clubzoeker

Jille en Seinen stunten met vrouwendubbel in Duitsland

Jille en Seinen stunten met vrouwendubbel in Duitsland

Het vrouwendubbel van Debora Jille en Cheryl Seinen heeft dinsdag bij de Hylo Open 2021 gestunt in de wedstrijd tegen Hsu Ya Ching en Hu Ling Fang, de nummers 30 van de wereld uit Taiwan. Na 53 minuten en drie games stapten onze landgenotes als winnaars het badmintonterrein af.

SportSport

Maak kennis met Kirsten de Wit!

Vooraf werd Jille en Seinen (WR104) weinig kans toebedicht in het treffen tegen de veel hoger gerankte de Chinese Taipei spelers. Het lijkt er toch op dat Seinens langere blootstelling aan de wereldtop hier geholpen heeft.

De eerste game ging na een korte achterstand vanaf 7-7 comfortabel naar Nederlandse zijde met 17-21. Na 20-20 in de tweede gingen de Aziatische dames alsnog langszij met 22-20. Vanaf 10-10 in de belissende game hielden Debora en Cheryl de koppies koel en liepen ze, met en passant zes achtereenvolgende punten, uit naar een gedecideerde 13-21 winst en daarmee de zege van de partij.

Woensdag kruisen ze de rackets met Julie Macpherson en Ciara Torrance (WR42) uit Schotland.

Elders in het schema

Ruben Jille en Ties van der Lecq hadden tegen de Ieren Joshua Magee en Paul Reynolds 46 minuten en twee games in de verlenging nodig (28-26, 24-22) om doorgang naar de volgende ronde te forceren.

Voor Robin Tabeling en Selena Piek was het vooraf bezien al een uphill battle tegen de eerst geplaatste Thaise tegenstanders en het 21-15, 21-16 verlies is allesbehalve pover. Het verschil tussen de koppels was simpelweg evident, maar gelukkig niet onoverkomelijk.

Waar Ruben met Ties won, moest hij met zijn nieuwe mixmaatje Cheryl de winst aan de Maleisische tegenstanders laten: in slechts 25 minuutjes was het 21-14 en 21-15. Gelukkig geldt zowel voor Ruben als Cheryl dat er nog dubbels op de rol staan.

Klik hier voor een overzicht van alle Nederlandse wedstrijden.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!