Jille en Seinen stunten met vrouwendubbel in Duitsland

Jille en Seinen stunten met vrouwendubbel in Duitsland

Het vrouwendubbel van Debora Jille en Cheryl Seinen heeft dinsdag bij de Hylo Open 2021 gestunt in de wedstrijd tegen Hsu Ya Ching en Hu Ling Fang, de nummers 30 van de wereld uit Taiwan. Na 53 minuten en drie games stapten onze landgenotes als winnaars het badmintonterrein af.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Vooraf werd Jille en Seinen (WR104) weinig kans toebedicht in het treffen tegen de veel hoger gerankte de Chinese Taipei spelers. Het lijkt er toch op dat Seinens langere blootstelling aan de wereldtop hier geholpen heeft.

De eerste game ging na een korte achterstand vanaf 7-7 comfortabel naar Nederlandse zijde met 17-21. Na 20-20 in de tweede gingen de Aziatische dames alsnog langszij met 22-20. Vanaf 10-10 in de belissende game hielden Debora en Cheryl de koppies koel en liepen ze, met en passant zes achtereenvolgende punten, uit naar een gedecideerde 13-21 winst en daarmee de zege van de partij.

Woensdag kruisen ze de rackets met Julie Macpherson en Ciara Torrance (WR42) uit Schotland.

Elders in het schema

Ruben Jille en Ties van der Lecq hadden tegen de Ieren Joshua Magee en Paul Reynolds 46 minuten en twee games in de verlenging nodig (28-26, 24-22) om doorgang naar de volgende ronde te forceren.

Voor Robin Tabeling en Selena Piek was het vooraf bezien al een uphill battle tegen de eerst geplaatste Thaise tegenstanders en het 21-15, 21-16 verlies is allesbehalve pover. Het verschil tussen de koppels was simpelweg evident, maar gelukkig niet onoverkomelijk.

Waar Ruben met Ties won, moest hij met zijn nieuwe mixmaatje Cheryl de winst aan de Maleisische tegenstanders laten: in slechts 25 minuutjes was het 21-14 en 21-15. Gelukkig geldt zowel voor Ruben als Cheryl dat er nog dubbels op de rol staan.

Klik hier voor een overzicht van alle Nederlandse wedstrijden.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Bamito wint Participation Award van Badminton World Federation

Bamito wint Participation Award van Badminton World Federation

Badminton Nederland heeft een fantastische prijs gewonnen op de Annual General Meeting (AGM) van de Badminton World Federation…

27 mei 2023

Uitspraak Tuchtcommissie inzake invallen in de bondscompetitie

Uitspraak Tuchtcommissie inzake invallen in de bondscompetitie

De Tuchtcommissie van Badminton Nederland heeft op woensdag 19 april jl. een uitspraak gedaan. De uitspraak betrof het beroep dat…

26 mei 2023

Almere wint VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023

Almere wint VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023

In de finale van het bekertoernooi van Badminton Nederland in Den Haag was de formatie uit Flevoland met 3-0 te sterk voor DKC 2.

20 mei 2023

Badmintonservice die niemand kon stoppen, wordt verboden

Badmintonservice die niemand kon stoppen, wordt verboden

In een sporthal ergens in Denemarken ontwikkelde Marcus Rindshoj een vernietigend badmintonwapen. Een nieuwe service, die…

17 mei 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!