clubzoeker

Almere met 7-1 te sterk voor DKC in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere met 7-1 te sterk voor DKC in Nederlandse Badminton Eredivisie

Met nog twee wedstrijden voor de boeg in de kampioenspoule gaat Almere riant aan kop. Opnieuw winst en nu moest DKC er met 7-1 aan geloven. Er werden drie wedstrijden na drie games beslist en daarvan ging Almere twee maal met de winst aan de haal.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Michiel Kruijt wist als enige een punt mee naar Den Haag te nemen. Zondag staat om 14.00 uur de uitwedstrijd tegen Duinwijck op het programma.

De herendubbel ging van start met Alex Vlaar en Adam Hall die het opnamen tegen Thomas Wijers en Tom Blinde. In deze partij waren Alex en Adam veel te sterk voor de Hagenaars. De eerste game was met 21-11 dan ook snel gespeeld. In de tweede eenzelfde beeld. Een duidelijke 21-12 gaf dan ook de verhoudingen weer.

Ook voor de damesdubbel was er winst. Dat was wat minder overtuigend dan de mannen maar ook hier waren de Almeerse dames gewoon te sterk. Manon Sibbald en Tamara van der Hoeven namen tegen Kiona van der Werf en Marlies vrij snel een voorsprong (11-6) maar de dames van DKC kwamen terug in de game naar 12-12. Op 17-17 wisten Manon en Tamara toch weer afstand te nemen en pakten de game met 21-18. In de tweede game hadden ze aanvankelijk grote moeite met het Haagse spel en kwamen met de break op 11-6 achter. Die achterstand werd vlotjes (na 14-14) omgezet in een voorsprong en werd de game toch relatief makkelijk met 21-15 binnen gehaald.

Aram Mahmoud had zijn vorige partij tegen Michiel Kruijt ruim verloren en wilde dat nu graag recht zetten. Na de 11-10 wist Michiel toch een gaatje van 3 punten te slaan (13-16) al wist Aram nog terug te komen tot 19-20. Maar Michiel had een direct antwoord op de service van Aram en won de game met 21-19. De tweede game ging gelijk op tot 14-14. Bij de Hagenaar liep het even wat minder door prima spel van Aram die doorstoomde naar 21-14. Maar in de derde game was het toch weer duidelijk Michiel die de lakens uitdeelde. Zijn winst met 21-14 betekende dat hij in zijn single dit seizoen nog altijd ongeslagen is.

De niet geheel fitte Dennis Koppen werd vervangen door Timo Stoffelen. Tegen Tom Blinde nam hij een 11-10 voorsprong maar kon die niet vasthouden. Tom kwam op 16-13 en 20-17 en zag Timo nog wel op een punt naderen maar de game ging met 21-19 toch nipt naar de DKC-er. Ondanks dat Tom nogal wat geluk had met de netrand was het Timo die de voorsprong nam in de tweede game. Het werd nog wel weer 11-11 maar toen kon hij zijn voorsprong verder uitbouwen en dwong met 21-15 een derde set af. Daarin dacht iedereen dat de game gespeeld was toen Tom een 19-11 voorsprong nam. Alleen Timo dacht daar anders over, begon aan een inhaalrace maar kwam Tom bij 20-16 op matchpoint. Timo bleef erin geloven en kwam knap langszij en sloeg op zijn eerste matchpoint raak. Met 22-20 was de winst voor hem.

Op tijd terug van de Victor Swedish Open, net als Aram overigens, speelde Amy Tan haar partij tegen Marlies Baan. Een wat moeizaam begin maar eenmaal op stoom gekomen was er voor Marlies geen houden aan. De aanvankelijk opgelopen achterstand werd snel omgezet in een 11-8 voorsprong die Amy gestaag uitbouwde. Met 21-15 kon ze dan ook vol vertrouwen aan de tweede game beginnen. Daarin liet ze er dan ook geen twijfel over bestaan wie hier met de winst van de baan zou stappen. Na 11-7 ging het vrij snel. Met sterk spel speelde Amy de game met 21-13 uit en zette de 4-1 op het scorebord.

Manon mocht zich voor de derde keer dit seizoen meten met Ieva Pope. De eerste keer kwam te vroeg maar de tweede keer was het verschil niet groot meer. Dat beloofde toch wel wat goeds voor de derde ontmoeting. Manon nam veelvuldig het initiatief en ging dan ook met een 11-9 voorsprong de rust in. Die voorsprong kon ze consolideren en scoorde zo nu en dan schitterende punten. Met 21-16 was de game dan ook voor haar. In de tweede game nog wel een minieme achterstand op 10-11 maar zette dat knap om in een 14-11 voorsprong. Sterk spelend gaf ze Ieva geen gelegenheid terug te komen in de partij en won de tweede game met 21-17 en verdiend de partij en voor de derde wedstrijd achtereen 2 punten.

Tijd voor de mixen. Tamara en Alex begonnen prima aan de partij maar na 11-6 kwamen Kiona en Michiel terug tot 11-10. Met 18-14 was het verschil toch weer daar en met 21-18 was de eerste game binnen. In de tweede game speelden Kiona en Michiel zich toch weer knap terug in de partij. Op 19-12 in Haags voordeel kwamen Tamara en Alex nog wel terug maar moesten de game met 21-17 laten aan DKC. In de derde game geen vuiltje aan de lucht. Na de 11-6 werd er snel een einde gemaakt aan de partij. Met 21-9 was de eerste mix voor Almere.

Makkelijker verliep het voor Ilse Vaessen en Adam Hall. Tegen Charissa Kuipers en Gijs Duijs kwam de winst geen moment in gevaar. Hoewel Charissa en Gijs ook een mooie partij op de baan zetten waren Ilse en Adam met 21-13 duidelijke de betere in de eerste game. Zo ook in de tweede game waarin het Almeerse koppel zich de sterkste toonden. Vrij eenvoudig werd de game uitgespeeld en met 21-15 werd de eindstand bepaald op 7-1 voor de thuisploeg.

Opnieuw een ruime overwinning en wacht een dag later alweer de uitwedstrijd tegen Duinwijck en komt een rechtstreekse finaleplaats steeds dichterbij.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!