Badmintontraining in Noord-Brabant tijdens corona

Badmintontraining in Noord-Brabant tijdens corona

Toen wij op 9 december 2020 als NBBJ te horen kregen dat er voorlopig niet meer binnen gesport mocht worden, overviel mij een gevoel van shit maar ook wel een vorm van berusting.

Ken je BC GO! al?

Als we daar met z'n allen corona op deze manier onder de duim kunnen krijgen dan prima toch. Een week werd al snel twee en meer, een maand werd daarna weer maanden! Toen wij eind februari de informatie kregen dat er weer buiten gesport mocht worden, ben ik snel bij de NBBJ-spelers en trainersstaf gaan inventariseren en zo hadden we al snel 20 spelers en meerdere trainers ter beschikking.

Gelijktijdig afstemmen met sportcentrum De Braken in Boxtel waar wij gebruik konden maken van de tennisbanen en toiletten. Het totaal aan spelers werd in twee groepen verdeeld en op dinsdag 9 maart konden wij voor de eerste keer weer aan de gang.

Ouders gingen zichzelf vermaken door boodschappen te doen, wat te wandelen of op afstand wat bij te praten, maar waar het vooral om ging was om onze NBBJ-spelers op een goede sportieve manier bezig te houden. Vasthouden of verbeteren van fysieke voorwaarden ter ondersteuning van de badmintonvaardigheden, specifieke bewegingsleer t.a.v. looptechnieken en de keuzes daarin, indien mogelijk uiteraard afhankelijk van met name de wind wat shuttelen zoals over en weer slaan, multifeeding of rondom het net en natuurlijk ook nog wat andere (bal) spelvormen.

Niet te vergeten het belangrijkste: sportplezier, teambuilding en socializen. Gezien de verbale en non-verbale interactie wordt dat bovenstaande altijd gehaald en dat is dan ook weer de basis van de volgende training.

Om een idee te geven wat wij als badmintonners buiten op een tennisbaan allemaal aan het doen zijn, het volgende (basis)programma:

  • 0-5 | begeleide / zelfstandige warming-up incluis dynamisch rekken
  • 5-15 | specifieke warming-up door beoefenen van diverse loop en slag oefenvormen met racket maar zonder shuttle
  • 15-40 | fysieke voorwaarden zoals uithoudingsvermogen, snelheid, agility, kracht, lenigheid (vaak verpakt in een vorm van circuit)
  • 40-50 | shuttle of balspel oefenvormen
  • 50-55 | fun
  • 60 | begeleide / zelfstandige cooling down incluis statisch rekken en opruimen

Tot slot: a) een uur is vermoeiend maar wel leuk en eigenlijk veel te kort. b) respect voor de ouders die toch maar zorgen voor vervoer en zichzelf bezig houden, c) uiteraard zijn we in volle verwachting dat we weer naar binnen mogen maar tot die tijd vermaken we ons prima buiten.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Topbadmintonner Joran Kweekel in actie bij Spanish International in Alicante

Topbadmintonner Joran Kweekel in actie bij Spanish International in Alicante

Veertien Nederlandse badmintonners staan op de deelnemerslijst van de Spanish International in La Nucia, Alicante. De als zesde…

17 juni 2021

 Goud voor Kirsten de Wit en Jaymie Laurens op Spanish Junior

Goud voor Kirsten de Wit en Jaymie Laurens op Spanish Junior

Jaymie Laurens en Kirsten de Wit hebben op de Spanish Junior goud behaald. Ze speelden tegen het Spaanse duo Lucia Rodriguez en…

13 juni 2021

In gesprek met Jaap Wals: plannen, maar ook resultaat?

In gesprek met Jaap Wals: plannen, maar ook resultaat?

Naar aanleiding van een artikel op onze website waarin we ons afvroegen wat Jaap Wals, de huidige technisch directeur / adviseur…

9 juni 2021

Syrische vluchteling Aram Mahmoud naar Tokio namens IOC Refugee Olympic Team

Syrische vluchteling Aram Mahmoud naar Tokio namens IOC Refugee Olympic Team

Badmintonner Aram Mahmoud is in 2015 vanuit Syrië naar Nederland gekomen en deze vluchteling is in Nederland bekend als…

9 juni 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!