clubzoeker

Jille en Seinen stunten met vrouwendubbel in Duitsland

Jille en Seinen stunten met vrouwendubbel in Duitsland

Het vrouwendubbel van Debora Jille en Cheryl Seinen heeft dinsdag bij de Hylo Open 2021 gestunt in de wedstrijd tegen Hsu Ya Ching en Hu Ling Fang, de nummers 30 van de wereld uit Taiwan. Na 53 minuten en drie games stapten onze landgenotes als winnaars het badmintonterrein af.

clubzoeker

Maak kennis met Nora Sacranie!

Vooraf werd Jille en Seinen (WR104) weinig kans toebedicht in het treffen tegen de veel hoger gerankte de Chinese Taipei spelers. Het lijkt er toch op dat Seinens langere blootstelling aan de wereldtop hier geholpen heeft.

De eerste game ging na een korte achterstand vanaf 7-7 comfortabel naar Nederlandse zijde met 17-21. Na 20-20 in de tweede gingen de Aziatische dames alsnog langszij met 22-20. Vanaf 10-10 in de belissende game hielden Debora en Cheryl de koppies koel en liepen ze, met en passant zes achtereenvolgende punten, uit naar een gedecideerde 13-21 winst en daarmee de zege van de partij.

Woensdag kruisen ze de rackets met Julie Macpherson en Ciara Torrance (WR42) uit Schotland.

Elders in het schema

Ruben Jille en Ties van der Lecq hadden tegen de Ieren Joshua Magee en Paul Reynolds 46 minuten en twee games in de verlenging nodig (28-26, 24-22) om doorgang naar de volgende ronde te forceren.

Voor Robin Tabeling en Selena Piek was het vooraf bezien al een uphill battle tegen de eerst geplaatste Thaise tegenstanders en het 21-15, 21-16 verlies is allesbehalve pover. Het verschil tussen de koppels was simpelweg evident, maar gelukkig niet onoverkomelijk.

Waar Ruben met Ties won, moest hij met zijn nieuwe mixmaatje Cheryl de winst aan de Maleisische tegenstanders laten: in slechts 25 minuutjes was het 21-14 en 21-15. Gelukkig geldt zowel voor Ruben als Cheryl dat er nog dubbels op de rol staan.

Klik hier voor een overzicht van alle Nederlandse wedstrijden.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Eerste nederlaag voor Almere

Eerste nederlaag voor Almere

Na een lange reeks ongeslagen te blijven leed Almere de eerste nederlaag van deze competitie. In Den Haag bleek Drop Shot BC met…

17 januari 2022

Ook Duinwijck ten onder tegen Almere in Nederlandse Badminton Eredivisie

Ook Duinwijck ten onder tegen Almere in Nederlandse Badminton Eredivisie

Ook de vierde wedstrijd in de kampioenspoule leverde winst op voor koploper Almere. Duinwijck ging met 6-2 onderuit in sporthal…

17 januari 2022

VELO Badminton speelt gelijk tegen Haagse Drop Shot

VELO Badminton speelt gelijk tegen Haagse Drop Shot

De avond na de gehouden nieuwe persconferentie mochten er nog steeds geen toeschouwers bij sportwedstrijden aanwezig zijn. VELO…

17 januari 2022

Dutch Junior International in Haarlem opnieuw afgelast

Dutch Junior International in Haarlem opnieuw afgelast

Na de persconferentie van vrijdag 14 januari jl. heeft de organisatie van de Yonex Dutch Junior International besloten de editie…

17 januari 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!