clubzoeker

Corona update week 4: teambijdrages competitie op agenda Bondsvergadering in februari

Corona update week 4: teambijdrages competitie op agenda Bondsvergadering in februari

Voorlopig kunnen we nog niet terug de zaal in voor onze geliefde sport, maar we houden jullie op de hoogte van alle ontwikkelingen middels de wekelijkse corona update.

clubzoeker

Maak kennis met Gijs Duijs!

Competitie en teambijdrage

Sinds op 18 januari jl. is besloten alle competities definitief te stoppen komen er regelmatig vragen binnen. Deze vragen gaan enerzijds over de sportieve gevolgen van dit besluit en de eventuele scenario's voor een alternatief aanbod en anderzijds over de financiële kant en wat dit besluit betekent voor de teambijdrages.

Achter de schermen wordt momenteel gewerkt aan verschillende scenario's, zowel op badminton- als financieel vlak. Volgende week ontvangen alle verenigingen een opzet van wat er wellicht op badmintonvlak nog wel mogelijk is in de komende maanden. Uiteraard is dit afhankelijk van de ontwikkelingen rond het coronavirus.

Over de financiële gevolgen van de coronacrisis en de teambijdrages zal worden gesproken tijdens de bondsvergadering op zaterdag 27 februari. Het bestuur is momenteel bezig met een voorstel voor een goede oplossing voor dit punt. Wij zullen alle verenigingen over de uitkomsten van de bondsvergadering zo snel mogelijk na afloop hiervan informeren.

Financiële regelingen

De overheid heeft verschillende regelingen in het leven geroepen om de schade veroorzaakt door corona (deels) te compenseren. Maar al die verschillende regelingen maken het voor sportverenigingen niet per sé overzichtelijker. Om clubs hier wegwijs in te maken staat sinds vandaag een speciaal interactief dossier online, samengesteld door sportbonden in samenwerking met NOC*NSF. In het dossier 'Vraag financiële compensatie aan voor jouw sportclub' staat eenvoudig uitgelegd welke overheidsregelingen er zijn en ontdekken clubs voor welke regelingen ze wel en niet in aanmerking komen.

Het dossier bevat in hoofdlijnen 'de financiële keten van een sportclub' en laat zien welke financiële relaties er kunnen zijn tussen sporter, sportclub en sportbond en hoe die met elkaar samenhangen. De financiële compensatieregelingen van het Rijk zijn erop gericht om de schade te vergoeden voor concreet genoemde kostenposten. Daarom is het van belang dat sportclubs en sportbonden hier goed naar kijken voordat ze eventuele eigen afspraken of regelingen gaan maken over financiële compensatie. Want dat kan er onbedoeld toe leiden dat er sprake kan zijn van minder financiële compensatie uit de Rijksregelingen, zoals de TASO, TVS en NOW. In het dossier wordt dat verder uitgelegd.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!