Almere blijft winnen: 8-0 zege op Hoornse

Almere blijft winnen: 8-0 zege op Hoornse

Opnieuw heeft Almere een grote stap gezet richting de finale om het landskampioenschap. In en tegen Hoorn werd de maximale score behaald. Zonder Cheryl, Amy, Irina en Aram werd het 8-0 voor de Almeerders.

Ook Hoornse BV trad niet op volle sterkte aan. Zo kon het team van de coaches Max Sibbald en Serge Mayer niet beschikken over Iris Tabeling, Iben Bergstein en Ruben Wijnands. De selectie werd aangevuld door Kelly van Buiten, Sanne Roos en Kaylee van Wichen.

Alvorens de wedstrijd van start ging werd een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan de plotseling overleden referee Hans Macaré. Hans was sinds mensenheugenis actief in de badmintonwereld. BV Almere wenst alle nabestaanden van Hans sterkte toe met dit tragische verlies.

Alex Vlaar en Adam Hall beten de spits af in hun heren dubbel. Tegen Thomas Sibbald en Dave Veerman werd de eerste game weliswaar gewonnen maar dat kostte wel enige moeite. Na 11-7 bleef het verschil 4 punten in Almeers voordeel en eindigde het dus in 21-17. De tweede game verliep een stuk makkelijker en konden Thomas en Dave geen potten breken. Een afgetekende 21-10 betekende dan ook het eerste punt voor Almere. Voor Manon Sibbald en Tamara van der Hoeven was er ook enig werk aan de winkel. Zij speelden dan wel prima tegen Chloë Mayer en Jessica Ottenhoff maar de Hoornsen gaven hun de overwinning beslist niet cadeau. De vaak goed reagerende Manon en de attente Tamara waren doortastender en de eerste game was binnen met 21-18. De tweede game ging ook redelijk gelijk op maar opnieuw trokken de Almeersen aan het langste eind (21-17). Dan is een 2-0 voorsprong wel zo prettig want een simpele overwinning werd niet verwacht.

Voor het eerst dit seizoen mocht de 15-jarige Kirsten de Wit haar opwachting maken in de hoofdmacht. Dat ging haar tegen Sanne Roos goed af. De eerste game verliep uitstekend en met 11-4 bij de break was er al een ruime voorsprong. Hoewel Sanne wat beter in haar spel kwam liep de gamewinst (21-13) geen moment gevaar. Zo ook in de tweede game waarin Kirsten nog even Sanne liet geloven dat er nog iets te halen viel maar met 21-17 wel de game naar zich toe trok.

Een heel goed spelende Sebastiaan Li zette de 4-0 voor Almere op het scorebord. Tot de break ging het nog redelijk gelijk op maar daarna wist hij zijn voorsprong op Niels Veenstra te vergroten. Met 21-15 was de game voor hem. In de tweede game voerde Sebastiaan na de break de druk nog wat verder op en daar kwam Niels niet meer onderuit. Met zijn uitstekende spel pakte Sebastissn ook de tweede game met 21-10. Dennis Koppen wist de beide vorige ontmoetingen dit seizoen met Thomas Sibbald te winnen maar die versla je niet zomaar. Dat ondervond hij in zijn derde partij tegen Thomas. Na 16-16 kon Dennis een gaatje slaan van 3 punten en pakte hij met 21-18 de game. Maar in de tweede game moest hij toch een paar keer een achterstand wegwerken en dat deed hij ook aan het einde van de tweede game. Er dreigde een derde game maar zover kwam het net niet. Bij 20-19 zag Dennis de shuttle via de netrand aan de voor hem goede kant op de grond ploffen en was de winst een feit. Maar hij heeft er voor moeten vechten.

Manon kon op nieuw voor 2 punten gaan. In haar partij tegen Kaylee van Wichen zou je dat ook mogen verwachten. Hoewel het in het begin gelijk opgaand was nam Manon in het tweede deel duidelijk afstand van Kaylee. Met 21-14 speelde Kaylee dan wel verdienstelijk maar was tegen Manon niet opgewassen. Ook in de tweede game was het Manon die na de break een gewonnen partij speelde. Vanaf 11-9 speelde ze die dan ook simpel uit met 21-11 en dat betekende voor het tweede weekend op rij dubbele winst voor Manon.

De afsluitende mixpartijen leverden ook winst op voor Almere. Ilse Vaessen en Adam Hall hadden beslist geen makkie. Sanne en Dave zetten het Almeerse koppel op achterstand maar wisten Ilse en Adam met 21-17 de game alsnog naar zich toe te trekken. Ook achterstand in de tweede game. Op tijd werden Sanne en Dave bijgehaald en met 21-18 toch de winst voor Almere.

Een stuk eenvoudiger ging het Tamara en Alex af. Tegen Niels Veenstra en Kelly van Buiten kwamen zij geen moment in de problemen. Alex kon met regelmaat smashend scoren en Tamara zat er bij het net bovenop. Met 21-13 en 21-11 werd de eindstand bepaald op 8-0 in Almeers voordeel en dat was een beter resultaat dan menigeen dacht.

Duinwijck won met 6-2 bij DKC en Drop Shot was dit weekend vrij. Dat betekent dat AviAir met 11 punten voorsprong op nummer 2 Duinwijck en een wedstrijd minder gespeeld het dubbelweekend ingaat. Zaterdag 18 januari is om 19.00 DKC in Sporthal Raggers de tegenstander en een dag later om 14.00 uur in Haarlem worden de degens gekruisd met Duinwijck.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badminton en corona update (week 22)

Badminton en corona update (week 22)

In een wekelijkse update willen wij jullie graag op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen omtrent de badmintonsport en…

29 mei 2020

Mogen we weer badmintonnen per 1 juli?

Mogen we weer badmintonnen per 1 juli?

Tijdens de persconferentie van de overheid op woensdag 27 mei werd duidelijk dat sportscholen per 1 juli weer open mogen mits zij…

28 mei 2020

Badminton en corona update (week 21)

Badminton en corona update (week 21)

Na de persconferentie van de overheid op dinsdag 19 mei jl. is er helaas geen nieuws te melden over het feit of binnensporten…

20 mei 2020

Acht handige tips voor beginnende airbadmintonners!

Acht handige tips voor beginnende airbadmintonners!

AirBadminton is geschikt voor jong en oud en ook voor alle niveaus. Of je nu een topbadmintonner bent of een sporter die voor het…

12 mei 2020

Youtuber Milo ter Reegen ambassadeur AirBadminton

Youtuber Milo ter Reegen ambassadeur AirBadminton

Mijn naam is Milo ter Reegen, en inmiddels al ruim zeven jaar actief op YouTube onder de naam 'MILO'. Hier plaats ik video's die…

12 mei 2020

Lancering AirBadminton in Nederland

Lancering AirBadminton in Nederland

Met veel trots en plezier mogen wij een gloednieuwe flitsende sport aan Nederland presenteren: AirBadminton. Een nieuwe frisse en…

11 mei 2020

Tactiek en techniek gaan hand in hand

Tactiek en techniek gaan hand in hand

Als we het hebben over tactiek dan wordt er vaak gedacht aan een tactisch plan om de wedstrijd te winnen. Hoewel strategie een…

7 mei 2020

Handige downloads: badminton sportprotocol voor verenigingen

Handige downloads: badminton sportprotocol voor verenigingen

Op 21 april heeft het kabinet aangegeven om de maatregelen omtrent sport vanaf 29 april op een aantal punten te versoepelen. Met…

29 april 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!