clubzoeker

Teleurstellende maar hoopvolle avond voor DKC

Teleurstellende maar hoopvolle avond voor DKC

Waar vooraf gehoopt was het goede resultaat voort te zetten, verliep de avond in de VELO-hal helaas toch anders voor het vlaggenschip van DKC. Onze ooievaars konden helaas maar twee punten mee terug naar huis nemen.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Door verplichtingen in het buitenland ontbrak Gijs Duijs dit keer. Gelukkig kon coach Dennis Lens een beroep doen op oud speler/coach Dennis van Daalen de Jel; niet geheel onverdienstelijk bleek achteraf.

Van Daalen de Jel kwam samen met Michiel Kruijt uit in de herendubbel. Op papier een leuke wedstrijd om naar te kijken en dat bleek ook zo in de praktijk. De eerste set was overtuigend voor onze Haagse heren, de tweede set was overduidelijk voor de Westlanders Jim Middelburg en Russell Muns. In een spannende derde set moesten de DKC-ers helaas het hoofd buigen.

De damesdubbel werd helaas net in tweeën verloren door Marlies Baan en Manon Sibbald. Met 21-19 en 21-18 waren de dames van VELO net iets te sterk.

Met een 2-0 achterstand kwam Tom Blinde de baan op om in de eerste herenenkel tegen Nick Fransman te strijden voor wat hij waard was. In de eerste set kwam Blinde niet lekker in zijn spel, maar de tweede set bood meer kansen. Helaas lukte het hem net niet om er een derde set uit te halen.

Dezelfde Sibbald trad in de eerste damesenkel aan tegen Hanna Couwenhoven. Ondanks haar sierlijke spel, trok Sibbald door net te veel eigen fouten aan het kortste eind.

Na het verlies van de herendubbel was Van Daalen de Jel erg gretig om toch een punt binnen te slepen. Dat heeft hij uiteindelijk ook gedaan! Weer in een spannende driesetter van Van Daalen moest het jeugdige talent Dion Rovers uiteindelijk zijn meerdere erkennen de Haagse vedette.

De andere damesenkel werd gespeeld door Baan. Ook zij wist helaas geen potten te breken, waardoor er met een 5-1 achterstand aan de mixen begonnen werd.

Andy Buijk en Kiona van der Werf lijken inmiddels een vast koppel te zijn geworden. Zij mochten het in de eerste gemengd dubbel opnemen tegen mixmagnaten Middelburg en Myke Halkema. Door uitstekend spel van Buijk en Van der Werf kwam het zelfs tot een derde set. Dat de set verloren ging is jammer, maar complimenten voor het jonge Haagse koppel zijn hier zeker op z'n plaats.

Gelukkig wist Kruijt met Charissa Kuiper aan zijn zijde het laatste punt overtuigend binnen te slaan. Achteraf is de score wellicht wat teleurstellend, maar er waren zeker punten waar onze Haagse ooievaars trots op kunnen zijn. De uitblinkers van de avond waren youngsters Buijk en Van der Werf en good old Van Daalen de Jel.

De volgende wedstrijd vindt zaterdag 2 oktober plaats. In sporthal Hogeveld zal team 1 tegenstander Smashing ontvangen. Begintijd is 19.00 uur.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!