SportSport

Badmintontraining in Noord-Brabant tijdens corona

Badmintontraining in Noord-Brabant tijdens corona

Toen wij op 9 december 2020 als NBBJ te horen kregen dat er voorlopig niet meer binnen gesport mocht worden, overviel mij een gevoel van shit maar ook wel een vorm van berusting.

clubzoeker

Maak kennis met Soraya de Visch Eijbergen!

Als we daar met z'n allen corona op deze manier onder de duim kunnen krijgen dan prima toch. Een week werd al snel twee en meer, een maand werd daarna weer maanden! Toen wij eind februari de informatie kregen dat er weer buiten gesport mocht worden, ben ik snel bij de NBBJ-spelers en trainersstaf gaan inventariseren en zo hadden we al snel 20 spelers en meerdere trainers ter beschikking.

Gelijktijdig afstemmen met sportcentrum De Braken in Boxtel waar wij gebruik konden maken van de tennisbanen en toiletten. Het totaal aan spelers werd in twee groepen verdeeld en op dinsdag 9 maart konden wij voor de eerste keer weer aan de gang.

Ouders gingen zichzelf vermaken door boodschappen te doen, wat te wandelen of op afstand wat bij te praten, maar waar het vooral om ging was om onze NBBJ-spelers op een goede sportieve manier bezig te houden. Vasthouden of verbeteren van fysieke voorwaarden ter ondersteuning van de badmintonvaardigheden, specifieke bewegingsleer t.a.v. looptechnieken en de keuzes daarin, indien mogelijk uiteraard afhankelijk van met name de wind wat shuttelen zoals over en weer slaan, multifeeding of rondom het net en natuurlijk ook nog wat andere (bal) spelvormen.

Niet te vergeten het belangrijkste: sportplezier, teambuilding en socializen. Gezien de verbale en non-verbale interactie wordt dat bovenstaande altijd gehaald en dat is dan ook weer de basis van de volgende training.

Om een idee te geven wat wij als badmintonners buiten op een tennisbaan allemaal aan het doen zijn, het volgende (basis)programma:

  • 0-5 | begeleide / zelfstandige warming-up incluis dynamisch rekken
  • 5-15 | specifieke warming-up door beoefenen van diverse loop en slag oefenvormen met racket maar zonder shuttle
  • 15-40 | fysieke voorwaarden zoals uithoudingsvermogen, snelheid, agility, kracht, lenigheid (vaak verpakt in een vorm van circuit)
  • 40-50 | shuttle of balspel oefenvormen
  • 50-55 | fun
  • 60 | begeleide / zelfstandige cooling down incluis statisch rekken en opruimen

Tot slot: a) een uur is vermoeiend maar wel leuk en eigenlijk veel te kort. b) respect voor de ouders die toch maar zorgen voor vervoer en zichzelf bezig houden, c) uiteraard zijn we in volle verwachting dat we weer naar binnen mogen maar tot die tijd vermaken we ons prima buiten.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dennis Eversdijk speelt een lokaal toernooi in Vietnam

Dennis Eversdijk speelt een lokaal toernooi in Vietnam

De eerste dag was het vooral uitrusten van de reis. Ik hoorde de verhalen van spelers die te snel wilden gaan trainen en daardoor…

16 mei 2022

Terugblik NVK Badminton 2022: badmintonfeestje in Amersfoort!

Terugblik NVK Badminton 2022: badmintonfeestje in Amersfoort!

Na een gedwongen onderbreking van twee jaar kon afgelopen weekend een vervolg worden gegeven aan de lange reeks door Badminton…

16 mei 2022

Wie strikt de veters van Mark Caljouw?

Wie strikt de veters van Mark Caljouw?

In de nieuwe podcast van Badminton Inside wordt het transfernieuws rondom BC Drop Shot uitgebreid besproken en laat playing coach…

13 mei 2022

Nederland speelt badminton: kom jij erbij?

Nederland speelt badminton: kom jij erbij?

Badminton is groot in Nederland: ruim 300.000 mensen spelen minstens één keer per maand badminton. Het is de…

11 mei 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!