clubzoeker

Badmintontoernooi Dutch Open 2021 doet stapje terug

Badmintontoernooi Dutch Open 2021 doet stapje terug

Van 13 t/m 17 oktober wordt er weer internationaal topbadminton gespeeld in Topsportcentrum Almere bij de Dutch Open 2021. De status van het toernooi wordt dit jaar eenmalig een status lager, van een Super 100-toernooi wordt het dit jaar een International Challenge.

clubzoeker

Ken je SV Meteoor al?

Sinds de uitbraak van het coronavirus zijn de meeste internationale toernooien geannuleerd of uitgesteld. De Thomas & Uber Cup 2020 (het WK voor mannen- en vrouwenteams ) is door de BWF eerst verschoven naar week 41 van 2020 en later naar week 41 van 2021. Week 41 is ook de week van de Yonex Dutch Open. Een groot deel van het potentiele deelnemersveld, waaronder het Nederlandse mannenteam, is dan ook niet beschikbaar voor de Yonex Dutch Open als Super 100-toernooi. Een belangrijke reden om voor één jaar de status van het toernooi te verlagen.

Er is nog onderzocht of de Yonex Dutch Open in een andere week zou kunnen plaatsvinden in 2021. Door de internationale toernooien die reeds gepland staan voor laatste drie maanden van dit jaar in combinatie met de beschikbaarheid van Topsportcentrum Almere verviel ook de optie om het evenement te verplaatsen.

Alle sponsoren hebben aangegeven door te gaan. Ook werken de Badminton World Federation en Badminton Europe mee om de status te wijzigen in international challenge voor de editie 2021.

Badminton Nederland 90 jaar vieren bij Yonex Dutch Open 2021

We willen met de Dutch Open graag weer internationaal badminton mogelijk maken in Nederland. De Nederlandse vrouwelijke topbadmintonners zijn van de partij. Ook geeft een international challenge toernooi de Nederlandse badmintontalenten een podium om dit jaar deel te nemen aan een internationaal badmintontoernooi in eigen land.

Het Topsportcentrum Almere wordt omgebouwd tot een mooie badmintonarena, waar we graag weer veel badmintonliefhebbers ontmoeten. We organiseren weer side events, zoals jeugdclinics, verenigingsbijeenkomsten, trainersbijeenkomsten, recreantentoernooi, bedrijventoernooi en VIP-programma. Ook vieren we graag het 90-jarig bestaan van Badminton Nederland bij de Dutch Open.

We gaan er nu vanuit dat bovenstaande allemaal weer mogelijk is in oktober, echter is alles onder voorbehoud van de coronaontwikkelingen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!