Ruime winst voor Almere op Hoornse in Nederlandse Badminton Eredivisie

Ruime winst voor Almere op Hoornse in Nederlandse Badminton Eredivisie

Ook de vierde wedstrijd van dit seizoen is door Almere winnend afgesloten. In Sporthal Raggers werd Hoornse met 7-1 verslagen. Alleen een dames enkelspel ging in drie games verloren.

SportSport

Ken je BV Lisse al?

Het heren dubbel kende een spannend verloop in de eerste game. Alex Vlaar en Sebastiaan Li stonden met 11-6 achter bij de rust tegen Thomas Sibbald en Dennis Lens. Ze leken op gameverlies af te stevenen maar vochten zich knap terug. De achterstand werd ingelopen en pakten alsnog de game met 21-19. Eenmaal op stoom gekomen namen onze mannen in de tweede game een voorsprong die ze niet meer uit handen gaven. Na de break sloegen ze een gat van 6 punten (15-9) en dat bleek voldoende om de winst veilig te stellen. Met 21-17 wonnen Alex en Sebastiaan ook de tweede game.

Bij de dames ook een ietwat moeizame eerste game. Maar die werd door Cheryl Seinen en Ieva Pope wel gewonnen met 21-18. Iris Tabeling en Jessica Ottenhoff gaven de punten niet cadeau maar in de tweede game namen de dames van Almere toch wel wat meer afstand. De 11-7 bij de rust werd uitgebouwd naar een 16-9 voorsprong. Met 21-15 zetten Cheryl en Ieva Almere op 2-0.

Anna Mikhalkova kon in de eerste game nog geen vuist maken tegen Kelly van Buiten. Die ging dan ook met 21-16 verloren. Maar in de tweede game deed ze de partij kantelen en vond ze de manier om Kelly te bestrijden. Na een 7-3 en 11-7 wist ze haar voorsprong te vergroten en met 21-14 gaf dat goede hoop voor de derde game. Ook hierin lag het initiatief voornamelijk bij Anna. Kelly kon tot de break nog redelijk bijblijven maar Anna bleek ook nu sterker. Ze liep uit naar 18-13, zag Kelly nog wel terugkomen tot 19-16 maar met 21-17 trok ze de partij toch verdiend naar haar toe.

Bij de heren speelde Dennis Koppen tegen Thomas Sibbald. Dennis ging goed van start en nam een 5-0 voorsprong. Na 11-7 behield Dennis zijn marge rond de 4 punten tot het einde van de game. Thomas knokte zich naar 20-17 en 20-19. Maar met 21-19 pakte Dennis toch de game. Thomas speelde een prima tweede game en nam een 16-12 voorsprong en leek het op een derde game uit te draaien. Maar geholpen door Thomas was daar ineens een matchpoint voor Dennis. Die werd nog wel door Thomas weggewerkt maar opnieuw wat onnauwkeurige slagen wierpen de Dennis de winst in zijn schoot en ook nu met minimaal verschil (22-20). Inmiddels 4-0 voor AviAir Almere.

Sebastiaan speelde sterk tegen Finn Achthoven. Een prima start leverde hem na 11-4 een 20-8 voorsprong op. Nog even dat gamepoint benutten en aan de tweede game beginnen. Maar Finn hervond zich ineens en werkte maar liefst 9 gamepoints weg. Maar met een eigen fout moest hij de winst met 21-16 aan Sebastiaan laten. In de tweede game liet Sebastiaan het niet zover komen. Na 11-5 speelde hij de game simpel uit en met 21-12 was hij duidelijke de betere.

De laatste enkelpartij was die tussen Ieva en Chloë Mayer. Met 11-9 bij de break lukte het Ieva haar voorsprong uit te bouwen en pakte de game. In de tweede waren de rollen om gedraaid. Nu nam Chloë de voorsprong en gaf die niet meer uit handen. Het degelijke spel van Ieva uit de eerste game leek verdwenen en daar profiteerde Chloë in de tweede van en moest de derde game de beslissing brengen. In die game was de Hoornse ook nu Ieva de baas. Het werd drie maal 21-14 maar in het voordeel van Chloë die daarmee het eerste punt op het scorebord zette voor de ploeg uit Hoorn.

Een snelle voorsprong van 11-4 voor Cheryl en Alex in hun partij tegen Dennis Lens en Iris Tabeling. Dat overwicht was na de break iets minder maar dat was ook niet nodig. Het sterke Almeerse koppel speelde gedegen de game uit en nam ook in de tweede een ruime 11-3 voorsprong. Daarmee was de partij eigenlijk al gespeeld al was het ook nu in het tweede deel van de game wat meer een wedstrijd. Spannend werd het niet en ook nu waren Cheryl en Alex en 21-13 veel te sterk.

De laatste mix leverde nog 3 games op. Anna en Dennis namen het op tegen Kelly en Finn. Het betere van het spel was duidelijk voor Anna en Dennis en die pakten dan ook de eerste game met 21-15. In de tweede een heel ander beeld. Kelly en Finn gaven het Almeerse koppel geen kans om in hun spel te komen. En dat leidde tot een 14-5 achterstand welke te groot was om dat nog in te lopen. Het gat werd nog wel verkleind maar het verlies met 21-14 vroeg Anna en Dennis nog even alles uit de kast te halen in de derde game. En dat lukte. Na de break (11-6) liepen ze snel uit en met 21-10 bepaalden zij de eindstand op 7-1.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!