Twee keer winst voor VELO in dubbelweekend Nederlandse Badminton Eredivisie

Twee keer winst voor VELO in dubbelweekend Nederlandse Badminton Eredivisie

Afgelopen zaterdagavond stond de eerste wedstrijd van het dubbelweekend op het programma. Hiervoor moest het team van VELO afreizen naar het verre Noorden, waar het de rode lantaarndrager AMOR uit Groningen met 1-7 wist te verslaan.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Zoals gewoonlijk werd er begonnen met de dubbels, waarin Nick Fransman en Jim Middelburg met 13-21 en 8-21 een duidelijk maatje te groot waren tegen het Groningse duo bestaande uit Marco de Jager en Rik Wilbers. Myke Halkema en Veda Diemel hadden het op de andere baan lastiger en hadden na een overtuigende eerste set en een krap verloren tweede set, een derde set nodig om uiteindelijk de verdiende overwinning tegen Jamie Logt en Bianca Oosterhaven binnen te slepen met 21-12, 19-21 en 21-14. Hierdoor ging VELO met een 0-2 voorsprong de enkelspelen in.

Aan Fredrika Lagerstedt de taak om deze goede start voort te zetten in het eerste damesenkel tegen Rebecca van den Berg. Met drie sets hard werken wist Fredrika de technische hoogstandjes van Rebecca te pareren om zo uiteindelijk de wedstrijd met 21-18, 16-21 en 21-15 winnend af te sluiten.

Tegelijkertijd wist Dion Rovers in de tweede herenenkel zijn mindere start van 4-10 achterstand tegen Marian Liptak te overkomen en gunde zijn tegenstander in de eerste set nog maar 4 punten. De tweede set hield Dion goed vast aan zijn tactiek en wist ook deze set winnend af te sluiten met 21-14 om daarmee zijn eerste punt dit seizoen binnen te halen.

Hierna was het de beurt aan Veda om haar tweede punt van de avond binnen te slaan in het tweede damesenkel tegen Meike Brul. Ook Veda had een lastige start en verloor helaas de eerste set door wat te veel eigen foutjes met 10-21. De tweede set ging lang gelijk op, maar ging uiteindelijk na hard werken en een spannende tweede set met 23-25 naar de Groningse die daarmee hun eerste punt binnenhaalde.

In het eerste herenenkel trad Nick aan tegen Riemco Hof. Nick speelde een gedegen wedstrijd zonder al teveel energie te verspillen. Wel was het nog even spannend toen hij in het midden van de tweede set door zijn enkel, maar gelukkig bleek het mee te vallen en wist de wedstrijd toch nog winnend af te sluiten met 21-12 en 21-13. Hiermee ging VELO met een 5-1 voorsprong de mixen in.

Hierin werd door de trainer besloten om de vaste koppels te wisselen om zo de kansen te maximaliseren dat er twee punten uit de mixen werden gepakt. In de eerste mix speelden Myke en Ruben Kweekel tegen Rik en Meike. Ze zaten scherp op de servicesituatie en wisten daarmee en met veel vlak spel overtuigend met 21-16 en 21-12 het zesde punt voor VELO binnen te slaan.

De spannendste wedstrijd werd bewaard voor het laatst waarin Fredrika en Jim het opnamen tegen Bianca en Marco. In een tactische wedstrijd werden de eerste twee sets gelijk verdeeld met 18-21 en 21-17. In de derde set wisten Fredrika en Jim een 17-20 achterstand goed te maken om uiteindelijk met 24-22 het laatste punt binnen te halen.

Dit bracht de eindstand op een verdiende 1-7 overwinning.

Zondag: VELO tegen Amersfoort

Zondagmiddag stond de tweede wedstrijd van het dubbele weekend op het programma voor het eerste team van VELO, ditmaal thuis tegen BC Amersfoort. Hier pakte het Wateringse team alle punten in de dubbelspelen, maar liet het wat steekjes vallen in de enkelspelen: eindstand 5-3 voor VELO.

Jim Middelburg en Nick Fransman mochten aantreden tegen Ruben Wijnands en Niels Veenstra. De eerste set werd gemakkelijk door Jim en Nick gewonnen, maar door een verslapping in de tweede set was er toch een derde nodig om de klus te klaren. Deze set speelden onze mannen degelijk uit en wonnen uiteindelijk met 21-8. Op de andere baan speelden Myke Halkema en Milou Lugters tegen Meike Versteeg en Madouc Linders. Myke en Milou, die na een maand blessureleed eindelijk weer groen licht had om de baan op te gaan, speelden al snel als vanouds en konden redelijk gemakkelijk de dubbel in twee sets naar zich toetrekken.

De damessingels van respectievelijk Frederika Lagerstedt tegen Meike, en Veda Diemel tegen Anouk van Wijk gingen beide in drie sets verloren. Frederika begon erg goed aan haar wedstrijd, maar hield dit helaas maar 1 set vol. Veda knokte zich juist goed terug in de tweede en derde set, maar kon aan het eind haar zenuwen niet in bedwang houden.

Toen was het de beurt aan de mannensingels. Nick kon rustig en vrijuit spelen tegen Hans van Os. Hij maakte goed gebruik van het hele veld en kwam nooit in de problemen. In de tweede mannensingel nam Dion Rovers het op tegen Niels. Dion miste wat scherpte en maakte net iets te veel onnodige fouten om het Niels echt moeilijk te maken: hij verloor met 16-21 en 17-21. Na de singels ging het dus gelijk op en stond het 3-3.

Jim en Myke hadden weinig moeite met tegenstanders Hans en Anouk in de gemengddubbel en sleepten het 4e punt van de middag binnen. Net als gisteren werd de spannendste partij voor het laatst bewaard, maar dat was ditmaal ook de beslissende partij die ging uitmaken of er een winst of gelijkspel behaald zou worden voor het team uit Wateringen. Russell en Milou mochten eindelijk weer samen aantreden en lieten zich van hun goede kant zien in de eerste set. In de tweede set werd er teveel verdedigd door VELO, waardoor Amersfoort beter in hun spel kon komen en de setwinst pakte. De derde set stond vooral in het teken van strijden en elkaar oppeppen. Waar het er na een achterstand van 20-17 even somber uit zag voor Russell en Milou, sleepten ze er na een goede reeks toch een verlenging uit en wonnen uiteindelijk met 24-22.

Dit resulteerde in een 5-3 overwinning. Moe maar voldaan kan de ploeg terugkijken op een goed dubbelweekend, waar veel belangrijke punten zijn gepakt.

Volgende week zaterdag speelt VELO thuis om 19.00 uur tegen Roosterse BC. Hier moeten wederom veel punten worden gescoord om zicht te blijven houden op de kampioenspoule, dus kom het eerste team steunen. Het is tevens ook de laatste wedstrijd voor de korte herfststop: de twee weekenden erna worden er geen eredivisiewedstrijden gespeeld.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!