde aan het eind van die game nog wel 5 prima punten op rij maar met 21-15 was de winst voor Dennis.

De laatste enkelpartij was die tussen Manon Sibbald en Kelly van Buiten. Manon begon met een achterstand maar bij de break was die weggepoetst (11-10) en kwam op 16-14. Maar Kelly zette nog een eindspurt in en won alsnog knap met 21-18. In de tweede game kon Manon haar voorsprong wel vasthouden. Van 11-8 liep ze uit naar 15-10 maar zag Kelly nog gevaarlijk dichtbij komen tot 18-16. Maar ze speelde de game prima uit en met 21-17 moest de derde game de beslissing brengen. Daarin keek Manon constant tegen een achterstand aan maar trok op 15-15 de stand weer gelijk. Kelly pakte opnieuw de voorsprong en leek op de winst af te stevenen. Maar ook al moest het uit haar tenen komen, Manon wilde niet met verlies van het veld stappen. Heel knap trok ze de stand opnieuw gelijk (19-19) kwam op matchpoint en benutte die meteen (21-19). 6-0 voor Almere.

Ook de beide mixpartijen werden in het voordeel beslecht van AviAir. Zo hadden Alex en Tamara geen enkel probleem met Niels en Jessica: wat de eerste game betreft. Die ging met 21-13 naar de Almeerders. Maar in de tweede game moesten ze wel nog even alle zeilen bijzetten om er uiteindelijk een nipte 21-19 zege te boeken.

Ook Cheryl en Aram sloten hun partij winnend af. Tegen Iris en Finn was het misschien niet allemaal even makkelijk maar de winst kwam nooit in gevaar. Het verschil werd in de eerste game dan ook snel gemaakt. Met 21-13 was de game voor Cheryl en Aram. Hoewel Hoornse iets meer partij bood in de tweede game en er iets meet foutjes inslopen aan Almeerse zijde werd ook deze game winnend afgesloten. Met 21-16 werd de eindstand AviAir Almere tegen Hoornse bepaald op 8-0.

Een uitstekend begin voor het team van coach Dave Khodabux. Zondag kan de koppositie worden veroverd tegen DKC. Duinwijck staat 2 punten voor op Almere met een wedstrijd meer gespeeld en is deze zondag vrij.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!