AMOR begint aan derde seizoen in Nederlandse Badminton Eredivisie

AMOR begint aan derde seizoen in Nederlandse Badminton Eredivisie

De badmintonners van AMOR gaan beginnen aan hun derde seizoen in de Nederlandse Badminton Eredivisie. Twee jaar geleden maakten ze als eerste badmintonclub uit de noordelijke provincies en als eerste studentenclub hun debuut in de eredivisie.

Ken je BV Almere al?

In een verdienstelijk debuutseizoen eindigde het team weliswaar als laatste, maar kon het de meeste tegenstanders toch lastig gemaakt worden. De te spelen promotie-degradatiewedstrijd werd vanwege de eerste lockdown geannuleerd. In het tweede seizoen werd de eredivisie al na vijf wedstrijden definitief stilgelegd, zonder landskampioen en zonder promotie/degradatie.

Op 11 september wordt er door de studenten daarom begonnen aan weer een seizoen Nederlandse Badminton Eredivisie en wel thuis om 19.00 uur tegen Roosterse. Het team is in de basis hetzelfde als afgelopen seizoen. Alleen Marjolein Stam doet een stapje terug, en gaat uitkomen in team 2.

Jamie Logt komt het team vanuit team 2 juist versterken als vaste speelster, na een aantal verdienstelijke invalbeurten vorig seizoen. Daarnaast maakt de komst van Rebecca van den Berg het team nog sterker in de breedte. Zij heeft een geschiedenis als jeugdspeelster in het Noorden en kwam ooit uit in het eerste team van BC Drachten, maar heeft de laatste jaren gespeeld in Den Bosch in de 1e divisie. Bianca Oosterhaven en Meike Brul zijn de vaste krachten van de afgelopen jaren.

Als vaste heren zullen Riemco Hof en de Slowaakse selectiespeler Marián Liptak spelen. De 3e heer zal afwisselend worden ingevuld door de oudgedienden Rik Wilbers, Marco de Jager en Brent Maarsingh. Alle drie kunnen ze vanwege blessures of de gezinssituatie niet een volledig seizoen meespelen, waardoor voor deze constructie is gekozen. Het is zelfs niet uitgesloten dat er een beroep moet worden gedaan op Marco Oosterhaven, normaal uitkomend voor het tweede team.

"De spelers kijken er allemaal naar uit om weer wedstrijden te spelen. Ik ben benieuwd naar hoe we ervoor staan ten opzichte van de tegenstanders", aldus coach Joost Quant, nadat bijna een jaar lang er geen serieuze badmintonwedstrijden zijn gespeeld vanwege de coronamaatregelen. "Het staat wel vast dat er weer hard gestreden moet worden om punten te verzamelen. Het niveauverschil met de top van de eredivisie is groot, zo is wel gebleken de vorige seizoenen." Bij de thuiswedsstrijden zal ook Rik Wilbers optreden als coach. Speelster Jamie Logt geeft aan niet te kunnen wachten: "Ik heb super veel zin in dit seizoen, zeker na de lange coronastop, en al helemaal omdat ik voor het eerste team ga uitkomen!"

Na de eerste negen wedstrijden zal duidelijk zijn hoe het team ervoor staat en zal de competitie worden vervolgd in de tweede fase in de degradatiepoule. Een plek bij de bovenste helft van de teams lijkt op voorhand niet realistisch.

Klik hier voor de officiële badmintonline.nl Nederlandse Badminton Eredivisie pagina.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!